Yaşam ciddi, sanat neşelidir. -Schiller |
|
||||||||||
|
Daha yaralarımız kabuk bağlamamıştı Son arkadaşımızı sobelememiştik Taşı 9'a attık geri dönememiştik seksekten Gelmemiştik daha tahta çubuğuna Elma şekerinden Ne zaman vazgeçtikti çocuk olmaktan Kanar hala yaralarımız Sobelenir dururuz Sekerek dönemeyiz artık hiç bir yerden Ve hep tatsız bir tahtaya sürter dilimiz Ne zaman vazgeçtikti çocuk olmaktan *** Günlerdir iki yabancı el boğazımda Ha sıktı ha sıkacak Ve günlerdir kayıp ellerim Ha tuttu ha tutacak.. *** Sessiz bir filimde Figüran oyuncusu olarak bulacağım kendimi Hiç kimse bilmeyecek filmi izlerken Yönetmene ettiğim küfürleri *** Kolay mı deyilmemişi söylemek Görebilmek başka türlü herkesin gördüğünü De ki, bunları yaptın Kolay mı devirmemek bu dünyayı Ve altında kalmamak *** Kürtçe bir ağıt gibiyim, Türklerin dinlediği Müziği hoş geliyor da, Ağlayamıyor kimse, ağlanması gerektiği gibi *** Bir tek neden söylesin biri Bu güzelim akşamı, güzel bitirmemek için Bir tek neden ve anlamı olsun Her şeye devam etmenin Fitilinin son dumanı çıkarken Bir dinamitin patlamaması içi bir neden Yok olmaması ve yanında götürmemesi için Dinamitin, Bir neden Nereden olursa olsun bir neden Bu soru canımı yakıp dururken Nedensizlikte koymayacak bir neden *** Ve başka bir gün, Aynı şeylere uyandığın Senaryonun tekrarı belki işte o kadar sadece, ve uyanmamak için hiç bir şey yapmadığın ya ne zaman yarını göreceksin bu günkü yaşadıklarından başka? *** Sorgulayıp durma kendini Ve kaybetme, göz altında Canını yakan sorulara Yanıt arama Adından gayrısını bilme Adını da bilmesen olur Her yanın batağın içine çekilirken Sorgulayıp durma kendini Hele iki duble içmişken *** Ne güzel, Türkülerle ve alkolle dolan bir geceye dalmak Ve çıkamaya bileceğinin farkında olmana rağmen Her kulacında daha da derine dalmak *** Yormasın istiyorum insanları sözlerim Beni yordukları gibi Bilmek istemiyorum artık Bilmek eyleminin fiil halini *** Sayın ki, bir eşkıyaydım Tek başınaydım Kendi kendimi vurdum Kendinden vazgeçeli yurdum *** Kendim için bileyip duruyorum Elimdeki bıçakları Bulamıyor zayıf gözlerim Kesilmesi gereken damarları *** Ya sabaha çıkmazsam Korkutmuyor bu düşünce beni Ya sabaha çıkarsam Kurdun kuzu postuna girmesi gibi *** Parmaklarımı meşgul etmeliyim Ve bir keskiyi tutmaktan mahrum Ya kafamı ne yapmalıyım Kendini yok etmekte alıkoyayım
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © sonsuz travma, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |