Bildiğim tek şey, ben bir Marksist değilim. -Karl Marx |
|
||||||||||
|
Sorular ve Tedirgin bir Ekim güncesi; …..O kadar sarhoştum ki yüzünden Başın mı omzumda Omuzum mu başında hatırlamıyorum… ‘’Biz…’’ demiştim ya biramızı içerken neyi kastetmiştim artık bilmiyorum… Tedirgin bir Ekim gecesi Öyle sarhoşum ki yüzünden…… İnsanlar demiştim; -Yordular beni… -Beni daha iyi tanımalısın… -Yanımda olmalısın… -…………. …..İdrak edilemeyen zaman mıydı Kime neydi Meryem’in gayri meşru çocuğundan Muhammed’in Aişe’sinden Tanrıtanımaz zamanın aşkla anlaşması mı vardı Tedirgin bir Ekim gecesi Neydi kastedilen; ‘ ’Ben senin geleceğinim…’’ söylevlerinde Öyle sarhoşum ki yüzünden…… ……28 Şubat mı demiştin Annem mi demiştim karıştırıyorum Unutmam genelde bunları kendi unutmadığım zamanlar Suskun ve idrak edilemeyen zamanlar Öyle sarhoşum ki yüzünden…… …..Sakallarında isyanın beyazlığı olan bir adam bize bakıyordu sen yerine geçtiğinde Karl Marx mıydı -Filozoflar dünyayı hep farklı yorumlamışlardır, mühim olan dünyayı değiştirebilmektir…K.M.- Kim sığdırabilirdi bir asiyi duvara Bizi bizden önce yaralayan mı… Öyle sarhoşum ki yüzünden……. ……Fotoğraflara mı bakılmıştı Eski bir maziye ait Bir bebek mi gülüyordu geleceğe Yeni umutlara ait Şapka mı vardı başında Gözlerinde gelecekteki bilinmez bir yara…… Öyle sarhoşum ki yüzünden……. ……Yalnız yatamam mı demiştin Sen mi yanımda yatıyordun ben mi Kimin kalbiydi duyduğum Kimin kalbi daha afacan atıyordu Tedirgin bir Ekim gecesi… Öyle sarhoştum ki yüzünden…… …….Kimin ayaklarıydı Yorganın garantisinde titreyen Kimin kemikleri acıtıyordu Her sarılışta Kimdik biz; Aynı yatakta yatıp Ayrı yataklarda uyanan Tedirgin bir Ekim gecesi… Öyle sarhoşum ki yüzünden……. ……Yalnızlığın kapısını kilitlemiş biri Ben dışarı çıktıktan sonra Sen mi çok düşüncesizdin Ben mi düşünceli Yoksa tam tersi mi Kim kime güvenmiyordu Daha yolun en başında ayrı sapaklarda mıydık Tedirgin bir Ekim sabahı… Öyle sarhoştum ki yüzünden……. ‘ ……..‘’Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı’’ demişti şair / hangi zamandı Bir mutluluk muydu paylaşılamayan Ve mutluluğun çöpe dökülmesi pervasızca ucube bir nota mı bağlanmalıydı bir işe yaramamış çatalların altında sitemkarca yatan… Öyle sarhoşum ki yüzünden…… …….Kim üzüyordu gitarı Üşüyen parmaklarıyla Kül tablalarını kim dolduruyordu Soru işaretlerinin paranoyasıyla Tedirgin bir Ekim sabahı… Öyle sarhoştum ki yüzünden…… ……Evden mi çıkmıştım Yoksa senden mi Kime hoşça kal dememiştim Yağmur kimi üzercesine yağıyordu Kimin gözyaşlarıydı yaşlanan Tedirgin bir Ekim sabahı… Öyle sarhoştum ki yüzünden……. …….Yoldaş diyordum ya birine Sana mı yoksa bana mı Yoksa her gün kan kaybeden bir umuda mı Bu aralar öyle sarhoşum ki yüzünden sadedini HATIRLAYAMIYORUM hiçbir şeyin…… -Gel artık sana ihtiyacım var… -Geliriz cancağızım… -Ne saçmalıyorsun sen! -…?!!... Yaşlanmış bir öyküyü mü çağırıyordu Yoksa aynı senaryoya yeni bir yüz mü aranıyordu Rolü hiç değişmeyen Gecenin üçünde çatlarcasına sarhoş; Selpakçı çocuklardan ve merhametten Tek çarenin paylaşmak olduğunu iddia eden kimlerdi Kızgınlığım sana mıydı yoksa bana mı Hele bağırmalarım; …………………………………… …….Öyle sarhoşum ki yüzünden; Tıpkı geldiğin 7 Ekim gibi… Algıladıklarının gerçek Anlamadıklarının yapmacık olmadığı gibi… İkide bir başımı yastığından kaldırıp / sarhoşluğumun ilhamı yüzünü izlemek isteyişimde ki dengesizlik gibi… Hatırlan(a)mayan hatıralar gibi… İnsanlar gibi… Öyle sarhoşum ki yüzünden………
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Zafer Yılandiloğlu, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |