..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Herkesin derdi başka. -Orhan Veli
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Dönemler
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Aşk Var
Ömer Ekinci Micingirt
Şiir > Aşk ve Romantizm

Aşk tarifsiz dediler; aşklar hikmet aşklar sır Gerçek aşklar zemmeder Yusuf’u hatırlatır Aşk var mikat bölgesi süsü giysisi ihram Ruhu kalbi bezeyen tevbe istiğfar ikrâm Aşk var sükuta evli ve benzersiz balayı Aşkı aşka söyletmek âşıkların dileği Aşk var yüreği vermek karşılıksız tek cümle Meşakkati sırtlayıp aşk söyletsem gücümle Aşk var mevzide Mehmet, secde başında annem Aşk var zulüm zevk gazap ihtivası cehennem Aşk var d

[DEVAMI]

Arama Motoru

• İzEdebiyat > İnceleme > Dönemler
 Cumhuriyet' İn Radikal 'İnkilâpları '' Sürecinde Tarihi Musikimiz de Payını Almıştı  (Salih Zeki Çavdaroğlu)

Erken Cumhuriyet Döneminde Batılılaşma Adına Öz Musikimize yapılan müdahaleler...
 Cihan Harbi Yahudiler ve Türkler  (Yûşa Irmak)

25 milyon insan canına mal olan Cihan Harbi, yalnız bir şey kazandırdı: Milliyet bilinci! Her milletin hür olması artık cihan adaletinin bir esası olacaktır! Birçok milletler böylelikle esirlikten kurtulmuştur. İhtimaldir bir gün dünya Türkleri ve garip Türklüğümüz de özgürlüğüne bu vesile ile kavuşacaktır!
 1920"den 2007"ye; Türkiye Cumhuriyeti Afyonkarahisar Belediye Başkanları  (Orhan TURAN)

1920'den 2007 yılına kadar Afyonkarahisar'da Belediye Başkanlığı yapmış yöneticilerin kronolojik anlatımıdır. Çalışma, kronolojik bilginin yanı sıra, Türkiye'deki askeri darbelerin, yerel yönetimlere etkileri açısından kayda değerdir. (Site teknik olarak izin vermediği için, başkanların fotoğrafları yayınlanamamıştır)
 Afyonkarahisar"ın İlk Bankası Terakki Servet Bankası  (Orhan TURAN)

Afyonkarahisar’ın ilk bankası hangisiydi sorusu, sizi belki şaşırtabilir. Ancak o banka bu gün hala var.
 Cumhuriyet Tarihi Afyonkarahisar Valileri  (Orhan TURAN)

Cumhuriyetin başlangıcından bugüne kadar (2007) Afyonkarahisar'da görev yapmış valilerin kısa kronolojik çalışmasıdır.
 Değişen Dünya ve Teoriler Üzerine  (Yûşa Irmak)

Statikleşen bir hayat, buz kaplı bir alanı andırır. İnsan karakterinin gereği dinamiktir, ufkunu geniş tuttuğu nispette hayatına netlik kazandırır ve bu noktada toplum yapısını meydana getiren kültürle beraber, insan ruhu ve düşünceleri de ne kadar dinamikse, o kadar güçlü, sağlam, kararlarında sağlıklı ve büyük basiret örneğinin sahibi olmakla baş başadır.
 Mutlu Güney  (kemal düz)

m. ziya ünsel, hatay'ın anavatan'a katılmasından hemen sonra, antakya erkek lisesine öğretmen olarak atanır. 1939-40 öğretim yılında derslere girer. hatay'ı çok sever, tanımak öğrenmek ister, adım adım gezer.
 Büyük Ülke Olma Yolunda...  (Yûşa Irmak)

Bu Ülkenin Büyük Ülke Olması Hayal olan bir İdeal Değil, İdeal bir Hayaldir! 1958'in 14 Temmuz'unda Irak’ta darbe oldu! Nuri Sait ve Kral II. Faysal devrildi! O dönemin, İsrail Devlet başkanı David Ben Gurion İsrail’in başbakanı ve ikinci savunma bakanıydı. Devrim yarı Nasır’cı, yarı Baas’cı bir özellik taşıyordu! Ortadoğu’daki bu uyanışın dinamiği de elbette kendi içindeydi. Türkiye ise bu uyanışı başlatan ülkeler arasındaydı!
 Türkiye"nin İlk Azınlık Milletvekili Berç Keresteciyan;  (Orhan TURAN)

Berç Keresteciyan Atatürk’ün Gayri Müslimler için bulundurduğu kontenjanla 1935’ten itibaren üç dönem Afyonkarahisar Milletvekilliği yaptı.
10 
 Afrika’da Nal Toplamak!  (Muhammed CAN)

Amerika’nın yeni Stratejisinin son Kartı; Türkiye İslamcıları aracılığı ile direniş eksenli İslam’ın Afrika’ya yayılışını engellemek.
11 
 Şimdi Aşkı Göze Alabilir Misiniz?  (Emine Pişiren)

"Sabah bu cevabı okuyan cariye artık kararını vermiştir: Aşkını bu akşam halifeye söyleyecek. Ne olacaksa olsun artık. Ve o gün temizliği bitirdiği halde gitmeyip Halifeyi beklemeye başlar. "
12 
 Trabzon Belediye Başkanları  (M.NİHAT MALKOÇ)

Trabzon çok eski bir yerleşim yeridir.Pek çok millet bu güzel şehri yurt edinmiştir.1461 yılında da Fatih Sultan Mehmet tarafından İslâm topraklarına dahil edilmiştir.Bu fetih hadisesi sıradan bir toprak kazanma değildir.
13 
 Türkiye' Nin Üç Asırlık Asrîleşme Ya da Batılılaşma ve Çağdaşlaşma Patinajları  (Salih Zeki Çavdaroğlu)

"BATILILAŞMA" MACERAMIZ...
14 
 Edebiyatımızda Halk ve Aydın Çatışması  (Yûşa Irmak)

Tanzimat öncesi Türk toplumunda yönetici sınıfını teşkil eden aydınlar, askerî ve sivil bürokrasi ile ulema sınıfından oluşuyordu. Bir yanda da “reaya” adı verilen yönetilenler vardı. Bunlar da esnafı, tüccarı ve köylüsüyle geniş bir halk kitlesiydi.
15 
 Trabzon Fetih Tarihi  (M.NİHAT MALKOÇ)

Trabzon,Türk-İslâm coğrafyasının en köklü yerleşim yerlerinden biridir.Pek çok millete ve medeniyete ev sahipliği yapan bu güzide şehir,26 Ekim 1461 yılında İslâm topraklarına dahil edilmiştir.
16 
 İskenderun'da Kültür Sanatın Geleceği Üzerine  (kemal düz)

yerel seçimler sadece yerel yöneticileri değiştirmez, yeni kültürel ve sanatsal faaliyetlere, yeni bakış açılarına da kapı aralar. bu yazımız da iskenderun’da geleceğin kültürüne yön vereceklere ‘bir sunum’da bulunmak istedik bu çalışmamızla. İncelenirse katkısı olacağı kanısındayız.
17 
 Afrika’da Nal Toplamak!  (Muhammed CAN)

Amerika’nın yeni Stratejisinin son Kartı; Türkiye İslamcıları aracılığı ile direniş eksenli İslam’ın Afrika’ya yayılışını engellemek
18 
 Geçmişte Trabzon  (M.NİHAT MALKOÇ)

Trabzon’un geçmişi M.Ö.7000 yılına kadar uzamaktadır.Pek çok medeniyetin beşiği olmuştur.Buraya ilk olarak Tibarenler,Mosklar ve Marlar yerleşmişlerdir.Şehir zamanla Medler,Persler ve Makedonyalılar’ın eline geçmiştir.
19 
 O Karede Ne Vardı?  (Muhammed CAN)

Yazar Muhammed Can'ın kaleminden küçük bir fotoğraftan çıkarılabilecek dersler...
20 
 Benim Örümcek Kafam..!  (Mustafa Yener)

35 yıllık terörün, akan kanın, faili meçhullerin bütün sorumlusu ben ve benim gibi düşünenlerin örümcek kafaları

son eklenenler
Mutlu Güney
kemal düz
İnceleme > Dönemler
O Karede Ne Vardı?
Muhammed CAN
İnceleme > Dönemler
İkibinoniki - 2012 -
Ulaş Tuzak
İnceleme > Dönemler
Anarşia Notları 25
Veysel Menekşe
İnceleme > Dönemler
Bir Zamanlar Aybastı
kemal düz
İnceleme > Dönemler

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.