Fırtınalar insanın denizi sevmesine engel olamaz. -Maurois |
|
||||||||||
|
Tükenmişti bir kere işte sabır Ne kadar dirensem de ve hatta nefesi kesemde Olmuyordu, sıktığım yumruklar neden duruyordu, göz alıklaşıyordu Dişler gıcırdıyor, bir hal kalmıyor ve huzur öyle çağırıyordu ki hiç anlatamam Oysa ne münakaşalara girmiştim Sabrın zaferiyle şevki kıvançla nefeslenmiştim Çünkü ben kanaatin dilencisi, hakikatin gözcüsü bir insanı hevestim Ne hınç için vardım ve ne de zevkim için serdardım, ancak sade bir adamdım Varlık adına âdemle savaşmadım Ne kadar takatim varsa edep toprağını kokladım Hak ve hukuk namına ne varsa gasp için vaat edilenleri dışlamıştım Çünkü nihayetinde bir insandım, hatalarla yüzleşen noksandım hiç ayıplamadım Suçlamak mama fiğ kalbi unutmak Hoşgörüyü bir tafra bırakarak hala sevgi ummak Bizzat rahmetin içinde nefeslenirken, yargıçlığa soyunarak haykırmak Halime çok ağır gelirdi, nihayetinde mühletin yegâne sahibi belliydi ve kimindi Yağmur şimdi başlamıştı anlatmaya Ar duvarı sıyrılan ve kepazelik içinde nefes alana Şerrin kıskacında inleyen zadelere, nisa naifliğinden çıkan o çılgınlığa Ölüm dahi ibret için kifayet etmiyordu ve hala sahnenin perdesini bırakmıyordu Zapt etmek ve kalbi es geçmek işi Kalan nefeslerde resmediliyor rengârenk rezilliği Afişe edilen densizliği ve insan kimliğinden azade olan edepsiz halini Gördükçe ellerimi açıyor ve ağlıyorum, kudretin yegâne sahibinden haz diliyorum Gökyüzüne uzanan nefesi tazeliyorum Ve nefes nefese halimin sefilliğini aşkla anıyorum Kalbin sahibinde ne kadar kalıyorum ve onu hakkıyla anlıyor muyum Ne gül kokusu ne de lalenin busesi kesmiyor halimi, yoksa aşktan habersiz miyim Dil şad olsa da artık ben çok acizim Ne haddimi bilirim ve ne de melalin dirliğindeyim Yorgun ve solgun ahvalimle adeta bir yaşayan ölüyüm şimdi neyleyim Gönlün sayfalarında hüzünle güneşlenir ve hicranla baharı sürur içinde nefeslenirim Hazana bir söz söyleyemem resmim Ne kadar sukutu yaşasam da artık diniyor direncim Ben şimdi ölümle içselliği yaşayan fakirim, umut için sadece dua ederim Ne zaman vaki olacağını elbette ki bilemem ve onun için ibret sahnesini söyleyemem Mustafa CİLASUN
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © Mustafa CİLASUN, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |