Kötü insan korkuya itaat eder, iyi insan sevgiye. -Aristoteles |
|
||||||||||
|
Bir de martıları sevmiştim Vapurda simit atarken etrafımda uçuşan hani. Biraz mayhoşluk var şimdi kanamalarımda. Sancılarım vardır vakitli vakitsiz. Hüzünleri sen, geceleri İstanbul kokar Bir deniz ararım en derininden, en mavisinden Hayallerimi derinliğinde boğarım. Gözlerini mavisinde. Güneş batarken izlerim İstanbul’u Kırmızısına sürerim seni Karartısına beni Ufukta birleştiririm ikimizi Martılara bakarım İkimize yol alırlar. Gidişini izlerim Kız Kulesini izlediğim gibi. Hayranlığımı ilkbaharlara bularım Sensizlikten bir nefes alıp Sensiz gökyüzüne bırakırım Diz çökerken boğaz köprüsünün gölgesinde Kurumuş bir özlem filizine Su vermeye başlar bulutlar Avucumu açarım Bakışım bulutları deler Bir İstanbul akşamının yıldızlarından çalarım Çalarım sensizlik orucunun bitmeyen saatlerinden. Çeşmesidir İstanbul’ un gözlerim Ne zaman dolar İstanbul Ben ona ağlarım Ne zaman sana dolar gözlerim İstanbul’u ağlatırım. İstanbul’u sevdiğim gibi sevmiştim seni. Üsküdar sahilinde yürümek gibi Sultanahmet’te kuşlara yem vermek gibi İki kıyı arasında devriye nöbeti gezen Teskeresi kayıp vapurlar gibi Sevmiştim seni. Tutsak olduğum gibi İstanbul’a. Ve mutlu olduğum gibi tutsaklığımdan Mutluydum gözlerine zincirlenen En renkli, en siyah, en beyaz rüyalarımdan. Ve seviyordum seni sevmeyi İstanbul’u sevmeyi sevdiğim gibi. Seviyordum seni… İstanbul’u sevdiğim gibi…
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Vahan İSAOĞLU, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |