İnsan bir küçük dünyadır. (Mibres Kosmos) -Demokritos |
|
||||||||||
|
yansıması geleceğin ve tüm büyüsünü bozması zuladaki geçmişin kaydadeğer bir özümseme bırakırsa yürekte tütünün bir kıvamı olmalıydı tüm uzaklıklar ve ufuklar, bu işte tüm saygıdeğer bezirganlıklar ve yapbozlar üzerine and içerim ki unutulmayacak gözyaşlarımın kurak yazlarda beslediği ve fırtınalarda nefesimin oksijenle yetiştirdiği bu kin beynimin yettiğince düşlüyorum nefretimin, kısırlığımın, tükürüklüğümün vardığınca anlattıkça çoğalan tüm öfkelerin hıncıyla yüreğimin kalan parçalarının birleştiğince düşlüyorum kurşun kalemin divit ucunu tanımasıyla başlamıştı çizgili dosyaların savunma dilekçeleriyle kırıştırılması yutkunarak mermi çığlığını kurumuş kursağımda bir veda cümlesi bir küfür heybede pişirilmiş haybeden söylenmiş yalanlar ve o aşk diye hep inandığım sülfür kana bulanan ne varsa tüm savaşlarda ve barışın acı hıçkırıklarında işte onları söylüyorum işte onları her gün her gün yeniden yoğurup ekmeğime katık ediyorum ıslanmasın diye bu kin.... eski çok eski hatırlamayacağın hatırlamayacağı asla hatırlamayacağınız bir insan nasıl susarsa tüm bildiklerini ve mezarında yılanların üzerine nasıl kusarsa öyle söylüyorum... ve ben bütün bencilliğim ve anarşistliğimle sınırlarda sürten mayınlığımla yenikliğimle bütün bencilliğimle işte kiralık katili oynuyorum bu oyunda taş taş üstünde kalmayacak kan toprak ve ben bütün bencilliğimle adi bir kiralık katili oynuyorum hep aşina ama eskide bir yerlerde değil mi? isimsiz vatanlarda bayrak gölgesinde oyunlar kuran isimsiz çocuklarla ayışığında kemikleri gözüken karanlıkta puslanmış gözleriyle dans eden hep ama hep umuttan habersiz çocuklarla! hayır, topumuz tankımız kalaşnikof g-3 ümüz yok varsa yoksa tüm susmuş insanların inancıyla yoğrulmuş vücudumuz ve ayışığında tüm saflığıyla yunmuş kemiklerimiz kağıttan uçaklarımız, renk renk bilyelerimizle geliyoruz bu kan durmadıysa bu kin hiç durmaz... hepimiz kiralık katilleriz ve aşinasınız bizlere değil mi? belki tanrının kırbacıyızdır! belki uzaylıların robotları... kimbilir belki sadece topraktan ama ille kansız topraktan yaratılmış ve bayraksız vatanlardan anadilimiz gibi susamışlığımızla geliyoruz?
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © İbrahim, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |