Dünyada insandan çok aptal var. -Heinrich Heine |
|
||||||||||
|
elimdeki valiz; düzünde yolun, takılıp düşünce göbek çukuruna, ve senden oldukça uzağına kaçarken, yola boca oldu, her şey saçıldı. sağa, sola, içimdekiler de dışıma. bu bir siyasi ayrılık değildi, görüşsüzlük içinde politik / sosyo bir kavga da değil var olmayıp yok ediş çabası da değildi. öylece diz üzeri masum masum düştüm yere, senden gitmek istemeyen yanıma takıldım. sonra senden kaçırdıklarım saçıldı yola; haksızlıklar, yalnızlıklar, bıraktığın izler, telaşın bir şeylere gecikmişliğin, iki kelimeye bağlanmış en güzel notası dudak arası öpücüklerin... koridorda duş sonrası çıplak teninden yükselen buharın, dişimi fırçalarken; arkamdan bana sarılıp sırtıma bıraktığın ısırıkların... izlemek miymiş sadece? şimdi düşün bakalım, aynı evdeyiz ve senden yürüttüklerim ortada... ya ver polise, kodeste sabahlat ya topla benimle yerdekileri, çek al elimden valizimle beni.. hatta bir de tokat at... izinsiz yola düştüğüm için, dudak büküp içimden hak ettim dedirt bana. çaldıklarıma kızmak yok ama, aklından bile geçirmezsin sen aslında bilirim... yeni kanepene rujumu sürüp, beş parmak izi bıraktım kitaplığını yıktım, salonunun ortasına çiş yaptım, bunlar... ha bir de giderken tekmeleyip, vazoyu fırlattığım kapıya, kırılan tablolara kızmak da yok... hiç bir şey olmamış gibi gel al beni bak! düştüğüm yerdeyim logara beş kala, bir refüje yüzüm dönük, lastik kokuları burnumda... korkuyorum... çabuk!
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Genuflect, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |