Yaşamdan korkmayın çocuklar. İyi, doğru bir şey yaptınız mı yaşam öyle güzel ki. - Dostoyevski |
|
||||||||||
|
Dert ortağım Kader arkadaşım Reşo, Ne günlerimiz geçti Ne düşlerimiz vardı, Ne hayaller kurardık İçki masalarında Ya da avare avare Dolaşırken bazen sokakta, Hani bir dükkan kiralayacaktık Şu iskeleye varmadan önce Deniz manzaralı olan Ve yalnız balık satacaktık, Balık tutamadığımız gün Bir türlü kapatamadığımız Hesaba yazdıracaktık Olur mu be Reşo? Delikanlı arkadaşım Dert ortağım dertli başım, Hani biz can dosttuk Ve doğuştan berduşttuk Yoktu hani bizim kitabımızda Aşka dair sarhoşluk Anlamadım çözemedim gitti bu işi, Ne zaman sevdalandın Ne vardı sanki sevdalanacak, Kendini bu kadar kaptıracak Ne demeli bilmem ki sana, Sen kafası dar adamsın Bu yükü hayatta kaldıramazsın Ah be deli Reşo ne çok söylemiştim, vazgeç O sana yaramaz demiştim O gökte bir yıldız oldukça da havalı bir kız Biz ki baldırı çıplak iki gariban, Dinlemedin be Reşo Dinlemedin........ Girmedi şu kalın kafana Anladık sevdalandın hadi Baktın işin sonu boktan Gidiyor kavgaya Ne demeye haber vermezsin ? Değer miydi onun için Kana bulanmaya baştan ayağa böyle. Vay deli başım Kim çeker şimdi kahrımı Kim anlardı seni Anladığım kadar benim, Kim sabahlar benimle Kim ağlardı seninle Kim ortak olur derdime artık, Vay kadersiz arkadaşım deli Reşo Seninle neler paylaşmıştık Az işitmemiştik küfrünü, Aşırırken komşunun kirazlarını Çocukluk işte Şimdi olsa yaparmıyız ? Hoş ne o eski komşular Ne de o canım kirazlar kalmadı ya. Hani bazen cimrileşirdi Vermezdi deniz bir tek balık Rakılarımızı mezesiz atardık o gün, Hey deli Reşo Sen ki bir karıncayı incitemeyen adam, Ağdaki balıklara göz yaşı döken koca Reşo Kim çeldi aklını Nasıl gaza geldin Beğendin mi şu yaptığını ulan ? Ne halt ederim bu sütü bozuk dünyada ? Akacak kan damarda durmaz derlerdi, Gülüp geçerdik Gülüp geçerdik dedim de Çok da gülmedik be Reşo Çok da gülmedik, Bizimki bir züğürt tesellisiydi öylesine Ha yıkıldı yıkılacak bir eski baraka Bit pazarından alınmış Eski iki karyola, Bir çift ayakkabı Ve de eski üst başla, Yani ne kadar olduysa işte. Hey deli Reşo En çok da kendime kızıyorum, Ulan sen değil Ölen ben mişim be Reşo ! Ben mişim sen değil.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Ali Aldemir, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |