Benim yaradılışımda fevkalade olan birşey varsa, Türk olarak dünyaya gelmemdir. - Atatürk |
|
||||||||||
|
Dokunduğunda gözlerin.. Ezberine akar sevişgen zamanlar.. Çevir aklını dümenin suyundan, / Bu alışkanlık gün doğumuna, Yaslanıp kalandır insafsız uykulardan.. <’Sarılıyor boynuma mektupların içinde, /Sır gibi saklanan kelimelerin, /Mührü kayıp bu gidişin, /Sol yanıma düşüyor gölgesi yokluğun, /Söylemeliyim evet, /Söylemeliyim şimdi daha çok, /Daha çok yazmalıyım ismini bu şehrin duvarlarına, /Sevgili ...., /Yokluğuna hasret bırakan, /Bu zamansız tükenişin..’> ../Sararmış bir sayfadan düşenler geceye../ Kader küskün bir kervan, /Yitmek adına.. Geciken bir hayatın ateşte bıraktığı, Kentinde büyüttüğün arsız kuşlar, Ne zaman vazgeçti üzerinde uçmaktan.. <’Kullanmadığım kelimelerden çıkarttığım, /Bir zamansızlıkla, /Rüzgarda zehirlenen bir gecenin, /Kendini yakan şiirini yazıyorum şimdi, /Işıklarını kaybeden bir kentin, /Sabahıdır bu özlem, /Şimdi özlemekse aslolan, /Daha çok özlüyorum..’> Bir daha yazamayacağım kelimeler../ Ağlaşıyorlar başucumda../ Ben yine de susacağım.. /Yine de.. Beni sevme.. Pişmanlığa umut bağlanmaz, Acemiliğimiz, Provake edilmiş bir saldırganlık, Aşk denilen zaman, Gece arkalarında.. Saklandığın uykusuzluktan.. Yalınayak bir oturuş şimdi yağmura, Karşı gelinmez bir boşluktan, Geçiyor dalgın gözlerin.. Manik salınımlarla, Örtbas edilmiş bir sevda kırmızısı, Dudakların../Kelime kaybı uğraşısı.. <’İçimde kalmış bir söz, /Sevgili ...., /Kanat takıp uçuracak gibi beni, /Mavisinde göğün, /Bütün çiçeklerin renklerine uzanan, /Bir şarkı gibi, /Hangi şarkıdan çalındı bu aşk, /Düşlerinde en son gördüğün..’> ../Hangi zamana bırakırsa beni ismin, /Hangi zamanda duyduğum sesin.../ En kısa öpüşten, Daha anlamsız bir sarınım, Soğuk, Yüzüne vuran bir düşsokağı bilmecesi, Dut bahçesinde kovalanan.. Tarihim olma, Denizler gibi, Kıyılarıma yolsuz dolaşı.. Ellerinin dokunuşu var mevsimsiz, Ellerimin duruşu, Camlarda kırık çözülüşler.. Sertleşmiş bir kentin, /Arka sokaklarından, Duyulmaz gökyüzüne kanatlanan, Sahte gülüşler.. <’Ben ıslanıyorum yağdıkça yağmur üzerine, /Nefes alıp verdiğin sokakları, /Uzun uzun yürüyorum artık bu kentin caddelerini, /uzun uzun düşünerek seni, /Seviyorum senin sesini..’> ../Kimseler seni sevmedi../sen kimseleri kimsesizce../ İzin ver bana.. Yazdığı kadar kalemin, Çoktandır yokum, / Sussalar aşık olabilirim uzaksız, Konuşsalar, Buralı olmayan kızlar mührü cesedim.. Kutsanmış bir yalnızlığım, İyimser yanlarında, İhmal edilmiş bir gecikmeyi büyütüyorum.. İlk kez değil, Hoşça kal diyen sabahlarım.. Erkenciyim dahası.. Bu yüzden saçlarımı kendim kestim, Hüzün gözlerinde, Makyajlanmış aşk tanrıçası.. Bitti bütün kavgalarım../
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Birkan ASKAN, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |