Düşgücü güzelliği, adaleti, mutluluğu yaratır. -Pascal |
|
||||||||||
|
Canım benim. Biliyordum var olduğunu,içimde filizlendiğini, yeşerdiğini biliyordum. Hoşgeldin bitanem. Dünyama mutluluklar getirdin, gülüşler, sürprizler, umutlar getirdin. Senin kadar güzel , senin kadar heyecan verici kaç konuk ağırlayabilir ki insan? Bugün hemşire abla kanıma baktı. Dediki ; -Evet, haklısınız. Sizin kanınızdan beslenen, canınızdan can alan biri var içinizde.Küçük , sevimli bir misafir... ...................... Evet , evet.Yaşasın anne, nihayet hissettin beni.Burdayım ben, burdayım.Günlerdir beni farketmen için bekliyorum. ........................ Bir kaç gün önce rüyamda göstermiştin kendini bana. Sen de sabırsızlanıyorsun benimle tanışmak için değil mi? Ben de öyle...İple çekiyorum, ilk randevu tarihimizi.Ama biraz sabretmemiz lazım şekerparem.Daha resmini çekecek kadar bile olmadın henüz. Çok minik, bir çilek tanesi kadarsın belki...Öyle diyor kitapta.Anneannen kızıyor bana "kızım kitaptan okunarak çocuk büyütülmez." diyor.Olsun, seni merak ediyorum.Dün bir çileği karnımın üstüne koyup ne kadar olduğunu görmek istedim.Pek küçüksün gerçekten.Ama çok seviyorum seni.Çilek kadar olsan da.Küsme hemen, büyüyünce de çok seveceğim seni.Bundan sonra kalbim senin için çarpacak bitanem, seninle çarpacak. .......................... Anne sesin ne kadar yumuşak , ne kadar sevgi dolu.Benimle şarkı söylüyor gibi konuşuyorsun.Bütün anneler senin gibi mi? Yok yok değildir.Sen benim annemsin o yüzden böyle...Seninle tanışmak için acele ediyorum.Şimdilik bir çilek kadarım ama senin kanından besleniyorum ve bir an önce seni görmek için dua ediyorum.Tenin de sesin kadar yumuşak mı?Kucağın da burası gibi sıcacık mı anne? Bir de gümbür gümbür bir ses var yanıbaşımda. Ne olduğunu bilmiyorum ama bu ses beni rahatlatıyor, bu senin kalbin mi acaba? ......................... Senin kalbinin sesini duymayı da heyecanla bekliyorum. Kalbinin atışlarını , ilk gülümsemeni, ilk adımını, ilk sözcüğünü- umarım önce anne dersin-ilk okul gününü, mezuniyet törenlerini bile hayal ediyorum şimdiden.Kime benzersin acaba?Babana mı , yoksa bana mı?Sağlıklı ol da hiç önemle değil kime benzediğin.Bu arada yerinde rahat mısın bebeğim?Bir sıkıntın yoktur inşallah! ............................ Ben sana gülümsüyorum anne ama sen göremiyorsun beni daha. Bulunduğum yer çok güzel.Derelerdeki suyun sesine benzeyen rahatlatan bir ses var; senin damarlarında akan kanın sesi bu.Etrafımdaki karanlık hiç de korkutucu değil.Aksine sarıp sarmalayan koruyan bir karanlık.Biliyor musun anne artık gözlerim var benim, küçücükler, burnum da öyle.Hatta belli belirsiz bir de ağzım.Daha ellerim, ayaklarım yok.Hele olsunlar, bak sana ne tekmeler atıcam, sürekli hatırlatıcam kendimi.Beni unutmazsın değil mi anne?Hiç yalnız bırakmazsın değil mi? ........................ Henüz kulaklarının gelişmediği yazıyor kitapta ama ben senin beni duyduğunu, anladığını biliyorum. Bir anne ile bebeği birbirini anlamaz olur mu hiç?Biz, ikimiz yüreğimizle duyuyoruz, konuşuyoruz birbirimizle.Ne çok konuşuyorum değil mi bebeğim? Canın sıkılmasın diye. Sessiz ve karanlık bulunduğun yer tabii ama sen sakın korkma emi? Annen her zaman yanında olacak, hep koruyacak seni bebeğim. Bugün bir şiir yazdım sana, öyle aman aman bir şair diye düşünme beni. Değilim.Ama istersen o da olurum.Ben senin için her şey olurum bebeğim.En başta koruyucu meleğin olurum senin.Sen hele bir " Anne!" de , gör dağlar delerim senin için, çöller aşarım. .................. Annem , dağlar mı delersin benim için, çöller mi aşarsın?Gitme annem, ne dağlara, ne çöllere gitme.Yanımda, yakınımda ol.Elimi uzattığımda boş kalmasın ellerim, yeter. ...................... Günaydın bebeğim. İyi uyudun mu sen de?Ben çok iyi uyudum. Mutluluğumu sana borçluyum bebeğim, teşekkürler. Beni annen olarak seçtiğin için de...Seninle şarkılar söyleyelim bebeğim, türküler söyleyelim.Ben müziği çok seviyorum, umarım sen de çok seversin.Bak , ben mırıldanıyorum, hadi sen de bana eşlik et olur mu? .................. N e güzel şeyler söylüyorsun anne .Bunları bana da öğreteceksin değil mi?Sesin adamakılı güzelmiş.Sen şarkı söylerken rahatlıyorum, minik kalbim daha düzenli atmaya başlıyor anne.Yaaa!Artık kalbim atıyor benim. ................. Bebeğim sana kitap aldım bugün; masal kitabı. Bak bir tanesini okuyorum; “ Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, develer tellal iken, pireler berber iken, ben babamın beşiğini tıngır mıngır sallar iken. Çok uzak ülkelerin birinde...” .......................... Benim masalımın kahramanı sensin anne.Bana kendini anlat.Prensesim de sen ol, kurtarıcım da. ........................ Ya böyle işte bebeğim.Sen dünyaya geldikten sonra da sana böyle ne masallar okuycam ben.Artık biraz daha büyüdün bebegim.Yakında doktor amcaya gidip senin resmine bakıcaz- ultsound denen bir makine yardımıyla.Doktor amca senin resmini çekecek ve biz de bu ilk resmini senin için hazırladığımız albümün ilk sayfasına koyucaz.Kalbinin atışlarını da dinliycez orada.Bunları hep yazıcam defterime ve büyüyünce sana okuycam. .............................. Çok heyecanlıyım anne.İlk resmimi eline aldığında beni beğenecek misin?Sana mı benziyorum, yoksa babamı mı?Eğer babama benziyorsam beni yine çok sevmez misin? Ben de seni merak ediyorum; saçların , gözlerin nasıldır? Hiçbir özelliğini bilmiyorum henüz.Ancak bir şeyi biliyorum; kalbinin sevgi dolu olduğunu.Beni çok sevdiğini de…Ben de seni çok seviyorum anne.Hele bir doğayım, bu minik ellerimle sana çiçekler toplayacağım. Küçük kollarımla boynuna sarılacağım.Eteğini çekiştirip ayrılmayacağım hiç yanından… Fakat bi şey oluyor anne!Yardım et anne!N’oluyor?Her yer sarsılıyor sanki.Düşüyorum anne, düşüyorum.Lütfen elimi tut anne!Lütfen ellerimi bırakma! ……………………… Ah! Bir sancı saplandı karnıma. Bebeğim, bebeğim ,Allah’ım n’oluyor?Lütfen yardım et!Bebeğime bir şey olmasın.Lütfen! Bu kanama da neyin nesi? Lütfen bebeğime bir şey olmasın! Bebeğim anneni bırakmazsın değil mi? Bırakma, dayan! Bak doktor amcaya gidiyoruz.Her şey düzelecek, dayan bebeğim, bırakma beni.Daha şarkılarımızı söylemedik birlikte.Masallarımız bitmedi.Albümüne ilk resmini bile koyamadık.Dayan bebeğim, dayan.Allah aşkına dayan. …………………… Çok üzgünüm anne , çok üzgünüm.Seninle planlarımızı gerçekleştirmeyi ben de çok istedim.Ama olmadı anne, olmadı.Gitmek zorundayım anne, beni çağırıyorlar.Ağlama anne, ağlama.Kendini suçlama.Senin hiçbir suçun yok gidişimde.Sana sevgin için teşekkür ederim anne.Ağlama anne.Bir gün, bir yerlerde seni bekliyor olacağım anne.Beni affet anne.Seni terk etmedim ben ama gitmeliyim.Allah’a emanet ol annem! Hoşçakal… ……………… -Eşiniz şu anda içerde dinleniyor. Buraya geldiğinizde düşük çoktan başlamıştı .Annenin sağlığı için düşük sürecini kısalttık ve kürtajla temizledik.Bebek çok küçük olduğu için annenin bir travma yaşayacağını sanmıyorum.Kendini çabuk toparlayacaktır. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © nalan gök, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |