..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir insan bir kaplaný öldürmek istediðinde buna spor diyor, kaplan onu öldürmek istediðinde buna vahþet diyor. -Bernard Shaw
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Ýyileþme > emine demir




22 Kasým 2008
Okul Yolu ve Beyaz Kurdele  
emine demir
Yol boyunca o’nu anlattý annesine. Eve geldiðinde çýkarmak istemedi üzerindekileri. Bir daha, bir daha baktý aynaya. Sanki þimdiden özlemiþti öðretmenini. Utanarak sordu annesine “kýskanýyor musun anne”. Anne sadece gülmüþtü bütün cevaplara denk.


:BBDC:
Uykusuzluðuna karþý canlýydý zeytin bakýþlý gözler. Uyumamýþtý sabaha kadar. Küçücük dünyasýnda geniþletti hayallerini. Hiç bilmediði, görmediðiydi gözlerinin önünde duran. Nasýl birisiydi, ne yapardý? Saçlarý, gözleri ne renkti? Kýzar mýydý acaba? Yok, kýzar mý hiç, eðer öyle olsa sever miydi bunca insan. Öyle biri olmalý ki, sevsin annesi gibi…

Nerdeyse sabaha kadar uyumadý uçmaya hazýr küçük yürek. Annesinin uyanmasýný söylemek için açtýðý kapýnýn ardýnda hiç alýþýk olunmadýk bir manzara duruyordu. Yatak çoktan düzeltilmiþ, eþyalar yataðýn üzerine itinayla koyulmuþ, sanki annenin kapýsýný açmasýný bekliyordu. Kapýnýn açýlmasýyla hemen doðrulmuþ, sevinçle annesine sarýlmýþtý. Anne þaþkýnlýða fýrsat vermedi benliðinde, yýllar öncesini hatýrlamasý yetti bunun için. Özenle taradý küçük kýzýn saçlarýný. Haftalar önceden alýnmýþ kar beyaz kurdele takýldý ardýndan. Okul önlüðünü kendisi beðenmiþti. Aynanýn karþýsýna geçmiþ kendisine bakýyordu. Ýnanamýyordu bir türlü. . Dönüyor, dönüyor tekrar bakýyordu. Bir baþka edayla savuruyordu saçlarýný. Nasýl kahvaltý yaptýðýný bile hatýrlamýyordu. Erkenden yerlerini almýþlardý ihtiþamlý okulun bahçesinde. Gözler etrafý tarýyordu dikkatli bir þekilde. Acaba þu sürekli tebessüm eden kadýn olabilir mi? Ya þu gözlüklü bey, ya da dedemin ki gibi saçlarý beyazlamaya baþlamýþ olan þu adam… Meraký yiyip bitiriyordu onu. Kendince birçok kiþi seçmiþti, olabilir demiþti hepsine de çocukça bir tutumla.

Nihayet çalmýþtý hep uzaktan duyup hasretle kulak verdiði zil. Þaþkýn bakýþlar içerisinde sýra olmuþtu hiç tanýmadýðý bir sürü çocukla birlikte. Konuþmalar yapýlmýþ, istiklal marþý söylenmiþti. Ve en sonunda o an gelmiþti. Gözlerine uykuyu tattýrmayan, merakýný kudurtan kiþiyi görecekti nihayet. Sýnýfa annesi götürmüþtü. Onu bir sýraya oturtmuþ, yanýna da kendisi oturmuþtu. Anladýðý kadarýyla herkes kendisi kadar hevesli deðildi. Çünkü büyük çoðunluk aðlýyordu. Anlam veremedi bütün bunlara. Artýk annesi de gitmiþti. Güçlü hissetti kendini. Artýk büyüdüm dedi kendi kendine. Bazýlarýnýn halen aðlamasýna raðmen girdi içeri sabahlara kadar hayalini kurduðu öðretmen. Bugüne kadar hiç böyle hissettiðini hatýrlamýyordu. Hatta bayram sabahlarýnda bile hiç böyle olmamýþtý.. Ayaða kalkmasý gerektiðini biliyordu. Ýçeriye giren bayan gözlerini kamaþtýrdý. Sanki daha önceden tanýdýðý, her gün gördüðü birisiydi. Ýçindeki sevgi seli taþýverecekti sanki.

Öðretmen kendisini tanýtmýþ, sanki o da herkesi daha önceden tanýyormuþçasýna sevgiyle bakýyordu herkese. Þimdi sýra sizde demiþti. Herkes beklide hayatýnda kurduðu en riyasýz cümlelerle anlattý kendini. Öðretmenin söylediði her þeyi, her heceyi, her harfi müthiþ bir dikkatle dinliyordu. Cýrlak zilin sesini, onu öðretmeninden ayýrmaya çalýþan bir el gibi bildi. Halbuki bir önceki zilin kavuþmaya atýlan ilk adým olduðunu unutmamýþtý. Öðretmen çýkmamýþtý, velilerse sýnýfa çoktan doluþmuþlardý. Öðretmen haným hepsiyle tek tek tanýþýyor, büyük bir itina ile ilgileniyordu. Annesi de konuþtu öðretmeniyle. Annesinin kulaðýna “nasýl buldun onu” demiþti. Annesinin cevabý beklediðinden daha güzeldi, “týpký senin bulduðun gibi”. Gitmesini istemiþti annesinden. Harçlýk istemeyi de unutmamýþtý. Artýk her yönden aðýr aðýr özgürlük kazanmanýn adýmý bugün atýlacaktý.

Gün çok çabuk geçmiþ, ayrýlmak istememiþti öðretmeninden.Ýçinden öpmek gelmiþti onu, ama cesaret edemedi söylemeye. Dýþarýya çýktýðýnda annesi çoktan gelmiþti okula. Yol boyunca o’nu anlattý annesine. Eve geldiðinde çýkarmak istemedi üzerindekileri. Bir daha, bir daha baktý aynaya. Sanki þimdiden özlemiþti öðretmenini. Utanarak sordu annesine “kýskanýyor musun anne”. Anne sadece gülmüþtü bütün cevaplara denk.. Ve uyumuþtu dünkü uykusuzluðuna inat.

Sabah kalktýðýnda saatine baktý, ama bugünkü baþka bir heyecandý. Bir kiþi deðildi rüyalarýný süsleyen. Bir sürü çiçekti merakýný kaplayan. Yine erken kalkmýþtý ama bu defa kendisi taradý saçlarýný. Ve uður getirmesi için aldý eline öðretmenliðinin bu ilk gününde yýllar öncesi ilk defa taktýðý kurdelesini. Aceleyle çýktý kapýdan. Ve yýllar öncesinin heyecanýný tadarak, kendi okul yoluna hiç benzemeyen bu yeni yollarda yürüdü öðretmen olarak…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sýrlý Sessizlik
Bir Küçük Yolculuk
Hakkýný Helal Et Anne!
Noktalý Virgül

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sen Benim Gibi Sevemezsin [Þiir]
Gibi... [Þiir]
Mýþ Gibi Dünyamýz [Þiir]
Mutluluk [Þiir]
Bir Düþtür Sevda [Deneme]
Uçuk Pembe [Deneme]
Sevginin Sevgiye Dokunup Sevgili Olduðu Gün [Deneme]


emine demir kimdir?

aþka aþýðým en açýk ifadeyle. ''olmak, orda olmaktan daha çok þey ifade eder'' diyen düþünürsanki benim dilimden konuþmuþ. . .

Etkilendiði Yazarlar:
edebiyatla uðraþan tüm sanatçýlarda etkileneceðim bir yön muhakkak vardýr.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © emine demir, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.