..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi dünyadaki yaşam ırmağıdır. -Henry Ward Beecher
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Yazar Portresi - Ayça Yıldıran
Ayça Yıldıran - KA - Nedensellik İlkesi
Site İçi Arama:

Ana Sayfa
  Eros Böyle Yazdı! (Ayça Yıldıran) 6 Eylül 2004 Fantastik 

Eros , gözyaşlarından başladı mükemmele, bir kaç damla

Mr. Break! 2. Bölüm (Ayça Yıldıran) 2 Eylül 2004 Aşk Romanı 

kol düğmeleri mi de takarım, kadınlar hep onlara çok çekici geldiğini söyler. Beyazlamış ama yakışıklılığıma artı katan saçlarımı da geriye doğru tarayayım bari bugün. Hadi yaşlı kurt güzel siyah gözler çapkın bakmalı, traş da olmalıyım. K

Mr. Break! (Ayça Yıldıran) 31 Ağustos 2004 Aşk Romanı 

Nazikçe bayanın omuzuna dokunuyorum, 'aman Tanrım bu olamaz ' diye yüksek sesle bir cümle kuruyorum ve kadın haklı olarak 'bir şey mi oldu beyefendi' diyor. Gözlerime inanamadım , bu o kadın, rüyamdaki kadın, gözleri o kadar parlak ve güzel ki. Dudakları,

Kaderin Yazdığı Ruh İkizim, Kanatlarla Koş... (Ayça Yıldıran) 27 Ağustos 2004 İtiraflar 

silebilirim hiç iz bırakmadan bir gölgeyi. Ama ona yapmadım hiç. Karanlıklarda çaresiz olduğunu hissetmek acıttı beni hep , oysa o hiç hissetmedi. Sokakta yürürken bile çaresiz adımlarını gördüm bazen, acı çeken kıvranan dostum. İçinde öyle fırtınalar

Demedi Deme de Bana! (Ayça Yıldıran) 28 Temmuz 2004 Yaşam 

Serin bir hava vardı. Belki herşey için çok geç, belki de herşeyin yeni bir başlangıcıydı. Soğuk esintiyi iliklerine kadar hissetmek ve bilmek bişeylerin değişik bir yöne doğru ilerlediğini umarsızca... Ne yapmalı?!?? Aslında ne garip belki de milyonlar

Sevgiliye Seslendim (Ayça Yıldıran) 17 Mayıs 2004 Aşk Romanı 

Haykırırcasına yalvarsam da 'dur' diye, nafile. Fırtınayla bir olmuş ruhum. Gözyaşlarım fırtınanın yağmuru sadece. 'Güneşim ol' desem gelir mi sence!... Sevgilim; Bilmem ki nasıl anlatsam sana çektiğimi, nasıl yok hissettiğimi kendimi.. Ne tarifsi

Karanlık ve Yok Olmak (Ayça Yıldıran) 6 Mayıs 2004 Unutulamayan Dönemler 

Yok olmak aslında karanlığın içerisinde, ışık varken bile. Yok hissetmek kendini aslında var olduğunu bile bile. Ne kadar da zor aslında yalnızlık, paylaşılabilinicek biri bulunamadığında artık, yani bir bakıma da yok olmak göz kamaştırıcı varlığın içer

Öteki Biz (Ayça Yıldıran) 4 Mayıs 2002 Yüzleşme 

Bazen kendimizi farklı bir insan gibi hissettiğimiz olmaz mı? Aynaya bakıp kendimizi incelediğimizde bize geri dönen yansımanın farklı olduğunu hissettiğimiz?!?!

yersiz inançlar (Ayça Yıldıran) 4 Mayıs 2002 Dinler, İnançlar ve Ateizm 

Neden benim gibi pek çok insan, birçoğumuz burçları okumadan o gazeteyi kapatmayız ki? O günkü falımız hayatımızda ne kadar değişiklik yaratabilir ki? Siz ne kadar hayatımızı değiştirebileceğinii düşünüyorsunuz?

" Diyelim ki suya bir taş attın, en kısa yoldan suyun dibine iner. Kendine bir hedef belirledi, kafasına bişey koydu mu, Siddhartha 'da da deişik deildir durum, Sidhartra hiçbirşey yapmaz, bekler, düşünür, oruç tutar, ama taş nasıl suyun içinde yol alırsa , o da dünyadaki nesneler içinden yol alıp gider, bişey yapmaksızın, kılını kıpırdatmaksızın ; bir şey çekip götürür onu; düşecek oldu mu koyverir kendini düşer. Belirlediği hedef kendine çeker onu, çünkü hedefinden onu alıkoyacak hiçbir şeyin ruhundan içeri sızmasına izin vermez..."
Hermann Hesse
'SIDDHARTHA'

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2025 | © Ayça Yıldıran, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.

Bu dosyanın son güncelleme tarihi: 30.01.2025 15:21:23