..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Usun ve deneyimin aksaçlýlarýnki gibi, ama yüreðin masum çocuklarýnki gibi olsun." -Schiller
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm > ilker uðurlu




24 Kasým 2009
Bilinç Kuþaðý Dersleri - 4  
Bilmediðimiz her þer sýrdýr bize…

ilker uðurlu


Her sýrrý-akýl sahibi kiþinin bundan sonraki görevidir sýrlarýmýzý beyinlerimizin, psikolojilerimizin sýð kalmýþ köþelerinden bulup çýkartmak. Görevi alanlar sýrlarý bulup çýkartmakla sorumlu kýlýnmýþlardýr. Kim tarafýndan mý? ...


:BDJJ:
Sýrlar -8

Hiçbir din kitabý çýktýðý çaðýn bilgilerinden daha farklý bilgilerle çýkmamýþtýr büyük insanlýðýn karþýsýna. Dinsel kitaplarýn söylemleri incelendiðinde mutlaka anlatýlan hikayelerin o çaðýn insanlarý tarafýndan biliniyor olduðu görülür. Kuran’da anlatýlan bir çok olayýn bir versiyonuna Ýncil’de, Ýncil’de anlatýlan bir çok olayýn versiyonuna da Tevrat’ta ve her üçünde anlatýlan bir çok olaya yunan mitolojisinde ve taþ tabletlerde bulunduðu görürül. Nuh’un hikayesi diyelim yada ayný hikaye ama baþ rol Nuh olmasýn antik çaðlardan beri anlatýlýr. Nuh Tufaný diye bildiðimiz “tüm dünyanýn sularla kaplanmasý olayý” tamamen yanlýþtýr. Dünyadaki tüm canlýlar anlatýlan gemiden kurtulan çiftlerden türememiþtir. Ýnsanoðlunun ikinci babasý Nuh deðildir. Çünkü:
1-     Dünyadaki tüm buzullar erise, tüm bulutlar su olup yaðsa tüm dünyayý kaplayacak kadar su yoktur.
2-     Everest tepesi 8.880 mtr. dir . Dünyadaki tüm buzullar erise, tüm bulutlar su olup yaðsa sular 100mtr bile yükselmez.
3-     Tüm dünya sular altýnda kalsa bile okyanus kuþlarý hiç karaya ihtiyaç duymadan yaþarlar, su altýnda ki tüm canlýlar sað kalýr, buzullarýn üzerinde yaþayan kutup hayvanlarý sað kalýr çünkü buzullar sularýn yükselmesi ile birlikte yükselirler ve hiçbir zaman suyun altýnda kalmazlar.
4-     Eðer sular birkaç yüz metre bile yükselse idi Mýsýr’daki Krallar Vadisi su altýnda kalsa idi o bölgeden çýkan yüzlerce mumyanýn içlerine su almasý bozulmuþ olmasý gerekirdi. Mýsýr hiçbir zaman suyun altýnda kalmadý.
5-     Tufanlar ancak yöresel sel baskýnlarý olabilir. Ama eski çaðlarýn insanlar için tüm dünya görebildikleri kadar yer idi, Amerika kýtasýný, Avustralya’yý bilmezler idi. Büyük bir sel onlar için tüm dünyanýn sular altýnda kalmasý demekti.
6-     De niye þimdiki insanlar ellerinde bunca bilgi var iken hala her duyduklarýna inanýrlar. Bunun cevabý sýrlardan birinin kendisidir.

Baþka bir örnek:

Milattan 300 sene önce Aristotales gökyüzünde 5 adet gezegeni fark etmiþ ve bunlarýn yýldýzlardan farklý olduðunu bulmuþtu. Aristotales “ Geceleri gökyüzüne bakýnca yýldýzlar, gezegenler ve ay dünyanýn bir tarafýndan doðar öbür tarafýndan batýyor. Gündüz güneþ de ayný þekilde. Yani sanki dünya merkezde duruyor da diðer her þey bizim etrafýmýzda dönüyor gibi.” Diye düþünür. Sonra kendine þu soruyu sorar: “ Peki ben bir taþý havaya atýnca taþ yere düþüyor da niye bunlar gökyüzünden yere düþmüyor? ( Bu arada yerçekimini bulan kiþi Newton deðildir. Newton yerçekimi kanunlarýný ve matematiksel formüllerini bulmuþtur. Yoksa insanlar bir taþý havaya atýnca yere düþeceðini, yerin onlarý çektiðini tabi ki biliyorlardý. Bunu hiç öðretmeseniz de bi çocuk bile bilir.) Sonra Aristotales kendi sorusunu kendi yanýtlar: “ Buldum! Gökyüzü soðan katmanlarý gibi olmalý. Ayný hava gibi görülmeyen ama bir biri üzerine geçmiþ þeffaf maddelerden oluþmuþ olmalý ve 1-güneþ, 2- ay, 3,4,5,6,7 sýrasýyla gezegenler bu katlarýn üzerine oturmuþ olmalýlar.” Böylece Aristotales göðün katlarýný icat etmiþ olur. Bir kat güneþ için, bir kat ay için, beþ kat bulduðu gezegenler için toplam yedi kat der. Yýldýzlar ise daha küçük olduklarý için uçuyor olmalýdýrlar ve onlarý bu yedi katýn üzerinde kabul eder. Arþý da yýldýzlarýn ardýnda.
Sonra ne olur. Bizim çaðýmýzýn bilimine denk gelen bu bilgi yayýlýr. Gökyüzünden niye gezegenlerin, ayýn, güneþin düþmediði artýk mantýklý bir þekilde açýklanmýþtýr ve herkes buna inanýr.
Ve zamanýn din kitaplarý da bu doðru sanýlan bilgiye içlerinde yer vermekten çekinmezler.
Bu gün yeni bir din çýkacak olsa oda büyük bir ihtimal büyük patlamadan bahseder. Ama 3000 yýl sonra büyük patlama teorisi bilimsel olarak çökse iþte ayný þimdiki durum oluþur.
Hiç bir din zamanýnda bilinen bilgiden fazlasýný söylemez. Din kitaplarýndaki bilgiler orijinal, o güne kadar hiçbir insanýn bilmediði bilgilerle donatýlmamýþtýr. Yalnýz buna karþý kendilerini koruma refleksi geliþtirmiþlerdir.
Dinlerin korunma refleksi “ evet iþte tam da bunlar bu kitapta yazýyor aslýnda. Þimdi her þeyi daha iyi anlýyorum” refleksidir. Refleksin diðer adý iþine geldiði gibi yorumla refleksidir.
Bugün bilim spor yayarlý diye “iþte namaz’da spordur” Namaz spor olsun diye gönderilmiþtir” derler. Peki bir gün bilim sporun aslýnda çok ta fazla yaralý olmadýðýný söylerse ne yapacaklar. Çok yaþlý, hastalar için spor çok yararlý sayýlmaz. O zaman ne derler “zaten namazýn oturarak yapýlabilen bir þekli daha vardýr”derler ve bu bahaneler hiç bitmez. Ýyide o zaman spora ne oldu?
Adamlar büyük patlama diyor, tamam bu da var diyorlar.
Adamlar kuantum fiziði diyor, tamam bu da var diyorlar.
Gerçekte kuantum fiziðinin yer çekimi açýklamasý ile Einstein’ýn yer çekimi açýklamasý birbirine uyuþmuyor ama tek tek anlattýðýnda hemen evet, evet bu da var, bu da var diyorlar.
Yobazýn bilimin her dediðini tam anlamadýðýnda kitabýn bunlardan bahsettiðini zorlamak ve anlamaya baþladýkça da karþý çýkmak gibi bir açmazý var.

AMA YAKINDA ÖÐRENECEKLER. BÝLÝMLE DÝNÝN AYNI KULVARDA KOÞMADIÐINI ÖÐRENMEK ZORUNDA KALACAKLAR. MECBUREN KÝMSE KÝMSENÝN ÝÞÝNE KARIÞAMAYACAK.

Ýnsanlar Bilinç Kuþaðýna girince…
Bilmediðimiz her þer sýrdýr bize…

Not: Her sýrrý-akýl sahibi kiþinin bundan sonraki görevidir sýrlarýmýzý beyinlerimizin, psikolojilerimizin sýð kalmýþ köþelerinden bulup çýkartmak. Görevi alanlar sýrlarý bulup çýkartmakla sorumlu kýlýnmýþlardýr. Kim tarafýndan mý?
Büyük insanlýk tarafýndan.

Bilinç Kuþaðý Dersleri –4‘ün sonu



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn dinler, Ýnançlar ve ateizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
2012 Gerçeði
Seksin Çýkýþý ve Yaratýlýþ Mucizesi.
Kurban ve Tanrý
Bilinç Kuþaðý Dersleri - 8
Bilinç Kuþaðý Dersleri - 10
Bilinç Kuþaðý Dersleri - 1
Bilinç Kuþaðý Dersleri - 9
Bilinç Kuþaðý Dersleri - 6
Bilinç Kuþaðý Dersleri - 5
Bilinç Kuþaðý Dersleri - 2

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Toplama Kampý
Türban Sorunun Çözümü

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Umudu Olmayan Tanrý [Þiir]
Ýnsan Dostlarýmýz [Þiir]
Demir Evler [Þiir]
Ötenazi Ýstiyorum [Þiir]
Yol [Þiir]
Yatak [Þiir]
Kurban Bayramý [Þiir]
Gideceðin Yer [Þiir]
Pir'im [Þiir]
Tez Anti - Tez [Þiir]


ilker uðurlu kimdir?

Yazdýklarýmý okursanýz beni tanýrsýnýz.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ilker uðurlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.