İnsanların arasında yaşadığımız sürece, onları sevelim. -Andre Gide |
|
||||||||||
|
Ben bu satırları yazarken sen çok uzaklarda öleceksin! Adımı ölüm koy, her öldüğünde beni hatırla... Dilek dilendiği kadar vardı Ve ölüm Yaşandığı kadar… Tanrı ölümü düşürdüğünden hayata Kan duman yaşanan Bu O’nun beceriksizliği (!) değil Dilek dilenmeye eğilmediğinden Ölüm duman direnen Yazgı (!) bu değil Vakit ölüm üstü şimdi Ki ben ilk kez yaşamıyorum bu seferi Dölyolundayken başlamıştı ölüme kalım yarışım Ve zafer bayrağımı sallayarak düştüğümde ana rahminden Vaftiz edildim ölümle Binbir ölüm heceleyerek söktüm okumayı Ve yalnızca ölüm yazmayı öğrendim Yaşamayı değil belki Ölmeyi kendim seçtim En çok Azrail’i kıskandım Aynı zamanda her yerde nasıl olabiliyordu Bir görüş vaktinde elbet soracaktım bunu Ama ölmek en çok anneme yakışırdı Azrail’i reddeder En şık ölümleri giyer çıkarırdı En son babam terk ettiğinde öyle bir öldü ki Bir daha ölecek hali kalmadı Oyunlarını bir tekmeyle yarına atmış Çek defterine yazılmış baba sevgisiyle büyüyen Eli yüzü ölüm kokan bir çocuktum Hayata sıkı tutun demişti annem Acısın avuçların, kanasın Bırakırsan Ölüme düşersin Çalakalem düşler doğururken şiir şiir Toprak kanar diz(e)lerin Durduramazsın Esrik no(k)taların kendini astığı bir şarkıda Dilime yapışan nakarat şimdi ölüm … En şuh yalanları takarken saçlarıma Sırtımı dayadığım masallar taşımıyor beni Ne kadar bağlıysam yaşadığıma O kadar söküldüm Hayat tutuyor olur olmadık Kanla karışık ölümler kusuyorum Aşırı gerçek kaybeden tüm dileklerimi İçimde saklı mezarlığa gömüyorum Kendi mezarıma... Öldüğüm dileğimi sorsaydın; ' Baba ' derdim ... ' Öldüğümde beni içine göm! ' Dilek Akın Albania '2007
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Dilek Akın, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |