Özgürlük sevdası insanın başkalarına duyduğu sevgidir; güç sevdası insanın kendine duyduğu sevgidir. -Hazlitt |
|
||||||||||
|
İçimde sızı oldu, alnımda yazı sevdan. Kanadı kırılmıs turna gibi, Geri kaldım sevda katarından. Avuçlarıma çizdim güzelliğini, Mürekkebi yüreğimden damlayan kan. Her mevsim ayrı sevdim gözlerini, Haber sordum seni gören turnalardan. Gözlerinde hüzün var mıydı dedim, Bakıslarıyla beni arar mıydı dedim. Geçip giden turna katarlarına imrendim. Sana varacaklar diye... Acıyı sevdim, hüznü sevdim. Elâ gözlerini sevdigim gibi. Sen olunca yolun sonunda, Gelemesem de sana; hasretini sevdim. Hasretin her rengini yasadım, Sana hasretken. Yagmuru sevdim sırılsıklam. Günesi sevdim sımsıcak. Bulutları sevdim özgürce. Ama en çok seni sevdim salkım saçak. Gülü sevdim, adını sevdigim kadar olmasa da. Çare aramadım yürek sızıma baska yerlerde. Hep senden bir haber bekledim hasretle. Hasretini sevdim yüreğimde. Haber sordum hep turnalardan, Ne zaman gelir diye... Ibrahim Kilik
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © İbrahim Kilik, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |