..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kendi görüþlerim var -saðlam görüþler-, yine de her zaman onlara katýlmýyorum. -G. Bush
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bireysel > emine demir




4 Eylül 2008
Hakkýný Helal Et Anne!  
emine demir
Sen göremezsin saçlarýna kurdelalar baðladýðýn kýzýnýn büyüdüðünü. Aynaya her bakýþýmda duyduðum ýstýrabý, gözlerimde hiç düþmeyecekmiþ gibi duran hüzün bulutlarýnýn verdiði yükü bilemezsin... Geceleri karanlýktan, yaðmurda þimþekten, uykuda kabustan hala korkarým. Ýlk günkü gibi muhtacým sana aslýnda..


:BAGA:
Anne!

Bu sözü söylerken içimden geçenleri hissetmeni öyle çok isterim ki… Bunu ancak, hep karþýlýksýz sevip de bir türlü o tek yanlý sevgiye muhatap olamayanlar bilir.
Günler gözler önünde savrulup gider. Ya farkýnda deðiliz ya da fark etmek istemeyiz. Sen göremezsin saçlarýna kurdelalar baðladýðýn kýzýnýn büyüdüðünü. Aynaya her bakýþýmda duyduðum ýstýrabý, gözlerimde hiç düþmeyecekmiþ gibi duran hüzün bulutlarýnýn verdiði yükü bilemezsin. Acý, hüzün, kaybetmek yoktur senin bizim için yazdýðýn sözlüðünde. Hep güleriz gönülden, içimizdekileri sen bilmezken.
Geceleri karanlýktan, yaðmurda þimþekten, uykuda kabustan hala korkarým. Ýlk günkü gibi muhtacým sana aslýnda. Hastalandýðýmda kývrýlýp baþucumda dualar ediþin yok mu sessiz sedalarla, düþündürür hep beni evlat sevgisi adýna. Yokluðunda fark ederim her sabah okula giderken verdiðin öðütlerin kýymetini. Ve seni acýmasýzca dalýndan kopardýðým anlarýn ardýndan aðlarým haksýzlýðýmýn anýsýna.
Gün gelir göç yaþarým iç dünyamda. Depremler olur, fýrtýna çýkar, üþürüm. En büyük teselliyi iþte o zaman verirsin. Benimle birlikte çektiðin her zerre acý, büyük yükler alýr üzerimden. Güven duygusu verirsin bana. Gülmeyi sen öðrettin her ne kadar seni zaman zaman aðlatsam da… Öðütler verirsin hayatýn kurallarý adýna. Uçmaktan bahsedersin, kendi ayaklarý üstünde durmaktan… Belki duramadým kendi ayaklarým üstünde, ama talih kime ne zaman güler bunu ne sen bilebilirsin ne de ben…
Uçmak vakti benim için geldi mi, ne dersin anne? Ben senin kollarýndan uçmak isterim. Üþüyen ellerimi sýmsýký tut, aðlama gözlerimin içine bakarken. Gideceðim yerlerin güzelliðinden bahset, çocukluðumu anlat. Hani o her zaman anlattýðýn masalý yine anlat. Ama ayrýlýk deme… Kapanan gözlerimin ardýndan yüzünde bir tebessüm belirsin. Beni emin ellere teslim ettiðini bil. Ve buz gibi olan elime küçücük bir öpücük kondur. Dönüp baktýðýnda ardýna, hep güzellikleri gör, beni utandýrma. Sakýn saçlarýmý okþamayý unutma. Bilirsin ne kadar çok sevdiðimi dizinde uyumayý. Korksan da, cesaret edemsen de beni son defa koklamaya, ne olur bir tanem hissettirme bunu bana. Sanki duyuyor gibiyim “analar çocuklarýndan korkar mý hiç” deyiþini. Korkmaz deðil mi anne? Çocuklar gün gelir kendilerini binbir emekle büyüten analarýna vefasýzlýk eder, ama analar öyle deðildir. Bunu bilirim beni baðýþla…
Bana dair ne varsa hepsini sakla. Bir yük gibi deðil, beni hatýrlamak adýna. Hep ayrýcalýðým olsun gönül dünyanda. Çünkü sen ayrýsýn benim yanýmda. Beni kimse sevmedi can-ý gönülden. Yalan, riya olmasýndý halbuki tek isteðim. Karþýlýksýz sevgiydi bütün olanaklarýný bana tanýyan. Ben baþkalarýnda karþýlýksýz sevmenin ýstýrabýný, sende her þeye raðmen sevilmenin mutluluðunu yaþadým.Teþekkür ederim sana. Beni dokuz ay karnýnda taþýmýþ olman bile yeter, hakkýnýn ödeyemeyeceðim kadar çok oluþuna. Bilirim kýzamazsýn, kin tutamazsýn, seni kýrdýðým zamanlarý da çoktan unutmuþsundur. Ama yine de duymak isterim, gözlerim kapanmýþ bile olsa… Ne olur anacýðým, hakkýný helal et bana!

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: güzel
Gönderen: AHU ATALAY / , Türkiye
28 Ekim 2008
içten ve etileyici....

:: helal sun sana...
Gönderen: Erdal BABÜR (edlbbr) - ZamanTüneli® / , Türkiye
13 Eylül 2008
tebrik ediyorum... biraz daha gayret...kalemin tükenmesin..




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Okul Yolu ve Beyaz Kurdele
Sýrlý Sessizlik
Bir Küçük Yolculuk
Noktalý Virgül

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sen Benim Gibi Sevemezsin [Þiir]
Gibi... [Þiir]
Mýþ Gibi Dünyamýz [Þiir]
Mutluluk [Þiir]
Bir Düþtür Sevda [Deneme]
Uçuk Pembe [Deneme]
Sevginin Sevgiye Dokunup Sevgili Olduðu Gün [Deneme]


emine demir kimdir?

aþka aþýðým en açýk ifadeyle. ''olmak, orda olmaktan daha çok þey ifade eder'' diyen düþünürsanki benim dilimden konuþmuþ. . .

Etkilendiði Yazarlar:
edebiyatla uðraþan tüm sanatçýlarda etkileneceðim bir yön muhakkak vardýr.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © emine demir, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.