..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Sanatçı, toplumda uzun çalışma ve çabalardan sonra alnında ışığı ilk duyan insandır. -Atatürk
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Unutulamayan Dönemler > ugur lalek

20 Şubat 2009
90 Yılların Unutulmaz Çizgi Filmleri...  
Captan Tsubasa..He man...ve diğerleri...

ugur lalek

İşte o an bir Captan Tsubasa çılgınlığı meğer top yuvarlak değilmiş Genzo Wakabayashi ismini öğreten şapkasıyla 24 saat berabermiş. Voltran(voltran voltran voltran) beş aslan, Ninja kaplumbağalar 4 +1 = 5 Splinter ustayla denkmiş.

:BDHC:

Hatırladınız mı? yoksa unutulmaya yüz tutmuş bir çocukluk fenomenliği, gayri resmi, en ciddiyetsizi farkedilmeyen bu alaca karanlık kuşağı, bu memur edası ilişkilerin kucağında bir saflık. İşte o an bir Captan Tsubasa çılgınlığı meğer top yuvarlak değilmiş Genzo Wakabayashi ismini öğreten şapkasıyla 24 saat berabermiş. Voltran(voltran voltran voltran) beş aslan, Ninja kaplumbağalar 4 +1 = 5 Splinter ustayla denkmiş. Herşey kendi güzelliğinde, hayalperestliğinde yaşarken aslında bir başka zamana aktarıyormuş güzellikleri. He man "Gölgelerin gücü adına" der. Orko ve iskeletor izler ben mest olurum çocukluğumun en blue çağlarında lakin Şeker kız Candy ve Heidi duygusal romantizmi aşılarken kaçamak cevaplar oluşurdu akıllarda ve ben miş muşlara geri dönerim. O zaman en aykırı Transformers, dedektif gaddet, snoopy ruhlarına bürünürüm robotlaşmadan hayvan sevgisine, öğretici çocukluğum oysa ki taş devri, şirinler, garfild, tom & jary, hitklif binbir çeşit biraz anı, biraz karamsar hatırlamak şimdiye bir atıf gıyabında. Yasaklanırım televizyona, uzaklardan bir ses "Hadi oğlum yeter artık bu kadar izlediğin" der yıkılırım. Ayı Yogi mutlu eder hemen gülüşüyle, yaba daba du nidaları ile Fred gelir yansımalara hele ki topluca düşünürsek scooby dolar,ayi yogiler ve gercek kotulerin sportmence yarisamadigi bir hanna barbera cizgi filmi vardır içinde İstanbul'unda bulunduğu, yarışılır belki de dünyanın en güzel olimpiyatlarıdır. Hiç kaçırmadığım Darkwing duck "ben gecenin içinde kanat çırpan terör" unutulmaz bir kahramanlık egomanyasıdır. O kadar çok anlatılabilecek hayal üstü çizgi vardır ki Slamdunk etkisiyle smaç atmak bambaşka bir coşkudur. Cedric "Eğer 8 yaşındaysanız ve sevgiliniz varsa hayat çok güzel" der. Ben unutulmayan dönemlere ait, bir şairin de dediği gib i" yaşamak hızlı bir ölme biçimidir". Halen 8 yaşında düşünebiliyorsan belli zaman aralığında.. Hayat güzel derim.

Uğur Cem LALEK

.Eleştiriler & Yorumlar

:: Eski bir dostun Elinden....
Gönderen: GÖNÜL SEVİNÇ GÖÇEN / , Türkiye
18 Mart 2009
Biz 90 ların çocuklarıyız yenileri bize tat vermiyor değil mi Sevgili Uğur :) hatırlarmısın zaman zaman seninle çakışırdı yazılarımız.. zaman zaman bir birimizden habersiz aynı konuları ele alırdık biz :) bu değerli yazında olduğu gibi.. senin unuttuğun kahramanları ben ele almışım... benim unuttuklarımıysa sen... keyif aldım okurken.. dahada önemlisi uzun zaman sonra tekrar döndüğümde eski bir dostun yazısıyla karşılaşmak onur verdi bana... kaleminin mürekkebi bol olsun... sağlıcakla... Gönül Sevinç GÖÇEN

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Sana Yeniden Aşık Oluyorum... Her Gün Olduğu Gibi...
Yeniliyorum Yar...
Ayrılığa Beş Kala...
Sokaklar Arası Gezen, Yalnızlıktı.
Yenilmeye Yüz Tutmuş Yeni Yıllara...
Sizde Bir Deneyin
Eksik Kalmış Bir Şey...
Değersizce...
Hoş Geldin Sevgilim ve Yazılarım
Olmamışlığın Tek Adresi...

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Renksiz, Renkler İstiyorum [Şiir]
Şimdi Boşlukları Doldurma Vakti... [Şiir]
Ey Sahip... [Şiir]
Bırakın Bu Kentte Kaybediyim... [Şiir]
Bir Yemek Arasında [Şiir]
Çok Uzun Yazmayacağım... [Şiir]
Yürümek... [Şiir]
Şimdi Tutarsızlığım Tuttu... [Şiir]
Bilmiyordum [Şiir]
Uzaklar... [Şiir]

ugur lalek kimdir?

yazmak için yazmıyorum senin için yazıyorum aslında, korkmadan ve utanmadan en son duygularımla

Etkilendiği Yazarlar:
can dündar,zülfi livaneli

yazardan son gelenler

bu yazının yer aldığı
kütüphaneler

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © ugur lalek, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.