Dünyanın her tarafından öğretmenler insan topluluğunun en fedakâr ve muhterem unsurlarıdır. -Atatürk |
|
||||||||||
|
Sabredene gam koymadın yükledin Bilmem tecelliler yazı mı dünya İç dünyamı bitmez acılar sardı Bilen olmaz gizli sızımı dünya... Bu yol tükenmiyor, nerde son durak Vuslata ererken başlıyor firak Dizde mecalim yok, menzil çok ırak Mihnetler azalttı hızımı dünya Yüreğim mihnetin derdin pazarı Kader ayrı kıldı yarandan yarı Zemheri ayında gördüm baharı Kışa bedel verdim yazımı dünya... Mihnet yaylasında gönül eğledim Sitem ile deli devre söyledim Bir Temmuz gecesi yolcu eyledim On yedi yaşına kuzumu dünya Ne var ise yıkıp geldim boş dolu Gönül heybem ziynet değil taş dolu Gözlerimin kanalları yaş dolu Nasıl zaptedeyim gözümü dünya Bahtımın bağına bir sultan indi Adına mübarek varlıktır dendi Bir anda değişti şeytana döndü Kanatıp incitti özümü dünya... İlim meclisinde okudum yazdım Üstünde mihnetle acıyla gezdim Verdiğin acıyla gönlümü ezdim Olmadı bir derdin çözümü dünya...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Hasan Ulusoy, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |