Bildiğim tek şey, ben bir Marksist değilim. -Karl Marx |
|
||||||||||
|
Bir umudun hüznüyle hemhal olmuştum Bu yönüyle ilk bakir adımlarım ve sanki hülya cenahımda yaşadıklarımdı Nasıl düşünsem, aklıma gelenle mi yetinsem, yoksa bir çare adına neylesem derdim Gün ola, harmanın vaktiyle hakikat meşkiyle umutlarımda tav olmasını isterdim Ve fakat aşk ve muhabbet babında çok sefildim Hoyratlığın deminde, merakın hasredildiği meyille, kan beynime kükmedince Durmak, duraklamak, düşünmek için izanımla mukavele yapmak gelmezdi içten An ve nasibi zaman derdim, ne kadar müddetim var ki dahi bilmezdim,öyle derdim Alıp başımı giderdim, efkarın esiniyle meşk ederdim Kuytu mekanların, sessizliğin şad olduğu sedaların ahengine hayli meftundum Terennüm ettiğim uhtelerim hasrete bir başka nazarla bakar ve halime anlatırdı Sabır sanki hancıydı, kanaatle yetinmek için umutlarım elbette badireli zamandı Hülyalarım sessizce günyününe çıkmaya başlardı Hissiyatım kabarır, içim hicranın esiniyle sızlar, ruhum için eyvallah demek kardı Nerde su görsem, çıldırmış gibi havlayan köpeği seyretsem, kuşun sesiyle irkilsem Okunan ezan-ı muhammediye için bilmem ki şimdi ne desem, ah boynumu büksem Birgün olsun hiç sormadın, evet adım adım unuttun Ruhumun ıstırabını bir yana koydum, gönlümün hüznünü umman aşkına gömdüm Varsa bir sözüm, özümden kopan, kalbimde anlamlaşan asudeliğin firkatindeyim Artık ne söyleyim, göçmeler eşiğinde nefes nefese ve fersiz gözlerle sükut içindeyim Mustafa CİLASUN
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Mustafa CİLASUN, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |