"Ne elbiseler gördüm, içinde adam yok, ne adamlar gördüm sırtında elbise yok." -Mevlana |
|
||||||||||
|
Elleri cebinde caddenin en köhne yerine doğru ilerliyordu,aklında firari bir düşünce ve kalbinde pusuya yatmış bir duygu vardı. Az önce bitirdiği ilişkinin yan yatmış Haklılığıyla,olanlardan önce düşünmüştü olacakları.Biliyordu ama bu ayrılıklarla savaşacak mermisi kalmamıştı,süngüsünü çekmeye bile fırsat bulamadan salladı elindeki beyaz bayrağı.Yenilgiyi çabuk kabul etmişti.Kabul etmişti tüm verilen payları,payındakiler paydasına fazla geliyordu,fazla geliyordu kalbinde biriktirdikleri. Rüzgarların en karasını görmüştü,karayelle ters dönen bir yelkenliyi andırıyordu elleri,ve gözleri kurtulmayı bekleyen bir mağdur gibiydi,azgın sularda… Caddenin bitmeye yakın yerde,dönüp arkasına baktı,yitirilenler…Hangi cephede düşmüştü yüreği,ilk kurşunu hangi savaşta yemişti.Adını son defa andığı hangisiydi,sarışın olan mı yoksa esmer tenlimiydi. Cebinden mendilini çıkardı üstünde bir şiir yazıyordu kısa dört satırı geçmeyen; …. Mevsimler çağırıyor kolu kanadı kesik, Sevenler çağırıyor,dilsiz. Yine sevdiğim melodi çalıyor, Ben gülemiyorum… Bu şiiri iki sene önce yazmıştı,bir yitimden sonra Aldırma deli gönül diyordu giden gider sen şarkılar söyle içinden,bu şarkıyı iyi biliyordu,bilmezden gelse de; Acılarına kefen sarıyordu,nasıl bir şey di Acılarına kefen sarmak.cebinden sigarasını çıkartıp yaktı.iki nefes çekip attı yere,üstüne basıp geçti. Geçip gitmişti bir sonbahar akşamı,tüm isteklerinden.Yokluklar bu kadar içini acıtır mıydı.Ona en yakın olmasaydı canını acıtan. Hava karamıştı,Cadde bitmiş ve evin kapısına gelmişti.Anahtarını çıkartıp,kilidi çevirdi.Eski bir dostun telefonunu çevirir gibi çevirdi.Her şeyine yastık olacak.... Adını son defa andığı hangisiydi,sarışın olan mı yoksa esmer tenlimiydi. Hangisiydi onu bu hale düşüren… Hasan ARSLAN Sair35
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Hasan , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |