..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"...öyküyü yazan bilge, beþinci ya da altýncý göbekten kral torunu olduðumu ortaya çýkaracak þekilde belirleyebilir soyumu." -Cervantes, Don Quijote
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > SERAY ANIL




7 Mart 2006
Seni Sevmeme Ýzin Verme Birtanem...  
SERAY ANIL
Çek ellerini ellerimden, gözlerini de gözlerimden; sen de sevme beni ne olursun birtanem...


:BFIE:
Seni sevmeme izin verme birtanem... Çek ellerini ellerimden, gözlerini de gözlerimden; sen de sevme beni ne olursun birtanem. Ben düþüncemin karanlýk koridorlarýnda dolaþýrken ve düþüncemin duvarlarýna çarpýp oradan oraya savrulup dururken bir de senin sevgini taþýyamam, seni ne kadar çok sevsem de sana mutluluk veremem birtanem. Senin ýþýðýn yetmez yetemez karanlýklarýmý aydýnlatmaya, karanlýðýmda kaybolur, önce solar sonraysa karanlýklara gömülürsün benimle birlikte; boðulmaktan kurtulamazsýn karanlýk koridorlarýmýn ýssýz ve dar labirentlerinde. Senin karanlýðýn benim mutluluðuma engel deðil deme ne olursun birtanem, karanlýðým mutluluk deðil ancak acý verebilir sana ve seni severken sana acýlar vermeye gerçekten dayanamam ben biraz olsun anlamaya çalýþ beni ne olursun birtanem.

...

Ellerini aldýn ellerimden ama yaþlý gözlerin hala gözlerimde, gözlerini de al gözlerimden ne olursun birtanem, kalk ve bir kez olsun arkana dönüp bakmadan git buradan; sen gitmedikçe ben gidecek gücü kendimde bulamam ve seni sevmek yanlýþýna düþmekten kurtulamam birtanem. Seni sevmekten vazgeçemem deme bana ne olursun birtanem; vazgeç benden, karanlýðýmda boðulup sevginin kin ve nefrete dönüþtüðünü acýyla tecrübe etmeden ve vakit çok geç olup dönülmez yollara girmeden söküp at yüreðinden benim için biriktirdiðin sevgini, kalk ve hemen git hem kendini hem de beni daha fazla üzmeden. Sana, sevgine, þevkatine ihtiyacým var diyorsun hala; yapma ne olursun birtanem. Kendime gösterecek kadar bile þevkat yokken elimde sana ancak sahip olduklarmý; acýmý, kederimi ve bunalýmlarýmý verebilirim, bunu görebilmen o kadar zor mu birtanem? Haydi birtanem; daha fazla zorlama, kalk ve kendinden emin çek git, yalnýz býrak beni karanlýðýmda karanlýðýmla ve giderken beni unutmayý sakýn unutma; sen beni unutmadýkça ben seni asla unutamam ve seni karanlýðýma batýp yok olmaktan kurtaramam bunu sen de biliyorsun birtanem. Benim bile zor dayandýðým karanlýðým aðýr, çok aðýr gelir senin o küçük telaþlý kalbine; ben bile bu bitip tükenmez gelgitlere zor dayanýrken bir de senin onlarýn insan ruhunu tüketip yok eden çekimlerinde mahvolmana dayanamam anla beni ne olursun birtanem. Tekrar ve son kez söylüyorum sana; ýþýðýnýn alevi henüz yýldýzlar kadar parlakken al baþýný ve git karanlýk dünyamdan, aydýnlýk insanlarýn aydýnlýk dünyalarýnda ara aþký ve mutluluðu, sonsuz mutluluðu ve huzuru yakala daha da kuvvetli parladýðýnda ýþýðýn aydýnlýk insanlarýn aydýnlýk dünyalarýnda. Senden son birþey isteyeceðim birtanem; giderken için burkulsa ve yüreðin inceden bir acýyla tutuþsa da sakýn ama sakýn üzgün durma, baþýný dik tut tüm acýna raðmen ki aklým sende kalmasýn ve yüreðim senden vazgeçebilecek gücü kendinde bulabilsin olur mu birtanem?

...

“Hoþçakal birtanem; giderken ellerini, gözlerini, dudaklarýný aldýn benden ama yüreðini almayý unuttun aceleden” diye seslendim arkasýndan ama duymadý ya da duymak istemedi beni. Yüreðini almasý için tekrar gelmesi gerekecekti, üstelik benim yüreðim de kendisindeydi. Bekledim, gelmedi; yüreði bende, yüreðim onda seneler geçti; ne yüreðini almak için geri geldi ne de yüreðimi bana geri verdi. Bir ceza gibi senelerce beni sevmekte ýsrar etti ve böylece beni de yýllar boyu kendisini sevmeye mahkum etti. Hiçbir zaman karanlýðýma ortak olmaktan vazgeçmedi, ancak bu ortaklýk ne benim acýmý dindirip bunalýmlarýmý yok etti ne de ona birgün olsun bir parça huzur ve mutluluk verdi.

Birgün içimde bir acýyla irkildim ve bende kalan yüreðinin artýk atmamakta olduðunu farkettim; hayatýna son vermiþti, geride ellerimin arasýnda öylece duran suskun yüreðini býrakýp gitmiþti, yüreðimse onun gün be gün yok olan bedeniyle birlikte topraðýn altýnda soluksuz bir acýyla atar gibi yapmaya devam etti.

SERAY ANIL

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: keþke..
Gönderen: Burcu KÖK / Ýstanbul/Türkiye
8 Ocak 2007
keþke sevdiðimiz insanlarýn herþeye raðmen yanýmýzda kalmalarýna izin verebilseydik...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk ve romantizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Beklemek Ne Zor Þey Bilir misin?
Sen Ýstanbul"um, Ýstanbul"um Sen...
Seni Düþünüyordum...
Sevgili

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gökyüzünde Aþk
Kelimelerin Dansý
Düþ (Ünce) Lerim
Alýp Baþýmý Gitmek Ýstiyorum
"Gitme"
Türkiye Sevdasý
Muhittin Bey
Benim Adým Gelin (Gelen) Deðil Gidendi
Bir Kadýn...
Efes'in Yeniden Doðuþu

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bitiþler Baþlangýçlar [Deneme]


SERAY ANIL kimdir?

Yaþayan benle yazan benin birbirleriyle olan mücadelelerinin tek gerçek tanýðýdýr üçüncü ben.

Etkilendiði Yazarlar:
George Orwell, Oðuz Atay, Sabahattin Ali, Maksim Gorki, Charles Dickens


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © SERAY ANIL, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.