"Kirazlar ve dutların tadını çocuklar ve serçelerden sor." -Goethe |
|
||||||||||
|
kahin bir adamın cebinde buruşmuş volta yalnızlıklara... ağır vuslatlar geçerken meysiz kadehlerde sustalım hep suskun çıktı bir çocuğun gözlerinden elleri üşür öldüm koynuma sevdiğim gökyüzü veresiye düştüm kandırılmış defterlerin arka kapağından bir düş yoruldu yıldızlar kaydı mevsim sustu sustalımın gözlerinde ağladı bir çocuk kafesine kondu... eski bir mektup zulasında parmaklıklar izi kalmış şiirinde bir anadolu denizi avluya çalmış kahrında yastıkaltı güvercinler kanser öksürürken kini bin para avucunda soyundum kırıldı on yedi yaşımda ıslak resimler her sevgi değildi bu küçük bir ağaç kadar kendineydi sonbaharı erken sustalım hep suskun alacakaranlık tan yeri kökünden kestiler ki ıhlamurumu, koptu dünyanın bam teli inceden bir akşamdır bu sonbahara kahin bir adamın cebinde buruşmuş ayıp yataklara... boşluk bir sokak akarken sabaha köşesine küfürler sıkıştırılmış bir istanbul korkusu güzel kadındı hep yontardı elleri ince bardağı kırmızısı yanardı dudaklarında adamlar yabancı bir kadeh ikram damarlarında günah yanıkları sonrası bir mendil, bir sigara belki sabah kim duyduysa avuçlarında terler yüzüne şeytan acıydı tarih atmak köşesine o kadının vurmuştu bir kadeh, sustalım suskun gözleri parladı çocuğun kasıkları yangın... saat başı düdükler yolculuk anıları memleket gidilmemiş bir kaç yer ucundan tutulmuş bilet öldüm kan çığlıkları belki bir gemiden azdırılmış hayatlar çıkardım bu ilk sonbahar akşamlarında açan çiçekti sevgilim öpüşsek kızarır mıydı kimbilir utangaç evciliklere sustalım hep suskun ucunda kırmızı gözler öldüm yatağımda hala savaşan öksürükler...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © İbrahim, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |