Ölümden önce yaşam var mı? -Duvaryazısı |
|
||||||||||
|
Belki de yanlış hatırlıyorum, sensizliği yirmi geçiyor da olabilir Neticede sen yoktun, yine küskün, yine hayata dargındım. Her zamanki yerimden seyrettim bahçeyi, ağaçları, gökyüzünü... Sana selâm yolladım kuşlarla, bilmiyorum acaba ulaştı mı? Kuşlar ulaştıramazsa bile, yağmur muhakkak ulaştırır dedim. Ezgiler mırıldandım, solan çiçeklerin çürümüş gövdelerini seyrettim Bir demet hüzün ısmarladım kendime, sustum, düşündüm. Zaman, her zamanki gibi gözyaşlarını akıttı yüreğime Gökler gürlemedi, bulutlar kararmadı, sade çiseler yağdı üzerime. Bir şeyler kayboluyordu, ellerimle tutamadığım bir şeyler kayıyordu Sana dair olan her şeyin beline ölüm sarılıyor, sen ölüm oluyordun. Zaman sensizliğe gebeydi ve kâinat zorlu bir kalıbın habercisiydi Dinliyordum, kalp ile beynin arasındaki uzun mesafeye oturmuş Sessizliğin anlattığı seni, elleri avuçlarındaki ölümü dinliyordum Sır tutmak zor, sır tutmak ağırdı... Bakamıyordum, geri dönüp gözlerinin içindeki ölüme bakamıyordum Biliyorum artık çiselemiyordu, yağmurlar yerini sağanağa bırakmıştı Şimdi çok iyi hatırlıyorum, zaman sensizliğe on vardı Kalbimin saati çoktan durmuş, bende de vakit sonbahardı... Zafer Yılmazkara 20 Temmuz 2007
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Öznur Çetin Yılmazkara, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |