Herkesin derdi başka. -Orhan Veli |
|
||||||||||
|
Zaman zaman göğsüme baskı yapan görünmez bir cismi atmaya çalışarak fırlıyorum dışarı… Kimsenin ne oluyor demesine fırsat vermeden koluma siliyorum göz yaşlarımı… Tıpkı çocukluğumda olduğu gibi… Kapımın önünde beni uğurlamak üzere açmış olan hanımelinin kokusunu çekiyorum içime sindirircesine… Hiç olmadığı kadar dikkatli inceliyor evimi gözlerim… Ve sık sık artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak cümlesi dökülüyor dilimden kendimin bile duymakta güçlük çektiği bir kısıklıkta… Her bakışımda çocukluğumu anımsatıyor aynadaki gözlerim… Sakın diyor sakın kaybetme içindeki o çocuksu seni… Atma anılarını bir köşeye ve hep rahat olsun yüreğin… Mutlu olacaksın…mutlu edecek seni sevdiğin… Sessiz sedasız vedalaşıyorum son günlerde evimle… Çocukluk düşlerimden toyluk günlerime… Her anıma parmak uçlarımla dokunup elveda diyorum… Suskunum son günlerde… Hiçbir zaman olmadığım kadar suskun… Yüreğiyle konuşuyor diyor sevdiklerim… Hassastır o! Sindiriyor işte içine… Gecelerin bu kadar uzun olduğunu keşfediyor bedenim… Gözlerim tavana kilitli gün ağarmasını bekliyor suretim… Mide kramplarıyla doğruluyorum yerimden… Dokunsalar ağlarım derken,yüreğime dokunuyor sevdiğim… Olmasa da yanımda hissediyor o yüreğimdeki jilet kesiğini Ve kocaman bir yara bandıyla geliyor yaramı sarmaya… “Ben” diyor “çiçeğimi koparmıyorum dalından!” “Sadece onu kocaman bir bahçeye dikiyorum sevgimle suluyorum…” “Seni koparmıyorum buralardan gülen yüzüm! İkimize gizli bir bahçe kuruyorum sadece…” Ben mi çok hassasım? Yoksa tüm gelinler çektiler mi aynı sızıyı? Onların da içleri sızladı mı sıla yolculuğunda? Onların da yüreğine düştü mü hasret alevi? Onlarında dilinden, Hem ağlarım hem giderim cümleleri döküldü mü dizi dizi… Kim bilir? Belkide… 02.06.2007 04:05 Gönül SEVİNÇ
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © GÖNÜL SEVİNÇ, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |