Olgunluğa erişmemiş şairler ödünç alır, olgunluğa erişenler çalar. -George Eliot |
|
||||||||||
|
Gece nerdesin? Gördün mü bak yine gitti işte. Gider demiştim sana gitmek için gelmemiş miydi zaten? Sende beni bırakıp gider misin? Anlıyorum seni de birisi bırakıp gitmiş ondan susuyorsun işte bu yüzden dostuz biz seninle. (Bir yıldız daha kaydı) Gece ağlama be yakışmıyor karanlığına… Bağır çağır diyorsun farkında olmadan kalbim yorulmuş. Müzik dinliyorum gece hep ayrılık çalıyor nasıl bir yerdeyim gece? Yapma gece! Sen yapma lütfen. Sende mi aynı şarkı… Rüzgâr olmalı şimdi üşütmeli beni ama üşüyemiyorum. Gece bu kadar yalnız olamam dimi? O bana seninle yaşlanmak istiyorum derdi? Yoksa o yaşlandı ben genç mi kaldım? Ben öldüm o yaşıyor mu? Seni de kandırdılar mı gece? Sana birisi “Seni seviyorum” derse inanma olur mu? Karanlığın bozulmasın birisi beyaz bir leke koymasın anlına. Kimse için bozma karanlığını böyle çok güzelsin. Üşüyemiyorum gece! O “seviyorum” dediğin de içim ısınırdı. O artık “seviyorum” demeyecek ama ben yine de üşüyemiyorum. Gece kaçır beni buradan, nereye mi? Karanlığında bir nokta olurum belki. Beni istemez misin? Yıldız mı yapacaksın beni? Ama ben parıldayamam ki ışığımı çaldılar. Üzgünüm gece boş ver kirletme karanlığını benim için. Belki kim bilir acılarım fazla gelir karanlığına acım tutmaz acını. Gitmeliyim gece biliyorum kadim dostumsun sen benim her yerde benimlesin. Gece gülüşlerim vardı benim bilirsin nerde unuttum bilmiyorum gece ben neredeyim? Beni kendime götür lütfen ama dur önce sevgimi geri almalıyım. En son hak etmeyen birine vermiştim. Kırılmamıştır umarım? Geri alıp ne mi yapacağım Gömeceğim gece. Gömeceğim hem de en derinlere kimse bulamayacak bir daha onu tabi öncelikle özür dileyeceğim ondan umarım beni affeder yanlış insana emanet ettim onu söz veriyorum bir daha bırakmayacağım bana inanır umarım. Her köşe başında bir karaltı görüyorum gece! Lütfen ayrılığa söyle peşimi bıraksın artık. Gece? Gece neredesin? Gece..gece.ge… Gündüz sen mi geldin?
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © ERdem, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |