..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir deliyle aramda tek bir ayrým var. Ben deli deðilim. -Salvador Dali
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Doðan ORMANKIRAN




1 Eylül 2005
Oysa Diye Baþlýyorsa Bir Yazý  
Doðan ORMANKIRAN
Oysa diye baþlýyorsa bir yazý, bilmek gerekir ki içinde yaþanan olaylarýn, üzülen ve yanan bir yüreðin, küllenmiþ bir sevdanýn izleri vardýr. Dökülen göz yaþlarýnýn akýp gitmek için kendine yeni bir yol aradýðý günlerdir. Oysa neler yapýlmazdý ki yaþan


:BEGC:
Oysa diye baþlýyorsa bir yazý, bilmek gerekir ki içinde yaþanan olaylarýn, üzülen ve yanan bir yüreðin, küllenmiþ bir sevdanýn izleri vardýr. Dökülen göz yaþlarýnýn akýp gitmek için kendine yeni bir yol aradýðý günlerdir. Mide spazmlarýnýn sýklaþtýðý . Ýnsanýn kalbine söz geçiremediði düþüncelerinin karýþýk ve dumanlý olduðu günlerdir.

Oysa neler yapýlmazdý ki yaþanan o günlere tekrar dönme imkaný olsaydý elimizde, geçmiþi deðiþtirmek için neler yapmazdýk. Nelerden ödün vermezdik yaptýðýmýz hatalarý düzeltmek için, söylemeye cesaret edemediðimiz o sevgi sözcüklerini bu defa yürekten dolu dolu söylemez miydik? Onun mutluluðu için göze alamadýðýmýz þeyleri bu defa seve seve yerine getirmez miydik?

Oysa hiç dönmezdik hatalarý kendimizde deðil onda aradýðýmýz günlere. Bir gurur uðruna sarf edilmiþ, belki de bir anlýk asabiyetle söylenmiþ o iðneleyici zehirli sözleri bir daha söyler miydik? Bilseydik gelecekte yaptýklarýmýzdan, söylediklerimizden piþmanlýk duyacaðýmýzý asla söylemezdik. Hani hepimiz pembe hayaller kurardýk. Mutluluk gemisine binip, sevgi limanýndan birlikte yelken açardýk sevda ülkesine doðru.. sonra her zor anýnda yanýnda olacaðýmýza dair yeminler etmez miydik? Hani gözlerimiz birbirine dalacak, deniz, kuþlar ve tüm sevdalýlar bize imrenecekti ve biz her gece elele tutuþup mehtaba yürüyecekdik. Aþkýn, kitabýnda yeni yeni sayfalar açarak, içine delice büyüyen sevdamýzdan yazacaktýk.

Þimdi ise dertler sýralýdýr, yükü her defasýnda acý dolu bir kervan gibi. Birini düzeltirken çýban baþý gibi bir yenisi çýkar. Ne siz isterdiniz böyle olmasýný, ne de o! Ama yanlýþ anlaþýlmalarýn sonucu ya da yanlýþ frekanslarda konuþmalardan olsa gerek bu kýrgýnlýðýn nedeni. Ama her iliþkide yaþanýr böyle durumlar önemli olan karþýndakini suçlamak deðil, hatalý aramak deðil içine düþtüðünüz bu kýrgýnlýk anýnda nasýl bir yol izlediðinizdir. Ayla yýldýz da küser zaman zaman onun için görmek zor olur bazý gecelerde gökyüzünde onlarý. Ama bir bakarsýnýz yeni bir gecede birlikte parlarlar. Dengeler deðiþiyor galiba iklimler gibi yüreðimizde, duygularýn anlaþýlmayan bir karmaþýklýðý var. Belki de üzerine yýllardýr set çekmeye çalýþtýðýmýz öfkelerimiz, riyalarýmýz ve nefretlerimiz kin kusmaya baþladý .

Bir ikilem içerisinde zaman hýzla geçiyor. Ýki farklý yüreðe yön vermeye çalýþýyoruz. Bir filmde oynayan iki farklý karekteri canlandýran bir aktör gibi. Bir tarafta sevdalý, umut daðýtan acýlarý paylaþan sevgi taciri bir rolü canlandýrýrken.. Diðer tarafta ; yanlýþ anlaþýlan, dikbaþlý , katý kurallarý ile hayata hep kendi penceresinden bakan uslanmaz ve uzlaþmaz bir rolü oynuyorsunuz hem de doðrularý yaptýðýnýza inanarak !

Gururunuzu yenip doðrularý söylemediðiniz o günlerde bir de bakmýþsýnýz ki sevdiðiniz aþk kanatlanmýþ ve uçmuþ elinizden. Gözyaþlarýnýn bile fayda etmediði günler gelmiþ, belki de aþk artýk kendine yeni bir yürek aramaya baþlamýþtýr bile. Unutmamak gerekir ki insanoðlu yýllardýr aklý ile kalbi arasýnda çeliþkili bir yaþam sürdürmüþtür. Ama bir gün gelir aþk aðýr basar ve dönmek istersiniz o mutlu günlere fakat buna cesaretiniz olmadýðý için de çektiðiniz acýlardan bir nebze olsun kurtulmak umuduyla alýp baþýnýzý kaçmak istersiniz bilmediðiniz hep o yabancý þehirlere.

Hiç dönmemek üzere bir yolculuða çýkarsýnýz. Yol boyunca baþýnýzý otobüsün camýna dayayýp, geçmiþi sorgular durursunuz. Gözleriniz eski günlerin hayaline dalar onu ilk kez seviyorum dediðiniz günler canlanýr gözünüzde, onu bir kerecik görmek için gösterdiðiniz çabalar gelir aklýnýza, siz ne kadar kaçmak, kurtulmak isteseniz de bu duygulardan.. gördüðünüz her þey artýk o olarak çýkar karþýnýza. Onun sevdiði bir çiçek görür, büyük bir özlemle koklarsýnýz ve her kokladýðýnýzda teninin kokusu gelir aklýnýza, derken bir aðaç görürsünüz altýnda beraber oturduðunuz aðaca benzeyen. Dizlerine yatýp saçlarýný okþadýðýnýz günler gelir aklýnýza, sonra o taþ kaldýrýmlarda her attýðýnýz adýmda sevgilim... der döner bir þey söylemek istersiniz ama artýk o yoktur yanýnýzda. Ve onsuz yürüyemezsiniz hayatýn bu zor girdaplarýnda.

Bir de bakarsýnýz ki o kaçmaya çalýþtýðýnýz aþk yaþamýn vazgeçilmez bir parçasý olmuþ. Her Nefes alýþýnýzda içinize dolmaya baþlamýþtýr bile . Artýk anlarsýnýz yalnýzca kendinizi kandýrdýðýnýzý ve içinizdeki gerçek sevgiyi bir yere kadar saklayabildiðinizi. Oda oysa dediðiniz ana kadar.

Sizin için ne mekan deðiþikliði fayda saðlar ne de zaman, çünkü her mekanda da her zamanda da artýk aþk için çarpýyordur yüreðiniz ve o bir türlü yürekten SENÝ SEVÝYORUM diye söylemeyi beceremediðiniz Sevgili için atýyordur. Söylenmeyen bir çift yürekli sözün insanýn baþýna neler açabileceðini artýk çok daha iyi anlýyorsunuz.

Þimdi tek söyleyebileceðim üzgünüm demek, sana doðru kelimeleri doðru zamanda söyleyebilseydim. Þimdi benim olurdun dememek için henüz geç deðil. Aþk elinizden uçmadan önce, boynuna eðilip sevgilinin SENÝ SEVÝYORUM diye fýsýldayýn kulaðýna. Ve Aþk elinizdeyken deðer verin ona


Doðan ORMANKIRAN

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Malesef...
Gönderen: Su / Ýstanbul/Türkiye
8 Eylül 2005
""Oysa neler yapýlmazdý ki yaþanan o günlere tekrar dönme imkaný olsaydý elimizde, geçmiþi deðiþtirmek için neler yapmazdýk. Nelerden ödün vermezdik yaptýðýmýz hatalarý düzeltmek için, söylemeye cesaret edemediðimiz o sevgi sözcüklerini bu defa yürekten dolu dolu söylemez miydik? Onun mutluluðu için göze alamadýðýmýz þeyleri bu defa seve seve yerine getirmez miydik? "" Neler göze alýnmaz o gunler için ama heriçin çok geç zaman adil deðil geçip giderken haber vermiyor ikaz levhalarýný kaldýrmýþ durum da anca iþ iþten geçiyor ve bizi buralarda topladýktan sonra sanýrým neler oldunu anlatýyor ... Çok güzel bir yazý ...

:: hoþgeldiniz
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu/Türkiye
6 Eylül 2005
Sevgili Doðan Ormankýran; izedebiyat'a hoþgeldiniz.....Güzel bir yazýydý."oysa", "keþke" dediðimiz anlarý düþündüm.Ýþ iþten geçtikten sonra, boþa hayýflandýðýmýz anlarý yani........Böyle hayýflanmamak için, hiçbir þeyi ertelememek; duygularýmýzý açýða vurmaktan kaçýnmamak gerekiriyor...Devamýný dilerim yazýlarýnýzýn....Sevgiyle kalýn...Kâmuran Esen

:: MRHB.
Gönderen: baki baykal / Bursa/Türkiye
6 Eylül 2005
ELÝNE,YÜREÐÝNE,KALEMÝNÝZE SAÐLIK..

:: Bir musibet
Gönderen: Murat M. UÐURLU / Ýstanbul/Türkiye
6 Eylül 2005
"Bir musibet, bin nasihattan evladýr" derler. Geçmiþe yanmak yerine, geçmiþin birikimlerini, deneyimlerini geleceðe taþýmayý denemek olamlýdýr yaþamýnadý. Geçmiþi þiþirip, tüm meþguliyetimizi ahlar ve ohlar üzerine inþa etmek pek de iþe yaramaz aslýnda. Sadece bedbinliðimizi, geleceði görmemezi engeller. Ve oysalara bir çalým atýp yolumuza devam etmeliyiz derim. Esenlikle..




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Senden Uzakta
Býrakmadý Sevdan
Sevda Mektubu
Fildiþi Kulesi
Yaðmur Yüreklim
Affýna Sýðýnarak Aþýk Oldum
Anlatabilmek Yýldýzlar Ülkesini

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hayata Geri Dönüþ

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Tedirgin [Þiir]
Ey Sevgili... [Þiir]
Hadi Git [Þiir]
Gel Ey, Gönlümün Sultaný!.. [Þiir]
Adam ve Kadýn [Þiir]
Üþüyorum [Þiir]
Kimbilir [Þiir]
Aþk, Gurur ve Eylül [Þiir]
Sevgiliye Mektuplar... [Öykü]
12 Eylülde Aþk ve Ben Çocuktum. [Öykü]


Doðan ORMANKIRAN kimdir?

Varlýðýný sorgulayan, nereden geldim, nerdeyim ve nere gidiyorum. Felsefesiyle þu anda bulunduðumuz yer arsýnda insan-ý kamil olma uðraþý içerisindeyiz. Aþk ateþinde piþerek olgunlaþmayý yol edinmiþ Saygý ve edep'le hayata karþý, fikirlere karþý tavrý ve tafralarý olan bir uslub sahibiyiz. Kalabalýk ayak takýmlarý arasýnda farkedilebilme ve fikirleriyle kaideleri yerinden oynatabilme kabiliyetine talibiz. Hünerimizi bu yolla sergileme uðraþý içerisindeyiz.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Doðan ORMANKIRAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.