"Gülün dikene katlanması onu güzel kokulu yaptı." -Mevlana |
|
||||||||||
|
Beni örtme Terim testide soğur Silme! Sana iltihaplı yaramı öpme Bırak ve git Beni yolumdan etme... Git anne Nasıl gittiysen işte öyle Kan dolu bir leğene Rahim suyunla boşalt Akıt bütün acını benle Daha yüzüne bakmadan Duymadan daha hiçbir ses Kesilmeden göbek bağım Kavgam başlamadan hayatla Ve hiçbir çocuk ölmeden daha! Nasıl gittiysen anne! Nasıl kaldıysa hakkım mor memende Nasırlı ellerin nasıl sıktıysa etini Bin acıyı bir acıyla nasıl doğurduysan İşte öyle ! Başın öne eğilmeden Git anne... Duvarsız bir sırt gibi bırak beni Rüzgârsız dağ gibi El değmemiş saçlar gibi Kan tüküren dudak gibi bırak... Adım olsun ! sinende açan son yaprak En büyük ahlarınla git anne Bedduan renk versin tenime Sütün başucuna dökemediğim can suyun olsun Dokuz tahtanda kırılsın kemiklerim Sessizce git anne Nasıl gittiysen ! işte öyle... Gelmesin hayattan beklediklerim Ben anne! Bütün sokakları ceset doldurup Sırtımda bin veballe Oğlunum!... Hançeri ekmek diye ısıran Sevdaya kılıç kuşanmış yarınım Bin masum bakışa Mislince kurşun sıkmış Saçları avuçlarında Değersiz bir eşyadan arta kalanım Git anne! Daha bir demeden yaşım Burnum duymadan daha kokunu Ayva tüyü çillerim gülümsemeden Ağır bir taş ezmeden daha kollarını Çek git anne!... Nasıl cansızlaştıysan doğururken bir can Ve nasıl bir hırssa Beni bu acımasız düzene satan Aynen öyle anne! Şimdi anne Bir gül dikeninde sorguda başım Kutlu olsun ! seni öldürdüğüm otuzlu yaşım.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Levent Saral, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |