..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gençliðinde müzik öðrenen, felsefeyi daha iyi anlar. -Platon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýtiraflar > Dilara Yiðit




4 Nisan 2010
Þimdi Ruhum  
Dilara Yiðit
Babama sesleniyorum her an, küfrüm iki dudaðýmýn arasýnda yankýlanýyor. Beni yine uyut ve ben yine seni uyutup kaçayým. Ben uyuyup sabah olduktan sonra bana kahvaltý hazýrla ve seslen.


:AGIA:
Sancýlý günlerim baþlýyor yine. Kendimle tartýþýp, kendimle çeliþiyorum. Beni uçurumlara sürüklüyorum. Zaman günlerden uzaklaþýyor, zaman diðer günlere yaklaþýyor. Zaman benden kaçýp, beni kovalýyor.

Günler yalnýzlýðýmý yüzüme vuruyor. Kullanýlýp unutulan yeni anlar sunuyor ömrüme. Ömrüm bir babaya hasret geçiyor. Uyku saatlerinde babayý uyutup kaçan haylaz çocuða dönüþüyorum. Babasýnýn yanýnda uyumayý seven küçük bir kýz gülümsüyor geceye. Büyüyorum sonra. Sevgilinin terk ettiði bir kadýna dönüþüyorum. Sevgilinin yýkýp geçtiði kadýn olarak geceye aðlýyorum.

Babadan kaçan, sevgiliden kaçýlan…

Bunlarýn ardýndan her þey oluyorum sonra. Uzun bir gün oluyorum mesela. Ki o gün neþenin doruðu. Uyku oluyorum, huzurun deðeri… Mesela býçak oluyorum, kendi acýlarýmýn lideri… Anne olasým geliyor sonra. Daha büyüyemeden anne olmaktan utanýyorum bu defa. Kardeþ olamayacak kadarda asi…

Kendime aðlýyorum farkýnda olmadan. Beni bana kurban ettiðimi bile bile. Kendimi tüketenin ben olduðumu anlayarak yine aðlýyorum geceye.

Yazýyorum ama yazmaktan korkuyorum. Açýða çýkarmadýðým ve çýkarmaktan korktuðum nefretimin beni zehirlemesinden ürküyorum. Yazmak istiyorum seni, ruhumu kemiren seni…

Ama yinede yazamýyorum seni. Anlatamýyorum bendeki izlerini. Babamý yazasým geliyor, ama senden kaynaklanan nefretimden ona sýra gelmiyor.

Babama sesleniyorum her an, küfrüm iki dudaðýmýn arasýnda yankýlanýyor. Beni yine uyut ve ben yine seni uyutup kaçayým. Ben uyuyup sabah olduktan sonra bana kahvaltý hazýrla ve seslen. “kýzým sen hep çocuk kalacaksýn, sen hep benim kýzým olacaksýn”. Benden gelen cevap “Ben hep senin o küçük kýzýn kalayým, hiç âþýk olmayayým, senden baþka hiçbir erkek bana erkek olmasýn. Öyle sar ki beni baþka kollara ihtiyaç duymayayým”.

Bunlar küçük kýzýn babasýna olan küçük çaplý bir sitemi. Bir babanýn yokluðu korku dolu bir baþ dönmesi yapar. Ben o baþ dönmelerinde yok oldum. Yalnýzlýðýmda âþýk oldum. Oda ömrümü çalýp gitti.

Hayatým benim ellerimde þimdi. Ýstediðimi yaþýyorum. Bir tek olmasý gereken baba eksik kalýyor. Oda ruhuma hiç kapanmayacak yara...

Yaralarýmý sardýrmayý öðrendim.

Þimdi ruhum,

Deli bir tay, nereye koþacaðý belli deðil…

Her zaman ruhum,
Bir babaya aç(ýk)

Her zaman ruhum,
Aþktan kaça(ca)k…

Þimdi ruhum,
Bedenimin tanrýsý

Ve ruhum þimdi özgür…

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: bedenimin tanrýsý,
Gönderen: Paþa Ýmrek / , Türkiye
11 Nisan 2010
merhaba, herþeyden önce kutluyorum seni ve o yazan ellerini, ülkemizde okuma oraný çok az, yazma oraný ise çok çok az, o yüzden senin gibi genç kalemler hep yazmalýdýr... yine etkileyici ve ilginç bir yazý olarak geldi bana, ve cümleler arasýnda çok kopukluk gördüm. sanki çok yoðunlaþamamýþsýn gibi, yazmak istediklerini kaðýda çok iyi dökememiþsin, cümleler birbiriyle uyumlu gelmedi bana ve kelimeler etkileyici olamamýþ, sevgi özlem ayrýlýklarý sevgilide ayrýdýr, sevgilide ayrýdýr o ayýrýmýmý çok iyi yakalayamamýþsýn bilmiyorum ama, çok daha iyi olabilirdi... Þimdi ruhum, Bedenimin tanrýsý

:: Korkular kaçarak yenilmiyor
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
7 Nisan 2010
Özlem,kaçýþ,çeliþki,yalnýzlýktan korku..Ýlk edindiðim izlenimler bunlar bu güzel yazýdan.Paylaþým için teþekkürler.Saygýlarýmla.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýtiraflar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Musa Deðdirse Asasýný Ne Çare

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çarmýha Gerilir Düþünce
Gerçekten Yaþadým mý Þimdi?
Þimdi Sevmek Zamaný
Burnumda Siyanür Kokusu
Þairin Dizesi
Sonrasý Yok
Tanrý Yok, Tanrý Ölü
Sende Ýstedim
Tapýnaklarýmýn Tanrýlarý
Küçük Kelime Oyunlarý ile Yaþam

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Siyaha Boyalý Ay [Þiir]
Ölüm Kaçýþlarýn Kralý [Þiir]
Saat Dilimi [Þiir]
Zaman [Þiir]
Bitti Nisan [Þiir]
Gün Geçer Gider [Þiir]
Biri Ölüme Aðlýyor [Þiir]
Eylül’e Merhaba [Þiir]
Geceye Kan Karýþýr [Öykü]
Sadece Ben Varým Kendimde [Öykü]


Dilara Yiðit kimdir?

ölçülü bir hayatýn ölçüsüz bedeniyim, ruhum kesik benim. . .

Etkilendiði Yazarlar:
emil cioran, sergey yesenin, ahmet telli, bayram balcý...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Dilara Yiðit, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.