Hiçbir kış sonsuza dek sürmüyor, hiçbir ilkbahar uğramadan geçmiyor. -Hal Borland |
|
||||||||||
|
Vaktin ilk adımları başlıyordu Zaman ömrüm için dur durak bilmeden ilerliyordu Kalbim inleyerek, halimin hicranı dinmeyerek alıp götürüyordu Bildiğim her şey bir bir göz önüne serilerek, ruhumun hüznüyle bedelleşiyordu Babam yılar oldu göçüp gideli Anam hasretin bağrında ağlıyordu özlemdi kederi Dayanamadı, vaktin gazası mukadderdi, o an zaman gelmişti Bir umutla çıktığı yolda ve ziyaretin adımıyla kazanın ablukasında göçmüştü Gelen haber hayli bir dertliydi Ablam şaşkınlık içinde merakın kıskacında nefesti Pürtelâş hadiseyi hikâye etmişti, o an kalbim titredi içim geçti Şakın lığım halimi kuşattı, nefesim daralarak elemin kederiyle acıyı yaşatmıştı Bir solukta gittiğim korkum Yanı başımda yüreğimi burkuyordu, annem suskundu Acil serviste ve sedyenin fakirliğinde inliyordu, bilinç hiç yoktu Her yanı kırılmış, zarif teni fevkalade morarmış, nefesini imdat için sıralıyordu O an sendeleyerek anladım Annem artık çaresizlik serencamında suskun gidiyordu Halinden serdettiği yaşamak umudu ve gayretli soluğu tükenmişti Garipliği her halinden belliydi, yılların ruhunda sökün ettiği acı o an belirmişti Beş günlükken anasız kalmış İki analık tarafından yıllarca horlanarak derdi almıştı Onca zülüm ve eziyete rağmen inayeti bereketliydi, kin beslemezdi Ömrünü hasrettiği sevgi ve dolayısıyla muhtaç olduğu sadakat kalbi suhuletti Yine bir gün mezara gittim Toprağın sabrında, yağmurun sürurunda ikram eğledim Hüzün ile sinemi demleyerek, tefekkür için nefeslendim ve düşündüm Ne kaldı şimdi geriye, ölüm her haliyle kalbin ikliminde aşkın ülfet bereketiyle Her ne kadar içim geçse de Beslediğim umut bakirliğin ziyadesiyle vuslat meşkinde Annem ve babam şimdi fevkalade suskunsa, diktiği fideler niyazında Aşk, her ne kadar ölümü hakkaniyet ölçüsünde yaşatsa da, hüznün farkı aşkta Mustafa CİLASUN
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Mustafa CİLASUN, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |