Bir dost nedir? Öteki ben. -Zenon |
|
||||||||||
|
Gözleri yaş dolu Islanmıştı zavallı Çaresizlikle bağlıydı eli kolu Ağlıyordu iç çekerek Ayağında çıplaklığı Başında şapkası vardı Avuçlarında sıkı sıkı sardığı bir avuç anı Ezilmiş belli Hor görülmüş bir hayli Elimi uzatıyorum korkup saklıyor kafasını Dudaklarını bükmüş Hala ağlamaklı gözleri Ufacık bir yürek karşımda süzülen Kirden görünmez olmuş parmakları Saatlerce dolaşmış sokakları Ve nihayet barınak edinmiş kendine bir saçak altını Uzandıkça kaçıyor benden Yaklaştıkça daha bir kayıp Evini soruyorum Yurtsuzum diyor çok zamandır Kovulmuş zavallıcık Hangi yürek dayanır diyorum Bu kalpsizlik hangi zalimin işi Susuyor durmadan Konuş dedikçe daha bir büzülüyor dudakları Olmaz diyor Ben konuşmak için değilim Yaşanmalıydı mutluluğum Ben nasıl mutlu ettiysem onları Onlarda sevgiye dönüştürmeliydi diyor varlığımı Gel gidelim diyorum sıcak biryerlere Evim var diyorum yatağım sıcacık Kaçıyor benden Diretiyorum Ağlamaya başlıyor yine Kovulduğum yere gelmem diyor Gelmem diyor kovulduğum yere! Şaşkınım Evim diyorum Yüreğin diye sözümü kesiyor Yatağım diyorum Yüreği diyor !... Adın diyorum? Aşk diyor... Ardına bakmadan kaçıyor Anlıyorum kovalamanın anlamı olmadığını Yüreklerden atılan aşklar hep azaplara tutsak kalıyor Ve asla geri dönmüyor
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Yasemin Doğrubakar, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |