Düşmekten yükselme doğar. -Victor Hugo |
|
||||||||||
|
Büyüyünce anlarsın’la başladı her şey Anlamak için her şeyi, büyümeye başladım Daha 39 fırın vardı büyümek için İlkin lahmacuncudan başladım Un çuvalları arasında, Cardonların ekmek kavgasını Ve bayat ekmek katılarak taze hamur yapılmasını Liselerin önünde Eskimo satarken Nasıl dayak yenmeyeceğini Arabanın altında alın terinin motor yağına karışacağını Hızar makinasında er geç bir parmağın feda olunacağını Öğrenmeye başladım Siyah önlüklere inat, kirden siyaha çalıyordu Beyaz diye taktığımız yakalık Okul zilinin en sevilen ses olduğunu Matematik denilen karmaşanın, Dört işlemden sonra bir şey kazandırmadığını Müdürün çalışmayan kafaya değil Uzun saça karşı büyük bir kini olduğunu El kaldırmadan konuşucunca En hafif cezanın tek ayak üzerinde Duvarla sohbet olduğunu Ve karne notlarında her kırığın Bir karşılığı olacağını Öğrenmeye başladım Yazları kanal sularının, deniz sarhoşluğunda Atari salonlarının, vurdulu kırdılı oyunlarında geçiyordu Yazlık sinemada, Yılmaz Güneyi tanımamanın Ayıp sayıldığını Karpuz yendikten sonra, kapuklarının baraja fırlatmanın Temizlik olduğunu Erik, zerdali, dut çaldığımız bahçe sahiplerinin Her zaman bir sopa bulundurduğunu Sapanla vurulan serçenin, 5 kişiyle nasıl paylaşılacağını Eşeğimi tazeledik oyununa, İstanbulluların Birdirbir diye saçma bir isim taktıklarını Ferah bade gazozlarının gazozu kadar Kapağından ve şişelerinden de yararlanılacağını Öğrenmeye başladım Sadece bahçelerden gül çaldığımız için Kanamıyordu parmaklarımız Kız meselelerinde, en bıçkın yumrukları Polis otolarında en sağlam tokatları Delikanlının en hakiki dostunun Sustalı bıçak olduğunu Evden kaçıp, sigara içerken karanlık arka mahalle sokaklarında Bir tek dileğim var mutlu ol yeter’in koro halinde nasıl söylendiğini Kızın yanında nasılda, espri kaynağı olunduğunu Haksız arkadaşın yanında kavga ederken Haklılığın tartışılmayacağını Boş geçen beden derslerinde, futbolun bedeni nasıl eğittiğini Okul duvarının ardında en hakiki özgürlüğün gizlendiğini Hocadan olmazsa arabasından nasıl intikam alınacağını Bağır açık, gömlek dışarıda,elde tespih nasıl öğrenci olunacağını Ve askerlikten önce Ekmek savaşında, işsiz ordusuna nasıl katılacağımı Öğrenmeye başladım. lacivert
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © tuncer, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |