..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sanatçýnýn iþlevsel tanýmý bilinci neþelendirmektir. -Max Eastman
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Eralp Elli




3 Mayýs 2007
Artýk Vazgeç Sayýn Baykal  
Türkiye'nin selameti için iþbirliði yapýn artýk!

Eralp Elli


Türkiye tehlikeli bir dönemeç arifesinde! Ya Atatürk'ün kurduðu laik, demokratik cumhuriyet bu temeller üzerinde büyümeye devam edecek, ya da din tüccarlýðý ile yönetimi ele geçirenler daha güçlenip ülkeyi kaosa götürecek. Bu noktada saðdaki partilerin yanýsýra en büyük görev sol partilere düþüyor, baþta da solda seçim birliðine karþý olan Baykal'a. O sebeple bu yazý ona atýf edilmiþtir. Bu yazýyý ayný görüþü paylaþtýðým bir kaç arkadaþým ile birlikte kaleme aldýk.


:BBDJ:
Tandoðan ve Çaðlayan’ da milyonlar bir defa daha hatýrlattý Tayyip’ e! ‘Türkiye laiktir laik kalacak! Hayallerindeki Ýslam cumhuriyeti bu vatanda vuku bulmayacak!’

‘Atatürk’ün çocuklarý bizler bunun için sonsuza deðin mücadele edeceðiz, bu vataný sana vermeyeceðiz.’
Ama bu mitinglerde baþka bir mesaj vardý Sn. Baykal! Baþta sol partilere verilen özellikle de size verilen mesaj. BÝRLEÞÝN! Artýk þu hýrsýnýzdan vazgeçin Sn. Baykal!

Sizin yüzünüzden sol oylar yerlerde sürünüyor.

Sizin yüzünüzden insanlar demokrasiye küstü, ne yapacaðýný bilemiyor!

Sizin yüzünüzden insanlar vatanýný terk ediyor, umutlarýný yitirdiði için!

CHP haricinde bütün sol partiler seçimde iþbirliði öneriyorlar. Vazgeçin CHP'de birleþelim ýsrardan. Özgür býrakýn insanlarý, herkes istediði partiye oy versin. Bunca sene hala fark etmediniz mi? CHP'nin baþýnda siz olduðunuz için partiniz oy kaybediyor. CHP altýnda birleþmek tabi ki oylarýnýzý artýracaktýr ama biliyorsunuz ki sol oylarý daha da azaltacaktýr.

Ama CHP altýnda seçim iþbirliði ise insanlarýn kendi milletvekili adaylarý için oy kullanma þansýný saðlayacak, ve sol oylarý arttýracaktýr.

Tüm olanlara raðmen SEÇMENLERÝN size verdiði mesajý almýyorsunuz! Bir parti yetkiliniz gazetelere verdiði açýklamada "seçmen hata yaptý.." ifadesini kullanabiliyor. Seçmen hata yapmadý ama seçilemeyen sizler hata yapmaya devam ediyor ve olup biteni hala anlamýyorsunuz! Bir önceki seçimde ANTALYA’ yayý kaybettiniz Sayýn BAYKAL, Ankara'da YENÝMAHALLEYÝ kaybettiniz, ÇANKAYAYI ise BÝZÝM oylarýmýzla (SÝZE RAÐMEN) kaybetmemeyi þimdilik baþarabildiniz. Bakýn yýllar önce Ankara Büyükþehir Belediyesi’ni siz ve sizin gibiler hýrsýnýz yüzünden kimlere teslim ettiniz. Etrafýmda aydýn görüþlü tüm arkadaþlarým siz, politikalarýnýz ve yönetim yüzünüzden partiye oy vermedi ve vermeyeceðini açýkladý. Ben ise gözü yaþlý gittim sandýða ve yine SÝZE RAÐMEN CHP için verdim oyumu.

Vazgeçin bu sevdadan, particilikten Sn. Baykal! VATAN ELDEN GÝDÝYOR!

Zaman birleþme zamaný. Biraz duyarlý olun partinizin oy kaybýný, kendi siyasi kariyerinizi göz ardý ederek seçimde ortaklýk yolunu açýn! Bunu ya istifa ederek yapýn ya da diðer görüþlere saygý göstererek! Huylu huyunda vazgeçmez dedirtmeyin bu sefer! Sizin sorumluluðunuz çok büyük bu sefer! Belki seçimi CHP olarak kaybedeceksiniz ama vataný kurtaracaksanýz Sn. Baykal.

Þimdiye kadar olumlu anýlmayan isminizi aklayacaksýnýz! Ýlerideki nesiller sizi geçmiþinizle deðil bu yaptýklarýnýzla hatýrlayacaklar. Gerektiðinde vatan için nasýl bireysel hýrslarýnýzý terk ettiðiniz ile hatýrlayacaklar.

Kendinize bu þansý verin Sn. Baykal

SEÇÝMDE ÝÞBÝRLÝÐÝNÝN YOLUNU AÇIN Sn. Baykal.

Birlikte
3 Mayýs 2007



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Temenniler Yeter mi?
Tutkular Ah O Tutkular!
Ütopya Peþinde

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
O Bana Dedi ki [Þiir]
Kýzým [Þiir]
Aðlayan Gözler [Þiir]
Evrenin Gizemi [Þiir]
Beni de Bekleyin! Geleceðim [Þiir]
Zaman [Þiir]
Bir (1) [Þiir]
Gündüz Geceye Yanarken [Þiir]
Koþunca [Þiir]
Kara Delik [Öykü]


Eralp Elli kimdir?

Kendini Bilmek! Ben kimim? Hepimiz çokca sormuþuzdur bu soruyu kendimize, hele benliðimiz yerine geldikten sonra yavaþ yavaþ yaptýklarýmýzý ve hayatýmýzý sorgulamaya baþladýðýmýzda gelmiþtir bu sualler. Ben kimim ve burada ne yapýyorum? Kimimiz daha bütünsel bakmýþtýr kimisi bireye, kendisine odaklanmýþtýr. Ben de hala bu soruyu kendime soruyorum, sürekli olarak kendimle ilgili bir þeyler öðrensemde hala cevaplayamadýðým bir çok soru var! Ne muhteþem paradoksal bir coþkudur o. Bütün ömrün boyunca bilmek için çabalarsýn ne olduðunu, gelgelelim tam bulduðunda da artýk dünyadan ayrýlýrsýn. Soracaksýnýz coþku nerede! Benim için bir coþku o, çünki ölüm buradan ayrýlma ve yeniden doðma vakti, ondan korkmak yerine aksine sevgiyle karþýlýyacaðým gerektiðinde. Yaþam zaten kendinde bir heyecanlar silsilesi, bir çok imtahanlar, iniþler ve çýkýþlarla dolu. Duygularýn bize yaþattýðý bir fantezi, seyretmekten çok oynamasý keyifli. Þimdi burada kendimle alaklali bir kaç tane kronolojik detay vermek gerekebilir ama istemeyin, dizginleyin merakýnýzý, benim nerede doðduðumun, nerede yaþadýðýmýn, ne okuduðumun, nerede ne kadar yýl hangi pozisyonda çalýþtýðýmýn size ne faydasý var? Varsa yoksa gidip benim detaylarýmý kendiniz ile yok bir baþkasý ile karþýlaþtýrýp, “haa bu ortamda yaþamýþ, ama hayattan ders almamýþ” “o okulda okumuþ ama, tecrübesi zayýf”, yok “iyi fimalarda çalýþmýþ ama yurt dýþý tecrübesi az” diye yorumlar yapacaksýnýz, yok belki de tamamýný çok beðeneceksiniz ya da hiç beðenmeyecek ama belki de kýskanacaksýnýz! Belki de bazýlarýnýz yürekten destekleyecek, katýlmak isteyecekler. Ben kendimi daha tanýmamýþken, ve siz beni tanýmadýktan sonra bunca mukayesenin hepsi nafile olacak. Sonunda ben Benim ve Kendimim, bir baþkasý da öyle. Ýkimiz elma deðiliz ki karþýlaþtýralým, ki bu elma için de bu pek mümkün olmasa da. Bir tek gerçek var! Ben senden ne kadar farklý olursam olayým, bir o kadar bütünseliz, yani aslýnda bir baþka perspektifte veya düþünce Aynýyýz, yani Biriz. Her karþýlaþtýrdýðýnda bulduðun farklýlýklar, hem bizim bütünselliðimizi hem de bir o kadar senin zihninde zedelemekte. Býrakalým onlarý yakayalým aný, tadýný çýkaralým yaþadýklarýmýzýn, ne kadar çirkin ya da güzel olsa da, alalým alacaklarýmýzý, açalým yelkenleri alabildiðince çok imkan versin dolaþtýðý gibi limanlarý teknelerin. En sonunda ne yaparsak yapalým, noktalayacaðýz buradaki hayatý, aman dikkat edelim, “baþkasý için kötümüz düþüncede, sözde ve fiilde az olsun, vidanýmýz aþkýmýz bol olsun”. Ýþte ben buyum! Tanýdýk geldi mi :)


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Eralp Elli, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.