Materyalist bir dünyada yaşıyoruz, ve ben de materyalist bir kızım -Madonna |
|
||||||||||
|
Susuşunda bir hâl var, Rüzgârda eğilen başaklar gibi Duruşunda bir lâl var… Ağrı dağı… Ağrı dağı ! Kalbim kadar üşür müsün ? Gözlerinde sisli bukağı Ağladığım sabahlara üzülür müsün ? “Şehr-i şahane”dir yüreğimin vurduğu Namert sevdaların ardı sıra Pırıltılı salyangoz izlerinden Sen olsan yürür müsün ? Yanmaz mı ayakların Yüreğin incinmez mi Gezdirmez misin başını ağrılı bir taç gibi Gelip vurmaz mı yüreğini tam ortasından Acıya sallanan bir sarkaç gibi… Kalbim pes mi dedin! Kederden sevinç devşirdiğin Kıyılarına haramiler mi durdu Ömrüm sebebi aşktır dediğin Sevdalarına ayaz mı vurdu ? Göğsünde bıçak saplı Ankara Kalbim kadar üşür müsün ? Saçlarımda hüzünlü kırağı Beni aşklarında büyütür müsün ? Küstürülmüş kırlangıçlar Bak kalbim kederlerin yatağı… İçimde kanatılmış eski bir yara Sokak oyunlarında Saklandığım duvar dibi Unuttuğum bir sır gibi Beni çoçukluğuma götürür müsün ? Kalbim pes mi dedin ! Gülüşünle açan güllerin solar Eylül sarısı değer şiirlerine, Eski bir yolcudur düşlerine Gözlerinden yürüyen Kılıç izi, kan kınası sevdalar Avuçlarıma bir damla düşürür müsün? Ahh uykusuz geceler şimdi nerdedir Kalbimin kıyısında şarap içtiğin, Yağmurlu akşamlarda benim şehrimdir Karanfiller içinde kıpkızıl geçtiğin… Varsın yüzün, yaz sonu hüzünlü bahçe Varsın ellerin, kanadı kırık serçe Uçurum mevsimi gözlerin Rüzgârında kalbimi üşütür müsün? Su biter tuz kalır ellerinde Ömrümün baharında vakitsiz eylül müsün? Gemiler gider sonsuza doğru Güvertesine yıldızlar düşer Sen ki o gemilerin tek yolcusu Omuzların yakamoz içinde Gözlerinde bir katre buğu Kimbilir gecenin üçünde Ağlamadan beni düşünür müsün ? Ey kalbim! Alnında gümüş hançer Gayrı uçurumlar gül içer Kalbimin sularını yara yara Işıklı bir siluet halinde İstanbul oyy İstanbul geçer !…
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Gülcihan Atalay, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |