"İnsanların bazen neye güldüklerini anlamak güçtür." -Dostoyevski |
|
||||||||||
|
Ben bende değilim ki. Bende olmayan ben, Ben miyim, Ne dersin narçiçeğim. Pekiyi. O zaman ben, Kimim ki ? Bir ben miyim, Bensizliğimin içinde ! Yapayalnız. Nerede olduğunu bile bilmeyen, Bensiz, ben. Sensiz, Ben olur muyum hiç ? Bu mümkün mü ? Hala ne düşünüyorsun. Aç, aç gönül perdelerini yüreğinin, Işıltılar süzülsün içeriye, narçiçeğim ! Süzülen o loş ışıklar altında, Ara beni gönlünün kuytularında.. Ama, ama, el yordamı ile değil, Sevgi nağmeleri dökülsün dursun dudaklarından. Ve sonra, Küt, küt diye atsın kalbin narçiçeğim. Ve al renkler oluşsun yanaklarında. Bir tatlı duygu, sarsın benliğini. Yüreğini titretsin, derinden derine. İşte o zaman, Kendine geldiğini fark edeceksin, Narçiçeğim. Ve bana merhaba diyeceksin, O zaman. Belki de, şimdiki ben gibi değil, O zaman, gerçek ben olacağım Seninle birlikte, ben ! Sen ve ben değil. Apayrı dünyalarda yaşayan değil, Aynı, aynı dünyayı paylaşan, Ve biribirleri için yaşayan kişiler olacağız , Zamanın o acımasız çarkı içinde. Sen ve ben. Biz, biz olacağız, Biz olacağız birlikte. İnan bana, Ve bir gün gelecek, Yeller esip gelecek ve, Yeller esip gidecek öylece. Anlayacağız narçiçeğim, İşte o zaman, Renk, renk, Türlü türlü kır çiçekleri, Bitmektedir Mezarlarımızın üzerinde ! Fikret Dündar
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Fikret Dündar, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |