Yedi iklim dört köşeyi dolandım / Meğer dünya her tarafta bir imiş. -Dadaloğlu |
|
||||||||||
|
Tabiat beyaz yorganını örttü üstüne. Ne kadar çok zaman geçmiş camda kar düşümünü izlemeyeli… Nefesimin ısısı camı buğularken farkında olmadan bir çöpten çocuk çizmişim parmağımla cama; O çöpten çocuk tuttu kolumdan götürdü beni aydınlığa… ‘Sen’ dedi ‘çocukluğunda da çizerdin beni cama gel gidelim çocukluğuna…’ Tuttum sımsıkı elinden. Biraz buruk biraz mutlu çıktık hayal yoluna Gördüğüm öğrendiğim tattığım ilk kar ı anlattı bana… Dünyayı yeni yeni tanımaya başladığım yıllardı ilk kar ı tattığımda. Sıcacık sobanın başında oturmuş, annemin benim için patlattığı mısırları yerken dalıp gitmiştim bahçemize düşen beyaz pamuklara. Bembeyaz tertemiz pamuk şekeri gibi… Annemin öğrenmem için önüme getirdiği bir tepsi kar la eriyip su haline gelene kadar avuç avuç oynadım, ürkek merak dolu ve hevesle yedim. İşte ilk tadını alışımdı bu. O her kış yağar ben (hala) her kış yerim ve hep hasta olurum… Sonra beni okul çıkışlarıma götürdü. Hatırlamak mı hiç unutmadım ki çatılardan sarkan buzları, tadı hala damağımda… Ve mahallenin bütün çocukları toplanıp altımıza Bir poşet alıp sıra sıra tepeden kaydığımız o günlere… Ne kolaydı eğlenmemiz. Kaymaktan sıkıldığımızda yaptığımız kardan adama ben hep beremi takar Aylin hep burnu için havuç getirirdi evden. Ne zordu Zeynep’lerin karanlık bodrumundan göz ve düğmeler için kömür parçaları toplamak. Sonra emeğimizi hiçe sayıp kardan adamımızı yıkıp yere yatıran mahallenin erkek çocukları. Ne acımasızdılar… Kartopu savaşlarımız, tek parmaklı eldivenlerimiz ne kadarda küçükmüşüz... Ve ellerimizin ayaklarımızın sızısından ağlayarak evlerimize dağılışlarımız, başımızı kaşımamızı önerirdi büyüklerimiz çabuk geçermiş acımız. Ve birden masal gibi Bir yere götürdü beni çöp adam. Artık büyümüşüm yanımda Bir adam Karlı Bir günde beni öpüşünü kar a seni seviyorum yazışımı ilk aşkı tadışımı. Karlı Bir günde öğrenmişim sevmeyi… Yılın ilk kar ı düştü toprağa çöpten adam götürdü beni aydınlığa ‘sen’ dedi ‘hatırlamadın mı beni hala?’ hatırladım çöpten adam seninle sökmüştüm okumayı ilkokul yıllarımda sen kitaplarda okuduğum Cin Ali den başkası değildin… Çocukluğumdakilere armağan… Gönül Sevinç 20.Kasım 2004
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © GÖNÜL SEVİNÇ, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |