İste, sana verilecektir; Ara, bulacaksındır; Çal ve kapı sana açılacaktır -İncil |
|
||||||||||
|
Bahtımın sahifesine şöyle bir baktım Hicranın fevkinde yine bugün akşamladım kaldım, yalnızdım Andığım her nefesin bağrında sabahladım, hüzünle hıçkırığa kandım ağladım Nereye baksam sancıyı yudumladım, ıstırabın sızısıyla vakti andım ve dağlandım Sanki yaralıydım, kanım sızıyordu Düşündükçe mahzunluğum başlıyor, efkârın sağanağı akıyordu Her şey sükût etmiş, ferleri gitmiş, nazar nefesin teslimiyetinde bir garipmiş Meğer aşk, sinenin her anına şahitmiş, evvel emirde kefen biçilmiş, nüzulde gelmiş Pencereyi açtım ve seyre dalmıştım Temaşa ettiğim sokağın masumluğunu andım niye hayıflandım Meskûn mahalde mekân tutmuş yaprakların hicranıyla bir ayıldım yandım Güneşin şevkini, ışığın fevkini, kulluk bilincini efkârımla yeniden tattım, ağladım Bir anda kabrin sancısı kuşatmıştı Ölmek, vakti saati geldiğinde mücbirdi, mühlet oysa ne içindi Aşk, halimde bir demdi, ne kadar hasretine ram olsam da çok mukadderdi Heves niye şevkti, umut baht için ne mühim bir dilekti, beklemek niye aşka tabidi Yangınlığım yabanlığımdan geliyor Neyleyim ki harı bağrımı delerek, esinle ne çok yüzleştiriyor Yürek titriyor, gözler nemleniyor ki şu okunan ezanlar neye davet ediyor Yine bir ah çekerek ve ibretin her halini nefeslenerek ram oluyorum sessiz haykırışa Şayet tebessüm etmek bahtıma arsa Niyazım her halükarda ve muhtaçlı soluklara, icabet buysa Tamburun hüzzamı aksettiren tınısıyla, güfteler uhdeleşen muratsa korkma Aşk, kalbin en mübariz şarkısıysa, kar durmadan yağsa da sevda yar için olmayınca Ağla, evet, hiç durmadan sabahla Vuslat kul için bir vakıaysa uyuma ve hiçbir zaman korkma Kalbin burkulsa da, umudun ihsanı uzasa da unutma, hikmeti hakikat var ya Dirilmek başlıyor şimdi, şafak sökün ediyor imdi, tefekkür akıl için en büyük lütuftu Mustafa CİLASUN
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Mustafa CİLASUN, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |