Cumhuriyet fikir serbestliği taraftarıdır. Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre saygı duyarız. -Atatürk |
|
||||||||||
|
Kanun Güvencesinde Eşit Temiz'lere 24 KANUN-U EVVEL 1425 ÇARŞAMBA Kasım Günleri 59 FAUST 16.55 GOETHE Mütevelli Tevekkel Deli Teke Zortlatması Hayranları Derneği Halkla İlişkiler Daimi Sekretaryasından Bildiriyor! Stop.! İmi timi belirsiz lakin şanı şöhreti kendisinden gayri müstağni ve münezzeh Deli.. Büyük bir ali cenablık göstererekh.! Heh heh hee.! Derneğimizin fahri üyeliğine ve mütevelli heyeti murahhas azalığına lütuf buyurarak tenezzül etmiştir.! Mümtaz ve mutena cenab-ı şahsiyyetlerine duymuş olduğumuz minnet arzının lisan ile tarifiii.. Her ne kadar mümküün.!Değil ise deee.h..!. -Bir köşede dursun belki bayramlarda filan lazım olur benim işim gücüm var bırakın lan yakamı..! Diyen muhterem delimizin hassasiyetlerine halel gelmesin kabilinden iş bu taltifnamemizi şu panoya Asııpp.! -Asılmayın ooğlum işim var dedim ya.!? -Ne işin var lan zevzek .! Bıdıbıdı@lagaluga com.feyiz buk atresinde çene çalmaktan başka haa.!? -!?..!?..?? -Git bi iş ara kendine oğlum açlıktan gebericen soğuktan donucan haberin yok.! Bırak bu aşk meşk hikayelerini de biraz kendine bak sümsük pislik.! Aşk karın doyurmuyo oğlum.. Bak herkes işine gücüne bakıyo..Okulu varsa okulunu okuyo.. Kariyere lanet okuyup karnesinde zayıf görmemek için harıl harıl çalışanlar bile var.! Ya sen de ne var ya.! A salak abdi.!? -!?..!?..!? Mümkündür abi.!? Her mümkünata hörmetimiz vardır abi..! Her sureti kabul edebiliriz lakin böyle suratımıza suratımıza tükürür gibi konuşmanıza da.. Gerek yoktu be abi.! N'olmuş yani.!? Biz de böyle bir suretiz işte..! Biraz da bizi seviverseniz ne olur be abi.!? -!!!???!!! -Ulan Deli sen var ya sen.! -Ben var mıyım abi.!? Essah mı deyon.!? -Sen yoksan ne var lan deli.!? Sen yoksan ne var bee.!? Hadi git ağlatıcan beni yine..! ..... ..... Deli'nin bütün suretleri kabul etmesi;o suretlere birebir tekabül etmesi anlamına gelmez. Her suret kendi yaratılış tasarımının aslına tekabül eder. Hiçbir suret te birebir diğer suretin fotokopisi değildir.Kar taneleri bile birbirine şekil olarak benzemezler. Surete hürmet onun suretine değildir. O sureti yaratan el ASL'ın ol surette tecelli ettirdiği hikmetinedir.. İşte bu yüzden hikmetinden sual olunur ve ehline sorulursa da elbet cevabı da alınır. Yüzü yaşamdan ayrıksı-arkası yaşama dönük bir hikmet yoktur. Hikmet hüküm de içerir../..Atasözleri ve kelamı kibar ibareler bu cümleden hikmetlerdendir işte. ... ... Aslının hikmetinden bi haber suret; Tekebbür edip sair suretlere zulm etmesin diye serd edilmiştir ol kelam-ı kibar. Yoksa her gördüğün surete kendi suretinin aslına mugayir olarak git yapış diye değil. Apışır kalırsın da kabul ettiğin suret dahi mütelezziz olmaz bu kabul edişten. Ehl-i Aşk'ın muradı hilafına suret mütalaası yapmak dahi.. Hüsn-ü zan içerse bile su-i kast'tan başka netice taşırmaz..! ... ... İmdii yahut şimdii.! Ah.! Kendinin neye tekabül ettiğinin künhüne yahut heyulasına vakıf olmaksızın.. Kendi tekabülünün suretini… Ne sair suretlerin tekabüllerinin üstüne çıkarıp üst-adlık taslayıp zulm edeceksin.. Ne de sair suretlere merhamet etme adına.. Kendi suretini rezil-rüsvay edip kendi suretinin tekabülüne eziyet edeceksin. Vasati insan olacaksınız ey ahmak aşıklar vasati insan.! Şu deli kadar da mı akıl yoktur sizde a be ya..! .. .. Kendi suretini ne üsteler bu deli; ne de altalar. Merhameti herkese olabilir amma mütekebbir zalime de asla müsamaha edemez. Zalime tahammül ancak mezalim doğurur başka değil. Tahammül ve hamile arasında doğrudan bir bağ vardır. Kime gebe iseniz ancak onu doğurursunuz. Gerçek aşıklar bu yüzden gebe kalır veya gebe bırakırken asla ihtiyatsız davranmazlar. Tekabül etmedikleri bir surete aşık olmayı aşklarına zül sayarlar. Bu nefret edecekleri anlamına da gelmez. Aşık kendi yarısına aşık olabilir ancak. Her yarıyı kendine yar etmeyi marifet bellemez aşık. Kendine ait bir yarıyı da başkasına yar etmez aşık. Gücü yetmezse de duası yeter. Allah gerçek seven aşıklarını yalnız koyacak değildir.. ... ... Her surete -hikmetine binaen-hürmet eder deli. Bu da hakkın bir suretidir deyip;gidip bir eşşekle filan çiftleşmez Deli. Anadoluda yaygındır bilenler bilir../..Köpeklere bile tenezzül edenler vardır. Zavallı hayvancıklar../..Onca bedavadan hizmet ettikleri yetmiyormuş gibi../..Bir de.. .. .. Gerçi.. Karşıcinslerine eşşek veya köpek muamelesini reva gören... İki ayaklı insan suretinde kendine has mahluklar da yok değildir.. Allah;essah insanları bunların şerrinden heman halas eylesin insanlık aşkına imanım eyvallah.! Hu.! Dest ur ya Allah.! İzin ve kuvvet ver de.. Şunların köküne bi kibrit suyu bedavadan-cennetmennet istemeden- hemi de vallah billah.! ... ... İbn-i Arabi'nin her sureti kabul ettim kelamı kibarını bu minval üzre okuyunuz efendim. Benim Pir-i Deli'me böyle yerli yersiz isnadlarla bühtan etmeyiniz efendim. An'ın ol sözü Din Suretinde Allah kesiliveren insan düşmanı kahramanların teferruatlarına dahi .. Münasib bir lisan ile nush-u nasihatten ibarettir efendim. Deli Gandhi dahi aynı lisan-ı hal ile tekellüm eylemiştir efendim. Farklı suretleri bahane edip birbirinizle harb u darb u ceng ü cidal etmeyünüz manasına raci olubtur Efendim.! Ol söz. ... ... Suretinin hikmet-i aslından inhiraf edenler şol sufiler değildirler. Yahut ol aşık u arifler değildirler tekabül ettikleri suretin sebeb-i aslından inhiraf edenler. Bilenler bilir.. Ol molla kasımları../..Kadı Birgivileri../..Kadızadelileri..vesaireh ila ahireh.. El kadı kaide dahi imdi...Bildiğiniz gibi... Her dinden ve her dinin her mezhebinden her zaman ve zeminde zuhur idebilü böyle gafiller...Ki.. İyikine şol ehl-i hikmet - ehl-i aşk var kine.. Şööyyle bir bakıp ibret ile ol aleme.. Alemin başına bela bari kesilmiyoruz belli kine.. .. .. Kin ü nefret ile her sureti kendine benzetip kendinde mahkum etmek hangi allahın emri kine.!? Tanımıyom ben o allahı.! Tanıyan varise gitsin sancağına sap olsun anasını satıyım. Biz de her suretten insan milleti olaraktan bir saf olur ve.. Def ediveririz bu safsata allahın safsata teferruatlarını olur biter yani.. .. .. Canıma susadım galiba yine.!? Ah Canım!..Nerdesin.!? Var mı bi bardak suyun.!? İçirecek şu Canına.!? .. .. Hiç ölmeyecek gibi ancak deliler yaşar. Yarın ölecekmiş gibi yaşayanlar da yine onlardır.. Cehennemi aklına bile getirmez deli. Cenneti hiç düşünmediği gibi. Kendini düşünen bir cennet düşünülmemiştir../..Hep dışında kalanları düşünür O.! Cehenneme bile acır O. Deli. Cennetin kendisidir O. Deli. Muhammed-Ali de derler yandaş adına Deli'nin.. Yeri gelmişken haydi bir salavat cümle deliler üstüne ya Allah.! Şu dünyanın delilere dar gelmesi boşuna değildir. Hangi Cennet nere sığa.!? Bu yüzden üfler de üfler soluk soluğa../..Cehennem sönsün için. Deli..! Şu ayeti O deliden başka en iyi kim tefsir edebilmiştir ki.? "Yeryüzünde zulm kalmayıncaya dek Allah yolunda cihad ediniz.!" Kim daha iyi tefsir edebilmiştir ki bu ayeti.? "Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya dek.!" diyen (deli) Can Yücel'den başka.? Müfessirler yağmacı-bedavacı mücahidlerin ellerine kılıçlar tüfenkler tutuştura dursunlar. Dünyayı cehenneme çevirtmeye azmettiredursunlar.. İster siyonist ister evancelist ister elkaideci islamist yahut bayraklı ismetist olduradursunlar.. Sarhoş-Ayyaş dinsiz imansız diye horladıkları adamın da.. Bir cehennemi vardır elbet Can'ından münezzeh ve Yücel'inden müstağni.. Allah gani gani şarap cennetleri nasip etsin iyşşallah.! Anadolu'nun bu cennet gönüllü insan sarhoşuna..! Bu Rakı bu Şarap. İnsanın şeytan aklını başından alıyosa aşk olsun ona. Ne o.!? Kafir mi olduk.!? Küfrünüzün kafiri olmayan namerttir be.!? "Ne sarhoşlar gördüm içinde şeytan yok.! " "Ne ayıklar-uyanıklar gördüm içinde insan yok.!” -Oldu mu la.!?..Oldu oldu..! -- -- Cami de arayıp ta bulamadığı muhabbeti meyhanede bulduy sa aşık. Kimi döveyim kime söveyim ben..!? Gönül ne kahve ister ne kahve hane; Gönül muhabbet ister kahve bahane.. Şahane.! Demek ki bu ibadethane insana muhabbethane olamıyorsa.. Bas kıçına tekmeyi gitsin ne hali var sa görsün kendibaşına.. Kendi kendine tapınıp masturbasyon yapsın ister se.. İsterse Anayurt Otelinde kendini assın.. Bana ne be.!? İnsanın muhabbethanesine(kalbine)hitab etmeyen hatip; Kırk dereden su getirip ister se minbere tahta kurulur gibi kurulsun.. İsterse mihraba arkasını yaslayıp yüzümüze cehennem gibi kudursun.! Valla hiç fark etmez. Bize göre hava hoş.. Bize hasta çok meyhaneci var da bakma işte paramız yok.. (Ulan essah messah sanmayın şaka yapıyoz şurda bi de adımızı akşamcıya çıkarıp.. Cinnet geçirmeye pürtetik pirü-pak cami cemaatini musallat etmeyin başımıza). Aman deyim bi kaza maza çıkmasın ağzınızdan haa.! Neyse efendim.! Devam edeyim.! Meyhanede-Kahvehanede ölüp te cenazesi meydanda kalan bi aşık görmedim ben. Lakin Cami avlusunda açlıktan ölüp yoksullar mezarlığına gömülen çok gariban gördüm ben. Cemaatinden bu kadar müstağni bir cami ve Camiinden bu kadar münezzeh bir cemaat… Nerede görülmüştür aceb Mola Kasımistan’dan gayri.? Rakısever yahut şaraptapar filan değilim. Ancak.! Anlamak ta gerek bunu bilir bunu söylerim ben. Meyhaneci kadar bari muhibbi insan olması için bir imamın ne yapmak gerek acep.? Birde insan sarhoşu ayyaşlar vardır kii.! İşte onların yüreklerinden şapadanak öperim ben.. Taa Hayyam dan Neyzen’e kadar hemi de.. Ehline nasıl helal ve na ehle nasıl haram olduğunu da.. Onlar söylesin gari.. Deli elinin hamuru ile erkeğin işine karışmaz abi..! Gerçi Ehl-i insan olana suyun sarhoşluğu bile çok gelir. Meğer ki su. Su olsun işte. Üzümsuyuna meyilleri;asıl suya iştiyaklarıdan olabülü.. Gerçi kaya da düşebülü;ayı da çıkabülü.. Orasını onlar düşünsün gari..! Su aşıkları onların üzümsuyuna yüzlerini ekşitseler de.. Hu-ylarına hu-sularına asla yüzlerini ekşitmezler şahım eyvallah.! Umarım umdukları muhabbet sahillerine yerişmeyi becerebilirler de.. Şıraya dönüşüverir içtikleri şu müksirat. Allah taksiratlarını affetsin la havle vela kuvvet. Haydi bir dua: Bütün aşıklar O suya. O asıl ve asil Bengi-su’ya.. İllabillah aliyyülaziym.! İnsanı insandan mahrum eden bunca haram ümüğümüzü sıkıp dururken. İnsanı insana yakınettiği varsayılan rakıya şaraba sövüp saymak.. Olacak iş değildir. Sevip saymayı farz belleyebilir ve bunu eylemleyebilirsek. Her müskiratın hakkından gelebiliriz demek istedim hepsi bu. İnsan sevilmekten ve sevmekten gayrısını arıyor değildir şu dünya sürgününde. Bu arayışını da burnundan getirirseniz. Onun da aynı şekilde karşılık vereceğini unutmayınız. Lütfen biraz empati. Lütfen.! Wesselam.!
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Veysel Menekşe, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |