"Bilmezlik ile ne hoştum; hayalimde ne güzellik, ne de aşk vardı." -Fuzuli, Leyla ile Mecnun |
|
||||||||||
|
Oysa ”gözle bakıp gönülle görmek” hayat felsefemdi benim. Gönlüm gözümün her baktığı şeyde mutlaka bir güzellik görür, mutlu olurdum. Şimdi neden bu sevgisizlik. Hayat dev bir ayna gibi. Bakıyor ve kendimi görüyorum. Heyhat… “Hiçbir şey durmuyor aynı kararda, Saygıdan eser yok sevgi firarda”. Yolculuk yapıp geçmişe; çocukluğuma gençliğime dönerek hatırlamaya çalıştım sevdayı, sevgiyi, aşkı ve sevgiliyi. Aşkım vatan, sevdam bayrak, sevgim milletim ve sevgilim Ülkü. Milyonlarca genç aynı sevgiliye sevdalandık. Bize Ülkücü dediler. Prangalara vurulduk. Zindanlara atıldık. Yandık, yakıldık ama yıkılmadık, yok olmadık. İhaneti de gördük, vefasızlığı da tattık. Onu hiç mi hiç unutmadık. Ben yaşlandım. Ülkü hala on beşinde, tam benim gönül yaşımda. Masal gibi. Bir Cuma günü Malazgirt’ten girdik Sultan Alparslan’la Anadolu’ya. Söğütte dikilen taze bir fidan kök salıp üç kıtaya, ulu bir çınar oldu. Mazlumlara da yurt oldu zalimlere de. Kurutmak üzereyken ağaçkakanlar bu ulu çınarı, iki yüz elli bin şehit Çanakkale’de suladı kanıyla mübarek toprağı, vatan oldu. Bir güneş doğdu üzerine Samsun’dan. Sakarya kalkıp ayağa doğruldu. Yedi düvel kahrolup, Akdeniz’de boğuldu. Yeniden yeşerip yükselerek semaya. Çiçek açtı umutlar sanki Kızıl Elma’ya. Gaflet, dalalet ve hıyanet üçünün ördüğü kara bulutlar kaplıyor semayı. Sevgisizlik ve ihanet taşıyan bulutlar. Gözümü de gönlümü de kaplayan bu pus. Hayat dev bir ayna ve ben puslar içinde beni görüyorum mahpus. İsyanım, tekerrür etmek isteyen tarihe benim. Dağıtın bulutları, Güneş değsin gönlünüze. Neresinde hissediyorsanız kendinizi bu kutlu masalın. Ruhunuzu şeytana satmadıysanız eğer. Bu vatanı, bu bayrağı ve bu milleti sevmek için mutlaka bir sebebiniz olacaktır. Vatan hepimizin, millet hepimiz, bayrağımız namusumuz. Ben, TÜRK olduğum için. Sen, kendini TÜRK gibi hissettiğin için. O.TÜRK vatandaşı olduğu için. Seveceğiz.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © Celal Odabaş, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |