Bildiğim tek şey, ben bir Marksist değilim. -Karl Marx |
|
||||||||||
|
Gün geceye Güneşse Ay’a teslim oldu sonra her günkü kovalamacalarının sonunda. Güneş Ay’ın görünmez kollarında yorgunluğundan arınmaktaydı artık büyük bir olasılıkla. Acaba Güneş her akşam isteyerek mi teslim olmaktaydı Ay’a tıpkı Ay’ın her sabah onu bilerek ama belli etmeden salıvermesi gibi? Ve kışın Güneş’i çabucak yakalayan Ay yaz olduğunda niye daha fazla çaba sarfetmeliydi? Yazın Güneş’in kışınsa Ay’ın daha uzun süre hüküm sürmesi bir tesadüften mi ibaretti yoksa gerçekten gerekli miydi? Ayla Güneş’in aşkı her gün olduğu gibi bana seni hatırlattı. Ruhumla birlikte solan hayalin gözlerimden iki damla yaş olup aktı, sana hiçbir zaman ulaşamayan gözyaşlarımaysa yüreğim kanlı yaşlarıyla ağladı. Hayalinle dolan ve hayalini ancak gözyaşlarıyla söküp atan gözlerim aniden Ay’ın gülümseyişiyle karşılaştı sonra, ışığının aydınlığında ben de gülümsedim Ay’a sarsılan bedenim ve irkilen ruhumla korkarcasına. Ay kocaman elleriyle bana uzandı, gözyaşlarımı sildi, yüreğimin yaşlarınıysa farketmemişti. Sonra ellerini bana verdi ve beni gecenin karanlığında ışıktan yolu boyunca gökyüzünde sürükledi. Gökyüzünden sana baktık birlikte… Deniz kenarında oturmuş görünmeyen uzakları izlemekteydin, sen zaten hep göremediğinin peşinde giderdin… Sonra gülümsedik sana… Ama sen görmedin… Görsen de gülmezdin, sen zaten bana hiç gülmedin… Gökyüzünden yüreğimi gönderdim sonra sana son bir defa… Görmedin… Görsen de istemezdin, sen zaten yüreğimi hiç istemedin... Sonra Ay ışıktan ellerini uzattı sana… Görmedin… Görsen de gelmezdin, sen zaten bana hiç gelmedin… Keşke... Keşke gelseydin... SERAY ANIL
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © SERAY ANIL, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |