..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Bir sanatçı başarısız olamaz; sanatçı olabilmek bir başarıdır. -Charles Horton Cooley
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Yüzleşme > Levent Saral

13 Aralık 2007
Bana Bir Türkü Çalsana  
Levent Saral
Hani diyorum bir türkü çalsan../ sadece bir türkü...

:BEJE:
Şimdi önümde bir bardak demli çay var. Hani o ince beline dolandığımız kızıl saçlı bir sevgili gibi…bir yanda da sigara, öyle nemrut bakıyor ki bana sorma!

Eskimiş bir kanepenin sigara közünden delinmiş köşesindeyim. Bacaklarımı karnıma çekip
iki kolumla sarmışım dizlerimi. Çenem konuşmamak üzere yapışmış diz kapaklarıma..
gözlerim bir noktaya dikilmiş…öylece duruyorum. Hani diyorum bir ses gelse irkilsem.
Yok kapıdan değil, radyodan. Hani diyorum bir türkü gelse, içinde gitmelere ağıt yaksa
ve sermayesi dert olsa, serveti ahım olsa diyorum sadece..

Yabancıyım kendi evimde inanır mısın..yabancı…duvarda asılı resmimi tanımıyorum masala
Her gece oturup kitap okuduğum masayı..tanımıyorum. Bir gün geriye gidiyorum ve aklıma tek bir şey geliyor sadece..özlediklerim..o kadar..dolaba su koymuştum onu bile unuttum.
Oysa ne kadar da susamıştım..

Hani diyorum, pencereyi açıp şöyle bir yayla havası alabilir miyim içeri. Ya da güneyin serin suları dolar mı odama ve ben bu nemli dört duvar arasında bir başka nefesle kaldırır mıyım başımı. Sen bilirsin /görmüş geçirmiş insansın.!

Saçma sapan sorular soruyorum kendime efkârımdan. Ne alaka deme../ efkar biraz saçmadır zaten. Neden efkârlanır ki bir insan. / özlem mi, hasret mi, hah güleyim bari…/ kendime!

Avutuyorum kendimi …sen bilirsin görmüş geçirmiş insansın..
Yani iki lafta edersin diyedir bütün bu yazdıklarım../ benim bir sayfama senin iki lafın bedeldir../ bilirim. Belki bir türkü patlatırsın…içinde sermayesi dert olan.

Sevdim bu işi / rahatlatıcı bir seranomi gibi..

Yani bir psikolog’a gidip seanslara katılmak yerine koyuyorum. Doktorlara danışmadım ama şizofreni diyorlar. Ne dersin../ sende öyle mi diyorsun../ olsun bee, ne olacak? Varsın bu salıncağın ipi de inceldiği yerden kopsun! Ne yana mı düşeriz..? Bildiğim tek şey ../ ne kadar yükseğe o kadar aşağıya..öyle değil mi ..?

…ve seninle bir dakika../ bazı şarkılar yerini buluyor. İçimizde ki o kocaman boşluğu bir iki dakika da olsa dolduruyor. Ya sonra, bir şarkı daha mı..ve bir tane daha. Dolu bir bardak var mı masanda / bu gün işin var benimle.

Hani diyorum bir türkü çalsan../ sadece bir türkü, içinde gitmelere ağıt yakan, serveti ahı, sermayesi dert olan…./..bir türkü, o kadar.!

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın yüzleşme kümesinde bulunan diğer yazıları...
Her Gün Yarındır Aslında
Bu Sen Misin!
Bazı Akşamları Olmalı İnsanın
Küçük Kız
Merhaba - II - (Benden Size Zarar Gelmez)
Beni Sana Satıyorum!
Siz mi Bizsiniz Yoksa Biz mi Siz?
Merhaba - I - (Benden Size Zarar Gelmez)
Merhaba - Son - (Benden Size Zarar Gelmez)
221'inci Mektup

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Sen Yinede Seviyorum de Gülüm...
Arayan Olursa Sendeyim
Kelimeleri Kirleten Bir Mektup Gibi
Gelseydin Bilirdin Elbet
Şizofrenik Travmalar
İstanbul Senin Olsun / Martılar Benim!
Aşkı Yaşamakta Değil Mesele / Satmamakta Bütün Mesele
Yanlış Çiçek Yanlış Saksı
Gel Bul Beni
Öleceğim Uğrunda

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Sevdim mi Dedin..! [Şiir]
Yerden Kaldır Yüzümü [Şiir]
Aşk Mı..? [Şiir]
Mavi Yüzünden Düşer Ömrüm [Şiir]
Binlerce (Seni Seviyorum) Borcum Vardı Sana! [Şiir]
Bitecek Elbet [Şiir]
Hayat Bazen O Gündür [Şiir]
Sen Benden Hiç Gitmedin [Şiir]
Yürek Ayarı [Şiir]
Kimse Yutkunduğu Çığlığa Sahip Değildir [Şiir]

Levent Saral kimdir?

Sakin bir sahil kentinde doğrularını arayan biri

Etkilendiği Yazarlar:
............

yazardan son gelenler

yazarın kütüphaneleri

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Levent Saral, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.