Bilge kişi her şeye şaşan kişidir. -Andre Gide |
|
||||||||||
|
Zaman siler diye beklerken ben herşeyi , bir an geliyor ve rafa kaldırdığım , üzeri bilmem kaç karış toz kaplanmış duygularımın arasından hayata tutunmaya çalışan bir bebek gözüyle bakabiliyordun bana.. Yerini , yurdunu bırakmış ve sılaya düşmüş saf duygularım var içimde halen. Uzaklardan bir yerlerden bana bakıp duruyorlar bazen. Onlara sırt dönmek ne mümkün. Bir o kadar da iç içe yaşıyorum onlarla , özümü inkar edemem dercesine. Yaman çelişki değil mi hey gidi zaman... Gelsinler ya , hepsi gelsinler , herşey... Ne de olsa ben güçlüyümdür , ne de olsa ben üstesinden gelirim değil mi... Zaman , mekan , ihsan işlemez bana... Ben her daim yenilerim herşeyi hayatımdaki , yenileyebilirim değil mi... Özümüzü de inkar edemeyiz ya ama hani , oturur bir iki satır birşeyler karalarım , rahatlarım değil mi... Hangimiz kendini kandırma konusunda daha başarılı şimdi... Ben kendimi kaç defa kandırdım , kaç defa kalktım bunların altından... Sen gene de iyisimi... :) diye başlayan bir cümle gelmeyecek.. Hayır ! O cümleyi kurmayacağım bu sefer kurabileceğimi bile bile.. Bunu yapmayacağım.. Beyaz boş bir sayfaydı bu en başında.. Ben yazdıkça ağırlaştı ve hissedilir oldu.. O cümleyi kurmayacağım... Düşüncenle boğulan ben , boğmayacağım bu yazıyı okuyanı.. Nasıl olsa gider yine bir yerlere.. Birileri sebeplenir diyerek bakmayacağım bu yazıya.. Bu yazı; bir ben, bir zaman ve beyaz bir sayfa üzerine yazılmış bir yazıdan başka birşey olmayacak... Zaman geçecek en ağırından ve hissedilir olanından... Yaşlanıp hani o son ifademi de yerleştirdiğinde suratıma çizgilerle hayat , biliyorum ki ben hep daha yakın olacağım verdiğim sözlere... Sana yada bir başkasına söyledim diye değil , sadece kendime inandığım için. Son kapanışında bu göz kapaklarım , herşey daha yoğun ve anlamlı olacak. Daha doğru ve dürüst olacak. Daha kararlı ve sabırlı. Daha çok içli ve sevgili...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © savaş altuğ, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |