..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Bu kitap çok gerekli bir açığı dolduruyor. -Moses Hadas
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aşk > mahmut

2 Ekim 2005
Sol Yanın Acıyor Mu Senin de Anne  
mahmut
Ağlamıyorum ama anne, gözyaşlarımı hemen siliyorum arkamı dönerek, sesim buğulu çıkıyor diye konuşmuyorum bir süre, mezarının başında gözüme hep bir şeyler kaçıyor da o süzülen damlalar o yüzden anne.

:BGJD:
Aklıma düştün bu gece. Bir şiir çıktı radyoda, sol yanım acıyor diye başladı. O an sen düştün aklıma. En son ne zaman acımıştı sol yanım anne. Unutmuş muydum seni yoksa, gidişine alışmış mıydım. Hani her gece sen olacaksın diye söz vermiştim sana, hani yokluğuna alışmayacağım diye yeminler etmiştim ya, ne oldu anne, unuttum mu yoksa seni. Gözlerim buğulandı yine bak anne, kızdın mı bana, üzdüm mü seni çok anne. Annesin sen, küsemezsin, evladına kırılamazsın, yüreğine sığdır yine beni, ne olur affet beni anne. Hani ziyaretine gelmiştim bir ay önce, yanı başında oturmuştum, konuşmuştum seninle de duymuştun sanki beni. Ben her gelişimde olup bitenleri anlatırım sana bilirsin anne, yine öyle yapmıştım, dertleşmiştik sonra, hasret gidermiştik. Ben mezarının baş ucuna doğru oturmuştum yine, ellerimi sanki seni sarıyormuş gibi açmıştım, ben aslında senin uzanıp yatarkenki halini düşlerdim anne, seni görürdüm. Yoksa dayanamıyorum anne, o soğuk toprağın altında olduğunu kabul edemiyorum, perişan oluyorum da içimden ellerimle toprağı kazıp çıkarmak geliyor seni oradan. Ağlamıyorum ama anne, gözyaşlarımı hemen siliyorum arkamı dönerek, sesim buğulu çıkıyor diye konuşmuyorum bir süre, mezarının başında gözüme hep bir şeyler kaçıyor da o süzülen damlalar o yüzden anne. Ben yeterince üzülüyorum sen yokken, boş yere birde seni üzmeyeyim, sen rahat ol, mutlu ol gittiğin yerde anne. Söylemedim aslında hiç, sen yokken perişan oldum birkaç yıl ben, kızma bana, toparlayamadım kendimi, alışamadım gidişine, boşluklara düştüm, umursayamadım senden gayrısını, umursayamadım hiçbir şeyi de dünyam karardı gündüzlerimde dahi anne. Aklımdan çıkmıyor beni terk ettiğin günkü konuşmamız. Hep on dakika konuşurduk da o gün ne ben seni bırakabildim ne de sen beni de yarım saat konuşmuştuk anne. Telefonlara fazla çıkmazdın sen, dayanamazdın, ağlardın, o gün hiç ağlamadın anne, hep güldün ama hiç ağlamadın.. sabaha karşı gelen o telefon… artık sabaha karşı gelen hiçbir telefonu açmıyorum biliyor musun anne. Korkuyorum. Aklıma geliyor o yeşil tülbentin tabutunun üzerindeki. Nasılda çabucak mezara koymuşlardı seni anne. Herkes birbiriyle yarışıyordu üzerine bir kürek toprak atmaya. Ben ağlıyordum, feryat etmek istiyordum durun yapmayın diye. Kanın çekiliyor o anda anne, bir yanın kopuyor, birileri koluna giriyor sonra, uzaklaştırıyorlar seni, koparıyorlar senden de sesi soluğu çıkmaz oluyor insanın. Sol yanı işte o zaman ağrımaya başlıyor insanın anne ve o ağrı hatıra kalıyor geriye. Artık o hatıranla yaşayacağım ben.. Yine aklıma düş gecelerde, yine canlansın hatıran, seni özleyeyim doyasıya, gözlerimden birkaç damla yaş süzülsün, rahatça üzüleyim, çünki senin yanında üzülemiyorum ben anne. Gerçi biraz daha iyiyim şu aralar, toparladım kendimi, biliyor musun aşık bile oldum galiba. Anneler evlatlarını kıskanırlarmış, dur canım hemen sorular sormaya başlama, boşver be anne, sevdim işte. Hem ikinizin yeride ayrı, ben seni daha çok sevdim merak etme sen anne. Hep derdin birde düğününü görsem diye de sonra susardın, kim öle kim kala derdin. Bir gün evlenirsem düğünümde ilk gelinini sen tebrik edeceksin hiç merak etme anne. Aslında seni çok özledim ben, kaçtır rüyalarıma da gelmiyorsun, seni unuttum diye mi kızdın bana, yoksa sende mi unutmaya başladın beni anne. Gidişine hiç kızmadım belki ama eğer ara sıra girmezsen düşlerime, bırakırsan beni tek başıma, bu sefer kızarım işte anne.
Bırak senden kalan hatıran olsun, bırak sol yanım yine sızlasın anne..

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın sevgi ve aşk kümesinde bulunan diğer yazıları...
Aşka Uyanmak
Ayrılık Sonrası
Yıldızlar da Üşürdü, Farkettik Biz...

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Gidiyorum
Yaşama Dair

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Felsefi Açılımlarım, Yalnız Başlıklar... [Bilimsel]

mahmut kimdir?

İstanbul sende kaldım, oysa çok yer dolaştım, hayata atılmaya, yine kollarında karar kıldım.

Etkilendiği Yazarlar:
Kant gibi körüm ben.

yazardan son gelenler

bu yazının yer aldığı
kütüphaneler

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2025 | © mahmut, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.