..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sanat doðaya eklenmiþ insandýr. -Bacon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > Baran Yurdakul




28 Temmuz 2006
Bir Parça Kaðýt Bir Parça Zaman  
Baran Yurdakul
Seni öldürmemiþ olsam, gelir konuþurdun, biliyorum. Benim için konuþan olmadý, ben zaten aðzýmý açmadým. Mahkeme daðýldý, kararý duymadým.


:CDJE:
Zaman olur þekiller bilincimden kaybolurdu. Unuturdum karenin, üçgenin ne olduðunu. Bir elma görsem tanýmazdým.. Portakal hiçbir þey ifade etmezdi benim için. Aðaçlarý unutur, kuþlarý hatýrlamazdým... (onlar da beni) Aynalara sanki ilkmiþcesine bakardým yabancý bir bakýþla. Ve zaman olurdu, sesler kulaðýmdan göç etmeye baþlardý tek tek, nota nota... En sevdiðim müzik grubu koskoca bir hiç olurdu o anda benim için, her þey gibi... Notalar düþerdi elime, tanýmazdým. Kendi sesimi bile unutur, yolumu þaþýrýrdým. Aðlardým zaman zaman, aðladýðýmý bile bilmeden.
     
     Kendi sesimden baðýmsýz yanlýþ yollara girerdim. Yolumu þaþýrarak girdiðimi ve nereye gittiði hakkýnda hiç bir fikrim olmayan bu yollarda, benim gibi yolunu þaþýrmýþ (ya da benim öyle tahmin ettiðim), neyi aradýðýný bile bilmeden bir þeyler aradýðýný iddia eden insan(cýk)lar olurdu. Ve ben de iddia ederdim bir þeyler aradýðýmý, neyi bile aradýðýmý bilmeden.

     Böyle zamanlarda ormanlar tehlikeli yerlerdi. Kalabalýk, karanlýk... Girmezdik ormanlara... Çöllere doðru koþardýk bir sürü edasýnda, sürü psikolojisinde, ama bilmeden, hissetmeden... Ya da her neyse... Çöllerde önünü görmek zor deðildir... Arkaný dönsen, arkanda aydýnlýk... Güvende hissettirir önünü arkasýný görmek insana... Kendimizi güvende hissederdik... Görüþ alanýna giren tepelere doðru koþardýk durmamacasýna... Sonra baþka bir tepe çýkardý önümüze... Koþmaya devam...

     Güneþ yakmazdý bizi çölün ortasýnda. Üþürdük kimi zaman. Belki inanmayacaksýn ama kar yaðardý bem beyaz... Yüzümüzde birer gülümse, koþmaya devam ederdik. Görseniz, mutlu zannedersiniz bizi... Özenirsiniz kim bilir...

     Bitmek bilmeyen bu çölde koþarken aklýma deniz gelirdi sebesiz. Dalgalarýn kumsalla birleþtiði anda çýkardýklarý ses gelirdi de aklýma, tarif edemezdim bir türlü. Tarif edemezlerdi de bana. Bir bebk misali bir þey bilemezdim ne de olsa.. Tek fark bebek güzel olurdu, ben ise çirkin.

- * -


     Her sabah alacakaranlýkta güneþler batýrýrýmdým gözlerimde, ellerimle. Onlar mý batarlardý, ben mi batýrýrdým gerçekten, bilemezdim. Batan güneþler her gün binlercesinden bir sürü güzel çiçeðin de solmasý demekti...

     Gene böyle bir alacakaranlýktý. Batmýþtý güneþler... Ve çiçekler solmuþtu bir biri ardýna. Aðlamýþtým ardýndan çiçeklerin duygusuzca. Gözlerimden süzülen yaþlar toprakla buluþmuþtu alacakaranlýðýn koynunda. Senin adýný taþýyan ve solmayan son çiçeði de ben koparmýþtým büyük bir soðuk kanlýlýkla... Kan aktý biraz dalýndan, biraz da ruhumdan. Cebime koydum bakmaya bile kýyamadýðým o çiçeði. Solmasýn diye, ölmesin diye. Onsuz kalmayayým diye. Bu bir bencillikmiydi, yoksa sencillik mi, farkýnda deðildim. Ölmesin istedim güneþlerin battýðý o alacakaranlýkta. Ben ona kendimden can vermeye çalýþýrken, kendi ellerimle öldürmüþüm... Çok sonra haberim oldu...

     Öldüðünü cenaze töreninde öðrendim. Cenaze törenine sen dahil benden baþka gelen olmadý. Bekledim bekledim... Nafile... Mezarýný ben kazdým, üstünü ben örttüm sýkýca, üþüme diye. Mezar taþýný ben yaptým. Bir þeyler yazmak geldi içimden, aklýma bir þey gelmedi. Ben okudum dualarý kendini iyi hisset diye. Güneþleri batýrmadýðým bir sabahýn bahçesinden kaçýrdýðým çiçekleri koydum mezarýnýn üstüne, beni hatýrla diye. Ve son olarak bir parça toprak aldým mezarýndan, seni hatýrlayayým diye.

- * -


     Hatýrlamýyorum öncesini... Polis geldi aldý beni. Çiçek çalmýþým, öyle dediler. Hakim amca kýzdý bana, baðýrdý, çaðýrdý... Ona senden bahsettim. Seni tanýdýðýný söyledi, inanmadým. Ýnanmak istemedim herþeyden önce. Soru sordum. Göz rengini sordum... Saçlarýný sordum... Sevdiðin yemeði, tuttuðun takýmý, gülümsemeni sordum. Daha da neler sordum da hepsini bildi. Benim bile bilmediðim þeylerden bahsedince oturdum yerime, sustum.. Ve bir daha konuþmadým bitinceye kadar mahkeme...

     Avukatým yoktu. Savcýnýn gözlerinde bana karþý bir kin vardý. Ýdamýmý istedi yüce(!) adaletten... Hakim amca insanlar çaðýrdý... Herkes bir þeyler anlattý... Senin hakkýnda, benim hakkýmda, kendi haklarýnda... Tanýdýðým tanýmadýðým herkes... Bahçesinden çiçek çaldýðým bahçývan da konuþtu, kum tepelerine birlikte koþtuðum insan(cýk)lar da. Ýþportacýlar bile konuþtu nereden geldiklerini bilmediðim. Bekçiler, çocuklar, polisler, öðretmenler, devlet adamlarý da. Çoðunu tanýmýyordum bile. Ama onlar beni de tanýyorlardý, seni de... Konuþtular konuþtular konuþtular... Kaç asýr sürdü bilmiyorum. Konuþtular ama hiç biri lehime bir cümle kurmadý. Kimse savunmadý beni. Seni öldürmemiþ olsam, gelir konuþurdun, biliyorum. Benim için konuþan olmadý, ben zaten aðzýmý açmadým. Mahkeme daðýldý, kararý duymadým.

     Herkes gitti... Nereye diye sorma, bilmiyorum. Beni karanlýk bir odaya attýlar. Yalnýzlýk sonunda benimleydi. Ve düþündüm yalnýzlýðýn koynunda seni. Gülümsedim, kimse görmedi. Sonra biraz da çiçekleri düþündüm. Batan güneþler geldi aklýma, kahkaha attým kimse duymadý. Mezarýný düþündüm, aðladým. Kimsenin umrunda bile deðildi. Derken iki kiþi geldi içeri. Birinin yüzünde kocaman bir yara vardý, yarasýna gizlenmiþ bir yüzü. Gelsinler istemedim, görsünler istemedim seni düþündüðümü. Kovdum, baðýrdým, hakaret ettim, güldüler... Son isteðimi sordular... Bir parça kaðýt, bir kalem ve de 15 dakika istedim. Yüzünü yarasýna gizleyen benimle kaldý, diðeri gitti getirdi kaðýdý kalemi ve 15 dakika zamaný... Tutuþturdu ellerime, ve gittiler... Kaðýdý yere koydum, 15 dakika zamaný cebime. Kalem elimde kaldý. Bir þeyler yazdým kaðýda mezar taþýna yazayým diye... Ben yazamasam da birileri yazsýn diye. Sonra tekrar geldiler. Kaðýdý kalemi aldýlar. Cebime baktým, boþtu. Beni bir bahçeye götürdüler. Benim bahçeme benziyordu, bütün çiçekleri solmuþ. Yaðmur yaðýyordu sanýrým, hissetmedim ýslandýðýmý. Sabaha karþý alacakaranlýktý. Ben güneþler batýrmaya hazýrlanýrken astýlar beni.

------------ / Eski bir yazýnýn düzenlenmiþ hali



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk ve romantizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Düþ.. Sadece Bir Düþ(tün)
Sen Beni Ciddiye Alma
Her Yer Sen - 3
Senden Kaçmak
Her Yer Sen - 2
Her Yer Sen - 1

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ve Bitti...
Ýnsanlar, Hayatlarý ve Maskeleri
Bir Avuç Sen, Bir Parça Ben
Ölmek Dediðin
Uyanýþ - I -
Kayýp Kalem
dün - "bugün" - yarýn
Kayýp Ruh
Vicdan Azabý
Çocuk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ölüm Planlarý [Þiir]
Kaçak [Þiir]
Biraz Farklý - Biraz Ayný [Þiir]
Bir Ömür Boyu Yalnýzlýk [Þiir]
Sýra [Þiir]
Yalnýzlýk [Þiir]
Daha ne diyeyim sana [Þiir]
Özgür Aþk [Þiir]
Her Biri - Hiç Biri [Þiir]
Sensizlik [Þiir]


Baran Yurdakul kimdir?

- yazar deðilim ben

Etkilendiði Yazarlar:
-


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Baran Yurdakul, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.