"Bir kitabın kaderi okuyanın zekasına bağlıdır." -Latin Atasözü |
|
||||||||||
|
Kanun Güvencesinde Eşit Temiz'lere 23 MUHARREM 1431 CUMA OO.25 Şew-Komazin../..Tara Jaff- Malan Bakir Allakbullak Deli Şallakmallak Şambaladan ve Cıstakmıstak Kostak Yürü C'agarta'dan bildiriyor.! -Demokrasi tehlikedeee.! (oh canıma değsin.!) -Laiklik ölüyoo.! (er kişi niyetinee.!) -Baro Devleti batıyooo.! (basın lan tepesine çıkmasın bidaa.!) -Üniter Yapı parçalanıyoo.! (gapanın elinde galsın iyşallah.!) -Din elden gidiyoo.! (cehennemin dibine gitsiiinn.!) -Vatan elden gidiyooo.! (uğurlar olsun uğurlar olsun.!) -Cumhuriyet cumburloop.! (şinanay yavrum şinaşinanayy.!) -Bağımsızlığımız bıdıbıdııı.! ( bağa gel bostanaa geel.!) -Özgürlüğümüz güdü güdüü.! (abidik gubidik twist'e geel.!) ... Bana lan bana ne.!? Batan bendim..! Tehlikede olan bendim..! Parçalanan bendim.!.Ölen bendim.! Cumburloop boğulan bendim.! Askere giden ben; vergiyi veren ben; eşşek gibi çalışıp bey gibi yaşayamayan ben; Yetmiyomuş gibi zekat veren ben; sadaka veren ben;bağış veren ben;kurban derisi veren,fitre veren ben.. Anasından doğduğu günden beri anasından emdiği burnundan getirilen de ben.. Yetmiyomuş gibi uyduruk gaydırık tevhid-i tedrisat-hamasetlerimi satma da-neyi satarsan sat. Kabilinden kandırtıp. Başıboş rüyalara içiboş hülyalara daldırtıp. Salla salla vur duvara tatavadan tantana sloganlarla kardeşlerine saldırtıp.. Bir gece yarısı ne var noluyor bile dedirtmeden ikinci şubelere kaldırtıp. Allahınızın sıvıştığı,peygamberinizin izine gittiği mezbahanelerde akıl almaz işkencelere yatırtıp.. Ömür boyu bir daha o gençkız; o delikanlı oğlan olamayacak masum mu masum ter ü taze.. O bigüna insanoğlu insan yine ben. Altı oklar dokuz ışıklar demir kıratlar kızıl yıldızlar yeşil sarıklar ak güvercinler gök bozkurtlar.. Albayraklar dalyapraklar Karakalpaklar mavi cinler mor blucinler sağ bafralar sol birinciler.. Birbirini yiyiciler kalkan kubbeler süngü minareler ve daha bisürüüü eften püften osuruktan teyyareler.. Olan da bendim.. İyi de sen ne yaptın a devlet.!? Serin misin derin misin yoksa sığ mı sığ; sağır mı sağır; ağır abimisin nesin sen.? Aydınların ve kanaat önderi denen tengir tüngür kendi zamanına bile karacahil kör mü kör.. Köstebeklerin dahi senin eserin senin ülserin senin kanserin senin veremin değil miydi.? Şimdi de tuturmuşsun o elden gidiyo bu şurdan gidiyo. Gider se gitsin bana ne be.!Çok meraklıysan sen de kalk git be.! Mecburmuyuz sana be.! Sen bizim neyimiz olursun be.!? Devlet anadan devlet babadan geçtik.. Uzaktantan akraba.. Uzaktan merhaba arkadaş devlet bile olamadın be. . Hep seyrettin be..! Hep seyrettin be.! Birgün bile elimizden tuttuğunu görmedik be.! Bre merhametsiz bire vicdansız! Bre rabbenacı hepbanacı egoist bencil canavar.. Kendi canını düşündüğün kadar şu vatandaşlarının da canını düşünseydin böylemolurdu ha.! . .. Sen seyrettin de ben ne yapaydım a.!? Biraz da ben seyredeyim helee.h.! Oh..! Üç vakte kalmaz canın çıkar iyşallah.! Ne ektin de ne biçmek istiyon lavugg.! Hadee.! Şööyle bir kostak yürü de biraz da biz görelim ense traşını.! Vatandaş haini hödük senii.! .. Yoksul bıraktınız../..Aç bıraktınız../..Cahil bıraktınız../...Sömürdükçe sömürdünüz../..Kemirdikçe kemirdiniz.. Utanmadınız; sıkılmadınız; arlanmadınız.. Aşağıladınız; horladınız;adam yerine saymadınız; ötelediniz; itelediniz;it yerine bile koymadınız.. Irzına bile geçtiniz;bok bile yedirdiniz;yerle bir edip,yeriden yurdundan bile ettiniz. Gavur dediklerinizin bile akıllarına gelmeyecek işkencelerden geçirdiniz.. Gelmişini geçmişini miktiniz bu milletin; bu halkın; bu güya asıl efendi gariban vatandaşların.. Geleceğine de incir ağacı bile değil...Kocaman mı kocaman bayrak sapları diktiniz lan.! Siz ne diyosunuz ne anlatıyosunuz lan.!? Hadi ordayınız lan hadi ordayınız be.h.!! Hamaset te bi yere kadar be.h..! Peh peh.! Demokrasiymiş.!? Peh peh.! İnsan hakları,çağdaşlık,hukuk-mukuk,devlet-mevlet,cumhuriyet-mumhuriyet..! Mum tutturdunuz millet be.! Edi bese be.! Yeter artık be.! Susun bari be.! Sesinizi bari kesin be.! Hiç değilse adam gibi özür dileyin be.! Hiç mi ar damarı yok siz de be.! Yazık be.. Size de bize de yazık be.. Aklınızı başınıza alın biraz be.! .. İşime yaramayan demokrasini.. İşimi görmeyen çağdaşlığını. Yüzüme bakmayan a-sosyalliğini. Halden anlamayan cumhuriyetini.. Ekmeksiz bırakan ekonomini.. Allahsız bırakan laikliğini. Bütüntaşları bağlayıp ne kadar köpek varsa üzerimize salıveren hukuğunu... Şikayet hakkımızı;itiraz hakkımızı;eleştiri hakkımızı engelleyen militarist bürokrasini Napiyim neyime gerek..? Şeyimde bile değil valla..! Batsın yerin dibine.! Zerre kadar üzülürsem senden kötü olayım valla.! Ne üzülmesi.? Zil takıp oynamazsam ne olayım valla.! … Kominizm gelecekmişti.. Keşke gelseydi. İrtica hortlayacakmıştı. Keşke hortlasaydı. Amerika işgal edecekmişti.. Keşke etseydi. Kim sizden daha kötü yönetebilir ve. Hangi entelenjisiyanız sizin entelejiyansınızdan daha kötü kandırıp ikna edebilirdi ki.? … Kurtuluş Savaşı olmasa imiş kurtulamaz imiş mişiz.. Keşke kurtulmasaymıştık be.! Neden kurtardığınızı da hala anlayabilmiş değilim. Kurtulamayan yerlere şöyle bir bakıyorum.. Kurtulduğuma-kurtarıldığıma ah edip yanıyorum be.! Sizden bizi kim kurtaracak be.! Hadi be.’ Hadi be.! … Ulan insafsız gavur.! Şu bizim çankırıya da bi uğrayıverseydiniz.. Dininize halel mi gelirdi lan.!? .. Eğer hala gözünüz var sa hemen gelin gözünüzü seveyim. Hoşgeldiniz;Safalar getirdiniz.. Bundan beter olacak halimiz yok ya.? .. Seksen yıldır hala köylü.. Hala memur hala amele hala kapıcı.. Ve hala hademedir şu Çankırı. Çingenelerimiz de olmasa. Kalbur kasnak sanayimiz de olmasa. Gelişmişlik hak getire.! .. Göç vere vere göçümüz çıktı be.! Hala göçebe vaziyetlerde.. Göçük vaziyetlerdeyiz be.! Ankara’nın dibinde. Surdibinde yaşayan evsizler gibiyiz. Gavur memleketlerinde gavur aklıyla çalışıp. Gavur parası kazanıp gönderen gavurişçisi Müslüman Türkler de olmasaymış. Halimiz harabmıştı be.! .. Sapuk supuk konuşuyorum öyle mi:? Malmeydanda kardeşim.! Sonuç ortada.. İstanbul da olmasa memleketin yarıdan çoğu aç sefil.! Keza İzmir keza Antalya,Adana,Antep,Maraş,Urfa.. Keza tümüyle Ege,Marmara,Trakya.. Hepsi de işgal edilen yerler.! Ve tabbiki memleketin en ihya olmuş yerleri. Demek ki. Bir zamanlar nasıl ki. Osmanlı’nın girdiği yerler ihya oluyor idi. Şimdi de bunların girdiği yerler ihya oluyor. Bir de kurtuluş günü filan kutluyorlar.. Şaka mı yapıyorlar ne.!? Wesselam.!
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Veysel Menekşe, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |