..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bildiðim tek þey, ben bir Marksist deðilim. -Karl Marx
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Tuba Çiçek




15 Ocak 2004
Elim Sende  
Tuba Çiçek
Evimizin bulunduðu mahallenin oyun alanýndayým.. Akranlarýmýn gürültüyle eðlendiði bir meydanda.. Ýçimde bir telaþ var. Hani oynamaktan hiç býkmadýðýmýz oyunlar vardýr ya; yorgunluðu, çilesi, riski bol oyunlar; iþte onlardan birini oynamak için yanýp


:BCGC:
Düþüp bir yerlerini yaralama riskinin yüksek olduðu oyunlardan biri.. Baþýndan galibini ya da maðlubunu kestiremediðin, her an ebelenme durumunda kaldýðýn, yüksek temposu yüzünden sorumluluklarýný, derslerini, dostlarýný ve aileni ihmal edebileceðin oyunlardan biri..

Hava kararmak üzere, akþam yemeði vakti yaklaþmýþ. Heyhat, içimde karþý duramadýðým bir oyun arzusu tepinip duruyor. Eðer oyuna baþlarsam vaktinde eve gidemeyeceðim ve annemden zýlgýt yiyeceðim. Üstelik yarýnki matematik sýnavýna da çalýþmam gerek. Üfff yine de oynamak istiyorum... Zamaným çok az ve sorumluluklarým da umurumda deðil.

Kaçarým yok oynayacaðým...

Önce, akþamýn bu vaktinde en az benim kadar oynamaya istekli bir ‘oyun arkadaþý’ bulmalýyým. Aslýnda benimle bu oyunu oynamak isteyen birkaç kiþi hep vardýr mahallede. Ama diþli bir oyuncu gerek bana. Beni zorlayacak, oyuna heyecan katacak, iyi bir oyuncu arýyorum.

Gözüme kestirdiklerimden birkaçýný oyuna çaðýrýyorum. Aldýðým her “cýk” cevabý hevesimi kýrarken, vaktin daralmasý sabýrsýzlýðýmý çoðaltýyor. Bir an önce oyuna baþlamalý zira birazdan annem balkonda görünüp asabi bir sesle eve gelmem için emirler yaðdýracak.

Sonunda istediðim gibi bir oyun arkadaþý buluyorum. Vakit kaybetmeden oyun mekanýný seçiyoruz. Kalp atýþlarým hýzlanýyor, sevinçten çýldýrabilirim.

Hadi artýk baþlayalým!

* * *

Bazen ben öne geçiyorum, bazen de o; bazen þans benden yana, bazen ondan yana lanet olasý... Giderek heyecan artýyor ve zaman giderek daralýyor. Annemin beni eve çaðýrmasý artýk an meselesi. Bunu bile bile devam ediyorum oyuna. Annemin “bir kere de ben çaðýrmadan eve gelsen” diye haykýrýþýný duyar gibiyim. Ama mutluluktan ölmek üzereyken bunun ne önemi var? Her þeyi göze aldým. Yerimde duramýyorum...

Ve annemin oyun bozan sesi, mahallenin her duvarýnda çýnlýyor. Omuz silkip oyuna devam ediyorum. Nasýlsa olan olmuþ. Zýlgýtý yiyeceðiz, öyle ya da böyle...

Tam da havaya girmiþtik. Hem ben hem de oyun arkadaþým performansýmýzýn en üst noktasýndayýz. Oyunun en heyecanlý yerinde eve gidilir mi yahu?

Annemin ikinci çaðrýsý biraz daha kükreme modunda duyuluyor. Hafif bir ürküntü yaþasam da, içimdeki arzuyu bastýrmama imkan yok artýk.

Derken, tam da zevkin doruðundayken, oyun arkadaþým oyun bozanlýk yapýyor.

Oyuna dönmesi için ikna etmeye çalýþýyorum. Ýkna olmuyor. Belli ki sýkýldý benimle oynamaktan.

Güzel bir oyun olmasý için, onunla oynayabilmek için vazgeçtiðim ve göze aldýðým þeylerden bahsediyorum: “Düþtüm, yaralandým, annemin gazabýna uðradým, derslerimden geri kaldým.. Sense mýzýkçýlýk yaparak karþýlýðýný veriyorsun..” Aldýrmýyor bana. Mýzýtmaya kararlý.

Giderek sinirleniyorum ve aðýz dalaþýna giriyoruz. Az önce yaþadýðýmýz keyifli ve heyecanlý duygular yerini öfkeye býrakýyor. Topu oyun arkadaþýmýn suratýna fýrlatýp evin yolunu tutuyorum. Evde annem beni bir hýþýmla karþýlýyor; durmadan hakaretler yaðdýrýyor ve bir iki tane de yapýþtýrýyor suratýma.

Keyfi kaçmýþ bir oyun, yetiþtirilememiþ ödevler, hayal kýrýklýðý ve kaybedilmiþ bir oyun arkadaþýyla hayatýma kaldýðý yerden devam ediyorum...

* * *

Bir zaman sonra yeniden içimde oyun oynama tutkusu yeþeriyor. Son oyunda yaþadýðým olumsuzluklarý unutmuþ deðilim. Yine de “belki bu defa iyi þeyler olur” diyerek, yeni bir oyun arkadaþý aramaya davranýyorum.

Þimdi hava kararmak üzere, içimde dayanýlmaz bir oyun tutkusu. Birazdan annem eve çaðýrýr, oyun oynayacak pek kimse de görünmüyor etrafta. Gözüme kestirdiðim birisi var ama oynayýp oynamamakta kararsýz gibi. Benimse ýsrar edecek gücüm yok. Boynumu büktüm, taþlarý dizdim, topu hazýrladým bekliyorum. Gelirse oynayacaðýz, gelmezse eve gideceðim...

* * *

‘Elim sende’ oynamaktan hiç usanmadýðým bir oyun. Terlemekten, düþmekten, yaralanmaktan, cezalanmaktan, hayattan geri kalmaktan, yenilmekten ve yenmekten hiç usanmadýðým bir oyun... Elim sende ey yar, alsana!



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çok Fena S E X Y Mevzuular
Selülitli Prenses ve At Hýrsýzý Prens
Bu Yazýyý Okumayaný Tarih Affetmez
Yazmak Ya da Yazmamak: Ýþte Bütün Mesele Bu


Tuba Çiçek kimdir?

Kapýlarý sonuna kadar açýp, her rengi gocunmadan ve hevesle buyur edenlerdenim. Bu yüzden benim indimde yaþam, keyifli bir maceradýr. . . Ve benim öyküm, içinde her renkten bir parça barýndýran bir öyküdür. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Milan Kundera


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Tuba Çiçek, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.