Hiçbir kış sonsuza dek sürmüyor, hiçbir ilkbahar uğramadan geçmiyor. -Hal Borland |
|
||||||||||
|
Gün gelir yüreğim umutla beslenir gönlüm sevinir Günler geçtikçe sinem hasretin çehresinden figan eğleyip çileyi deruhte eder Aşk için ya sabır der, nasibi umutla bekler Elemin sancağını al aşağı ederek, hikmetin ramına elhak müracaat eder Şarkılara sordum bir ah çekerek nafile dediler Anıların abad olan perdesine dokundum, her nesebepse açmamı istemediler Aklıma sual eğledim, hani hakikatin sesi söyle diye o vakti öncelediler Uzletin bağrında nefeslendiğim yalnızlığıma gülüp geçtiler Bir çaresizlik içinde etrafıma bakındım Yerlerde sürünen yaprağın melaliyle aşkı andım, hali fakirliğimi sessizce kandım Servilerin efkarını ibretle yudumladım ve ölümün döşeğinde sevdayı sayıkladım Yılların kayboşmuşluğunu ruhumun hıçkırıklarına sordum,çaresiz şaşkınlık yaşadım İşte o vakit şairin ve yazarın halini yakinen anladım Aynı dili konuşmak ve fakat aynı duyguları yaşayamadan yılların hicranıyla yol almak Kimseye bir kabahat bulmadan şefkatin bağrından akseden düşlerle ufuklara uzanmak Vefanın, nefis ve hesap mütalasında kaygı yaşamadan aşkı sürurla kalpte yaşatmak Lalenin nazarından dile geleni, gülün masumluğundan serdedileni okumak Tevhidin rahlesinde bir korku yaşamadan vuslatın şevkine muhtaçlığı hale anlatmak Ne kadar dile gelen zafiyetler varsa, tecessüs kul olmaya mani bir halse gönülden savmak ne cennet için yaşamak ve ne de cehennemin narında haşyeti gönülde takva ile tutmak Ten kosunundan, nefsin yoran tadımlarından kalbi korumak Her hevesin yanan ateşe odun atarak ruhu sarmasını gönülden anlayıp bırakmak Bir zevk için sadakatin masumiyetini tahrip ederek şereften azat olmak Hudutları yok sayarak hoyratça yaşamak ve kalbin hicranını anlamadan fani olmak Mustafa CİLASUN
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Mustafa CİLASUN, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |