Sanat doğaya eklenmiş insandır. -Bacon |
|
||||||||||
|
Bense kaybolduğum bir çift gözde yaşıyordum her duygunun en büyüğünü… İçimi acıtan, tüylerimi diken diken eden bir gece yarısı ninnisinin içine akıtmıştım geçmişten damıttığım hüzün gözyaşlarını… Ve ben, içimde benimle savaşan korku ordularına – hani şu seni kaybetme korkusunun ordularına – gecenin bir vakti karşılık dahi veremeyecek denli bitkindim. Ve sen, bir kitabın sararmış herhangi bir sayfasında vakt-i evvelde anlatılmış en güzel iklimin ta kendisiydin. Bundandı bedeninin coğrafyasında seni arayıp duruşum. Ve bundandı keşfe aşık gözlerimin gözlerinde dakikalarca pas tutuşu. “Bir giden bir seven” diye tarif ettiğimiz o aşkın ta kendisiydi gecenin bir vakti altını imzaladığım… Git-kal, siyah-beyaz, artı-eksi, kuzey-güney, gece-gündüz, sıcak-soğuk… Tezatlar arasında parlayan tek doğaçlama… Sesin, sen, gözlerin bir de… Geceyi üzerimize örttüğüm sıcak yatağın bir tadı sen. Haritanın bilmediğim bir kıtasına varan hisler ve ben. Kurulamaz cümlelerin imlasız sokağı… Yalanlardan korkmuş bir kalbin son durağı… Korkulu düşüncelerin kabus olup yağdığı bir gece karanlığı… Dinmek bilmez yağmurların korkusuz, mahrem ıslaklığı… Sevgi dolu söylediğin her cümlenin içimdeki kekremsi tadı… Doğrularımızın ve sevginin birleştiği bir Güneş ışığının sıcaklığı… Sen, ben, biz biraz da… Yıllar, yollar, yazgılar, ikilemler en çok da. Oyunsa eğer, ben kaybetmeden ne olur çek git hemen. Oyun değil gerçekse eğer, bir an olsun gitme gönlümden, gözlerimden sen. Bedeninin kurak coğrafyasında beni ürperten sevginle birleşik bir ilkbahar vardı dışarıda. Ve kavuşmaların şarkısını söylüyordu o çok sevdiğimiz minik serçeler…
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Elif Demiröz, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |