Yüz kişinin içinde aşık, gökte yıldızlar arasında parıldayan ay gibi belli olur. -Mevlana |
|
||||||||||
|
Neler olacaktı hayatımda, neler olmalıydı? Yanıtları varmıydı bu soruların, yoksa sonu gelmez bir labirentmiydi bu bana yaşamın getirdiği?" Yaşamın bazı dönemlerinde hepimiz sorarız bu soruları kendimize. Tanımış olduğum her insanın yaşamın bazı bölümlerinde bu soruları kendilerine sorduklarına şahit oldum, itiraf atmeliyim ki zaman zaman ben de kendi kendime" ne olmalı, nasıl olmalı, ne yapmalıyım şimdi, nasıl yapmalı, nerde hata yaptım, şimdi ne olucak diye çoğaltılabilir " sorular sorarım. Aslında ne garip belki de milyonlarca insan aynı anda soruyor bu soruları kendine, aynı anda yaşıyorlar belki bu dönemleri ve aynı anda atlatıoyrlar, atlatıyoruz... Yaşam şartlarının o gün bize neler getireceğini bilemiyoruz hiçbirimiz, bir de bakıyoruz pat diye öyle bir duruma gelmişiz ki çık içinden çıkabilirsen. Böyle zamanlarda ne yaparız? Sanırım pek çoğumuz en yakın arkadaşımızı arar, çağırır ve ağlaya ağlaya dertleşiriz. Bazılarımız da yalnız kalmayı seçer kendi kendimize atlatmayı seçeriz. Ama her zaman en akılcı çözüm kesinlikle biriyle paylaşmaktır yaşadığımız zor anları. Paylaşmanın bize verdiği en değerli yardım teselli görmek ve dolayısıyla daha kolay atlatmaktır zor geçiş dönemlerini. Zaman zaman hepimizin teselliye ihtiyacı olduğu gerçeğini kabul etmeli. Çok önemli bir değerdir paylaşmak, paylaşabilmek bana göre. Bence bunu herkes yapmalı, en azından denemeli, başımıza gelen iyi olaylar paylaşılabilindiği gibi kötü olanlar da paylaşılmalı. En azından denenmeli, hiçkimse geç kalmış değil birşeyler paylaşmaya. Deneyin ve deneyince bana hak vericeksiniz. Bakın o zaman sizi serinliğiyle donduran esinti içinize rahatlık vererek tatlı bir melteme dönüşücek...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Ayça Yıldıran, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |