Sevmek bir başkasının yaşamını yaşamaktır. -Balzac |
|
||||||||||
|
Ne firkatin ve ne de ülfetin Ruhumun abat olduğu letafetin esinindeydi bu halim Ne açık denizi gördüm ve ne de seven bir yüreğin hıçkırışla büyüdüm Ufkun sağanağında mahzun kaldı düşlerim, nefesine refakat eden her ahım, acım Ne bir hüsranım, ne inşayım Ruhumu ihata eden her esinin efkârıyla ayan kulum Ne ayyuka ramak kalmış umudum, ne vicdanımla azap yaşadı kanım Nefes aldıkça hicranım, nüksediyor bak yine efkârım, düşünmek şimdilerde lazım Ne merdin yiğitliğine uzandım Ve ne de namerdin şerrinden sudur eden nefesi tattım Hüznün her raddesinde, ibretin husule gelen ibretamiz sahnesine kandım An niye ar, zaman hali fakirliğim için ibretli nazar ve elbette ki harlaşan neler nar Erişemediğim nefesler yakındı Fakat farkına vasıl olamadığım an müddetince tavdı Esas olan, ruhun inkişafından mücerret olan izan ne muhteşem anlamdı Yürek vardı, kalp aklın sağanağında idamesini sürdüren ak sedaydı, aşk başkaydı O ne kadar dile gelse yine azdır Farz olan her ne emri kutsiyet varsa, onunla bir farktır Arif niye yanıktır, âşık hakikatin sevdasında uyanıktır, kınayan ise alıktır Ne meczubun irfanı, ne medyumun sultası tahkik için sadık kanıttır, irfan aşkladır Her anını hasretsen o aşkı talime İster hüzün ikamet etsin ahvaline, ister hicranın seline Niyaz halis olmazsa, niyet kalbin nidasına ram olmadıkça her şey virane Aziz olan, izzetin lütfüyle onurlanan tevazuu nefsin mübelliği olursa sevda koklanır Mustafa CİLASUN
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Mustafa CİLASUN, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |