Düşmekten yükselme doğar. -Victor Hugo |
|
||||||||||
|
Dilimin kemiği yok, artık her yere uzanıyor. Kah oraya kah buraya bulaşıyor Aklım uzun sonra önce yitirilmiş bir ada gibi çıplak yakıcı ve acımasız Birden bire binlerce küçük hücrenin beynimin kıvrımlarında dans ettiğini ve arada bir dışarı çıkmak istediklerini hissediyorum Belki bunlar pek çok büyüğümün rivayet ettiği şu keçilerdir. Belki gerçekten kaçmışlardır. Adamız ince narin tatlı meyvelerin olduğu bir yaz mevsimde şimdilik. Oysa kışı hiç düşünmeden istenen - ıssız ada - söylemleri ne kadar da aptalca. Issız bir adaya gitseniz yanınıza alacağınız üç şey nedir? Kitaplarım, arkadaşlarım ve nebiliyim ben ne? .. Seni gibi sahtekar seni Ulan bitmez tükenmez sandığın yaz bir anda geçiverir ve inan bana kış gelir Kıçın donar şerefsizim Yanına hırka al, kazak al, mont al ... Ne sanıyorsun bir sürü kişi olunca her şeyin güzel olacağını mı? Öğretmediler mi sana hiç, nerde çokluk orada bkluk olduğunu ... Bir sürü kişi demek, (tek kişiden fazlası hep fazlalık) açlık karşısında ekmeğini bölüşmek demek. Ekmeğini bölüşmek dedimse, lafın gelişidir. Orada Ahmet amcanın köşe başı fırını mı var sanıyorsun? Bildiğin balık yiyeceksin! Bulursan ve anlarsan zehirli olup olmadıklarını ve denersen ve elbet yaşarsan, bir kaç parça ot yiyeceksin. Kardeşim ateş nerde ateş! Sonsuz bir ateş olmak zorunda, varlığını devam ettirebilmen için bir balık mangalında. ... Sonra o balığı neylen tutacaksın! Yakalayacağım derken geberip gitmezsen şayet, öyle yada böyle mekanizması basit bir şey- artık o neyse- onu bulup koyacaksın çantana! Kitap nene gerek? Onun yerine alınacak bir sürü şey var! Şimdi diyeceksin ki; ulan saçmalama! Kim ıssız bir adaya düşerken, bak dikkat et düşerken(!) bunları düşünsün! E haklısınız o vakit! Peki ıssız adaya düşen kişiciklerim benim, ne ara fırsat bulup yanına sevdiği kitaplarını alıyor? E ama o da lafın gelişi diye soran arkadaşlar! Sanki ben lafın gidişinde miyim sanıyor? … Biliyorum bunlar saçma, ama inan bana asıl bu ada saçma! Aklım bir ada kadar çorak ıssız ve saçma İçinde bir sürü keçi var Hepsi dışarı çıkmaya çalışmakta!
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © düşge su, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |